cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Prezenţă de succes a medicului chirurg dr. Terezia Boruah la Conferinţa Internaţională de Chirurgie

Prezenţă de succes a medicului chirurg dr. Terezia Boruah la Conferinţa Internaţională de Chirurgie

Publicat în 19.10.2016 la ora 12:00

terezia boruahLa Hotelul „Ramada” din Iaşi, a avut loc recent „Conferinţa Internaţională de Chirurgie”, reuniune desfăşurată sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale, a Societăţii Române de Chirurgie, a Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic, a Societăţii Române de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie şi a Colegiului Medicilor din România.

Evenimentul şi-a propus să continue tradiţia întâlnirilor chirurgicale româneşti, cu participarea medicilor din Uniunea Europeană, Republica Moldova şi Ucraina. Aşa cum ne spunea medicul chirurg dr. Terezia Boruah (foto) de la Spitalul din Cugir – prezentă la evenimentul din Dealul Copoului, conferinţa a avut pe agenda de dezbateri teme de mare actualitate precum: politrauma, patologia iatrogenă, utilizarea tratamentului cu presiune negativă în chirurgie, teme care reprezintă preocupări majore ale chirurgiei moderne. Potrivit chirurgului, Spitalul Orăşenesc Cugir a fost reprezentat cu succes la această manifestare ştiinţifică, prin patru lucrări de specialitate: „Factori predictivi ai marginii de rezecţie microscopic pozitivă (R1) secundară rezecţiei hepatice”; „Terapia plăgilor cu presiune negative” – experienţa Spitalului Orăşenesc Cugir; „Abdominoplastia la pacienţii obezi – indicaţii şi rezultate”; „Abordarea terapeutică multimodală a carcinoamelor bazocelulare” – experienţa Spitalului Orăşenesc Cugir. După cum am fost informaţi, prima lucrare a fost elaborată în colaborare cu Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj-Napoca, instituţie cu care Spitalul Orăşenesc Cugir are semnat un acord de colaborare legat de managementul cazurilor dificile cu diagnostice de afecţiuni digestive. Lucrarea a prezentat date legate de modalităţile actuale de tratament ale metastazelor hepatice şi s-a bazat atat pe cazuistica clinicii clujene, cât şi pe cazuistica spitalului din Cugir. De asemenea, a fost prezentată experienţa Spitalului Orăşenesc Cugir legată de utilizarea tratamentului cu presiune negativă în managerierea plăgilor dificile. „Trebuie menţionat că, la ora actuală, Spitalul Orăşenesc Cugir deţine una dintre cele mai bogate experienţe în utilizarea acestei metode moderne de tratament. Această lucrare ştiinţifică a fost apreciată de personalităţi marcante ale chirurgiei româneşti, care au subliniat faptul că se poate face chirurgie de performanţă chiar şi în spitalele mici”, ne-a declarat dr. Terezia Boruah.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 640 ori

Prezenţă de succes a medicului chirurg dr. Terezia Boruah la Conferinţa Internaţională de Chirurgie
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.