Rămâi conectat

Actualitate

Premiu de 6000 euro pentru Colegiul Tehnic “I. D. Lăzărescu” din Cugir ca urmare a derulării unui proiect cu finanțare de la U.E.

cugirinfo.ro

Publicat

în

6000-euro-cugir În cadrul Colegiului Tehnic “Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-a desfăşurat recent, diseminarea rezultatelor proiectului: „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei scheme de Garantare pentru Tineri în Judeţul Alba, România”, proiect finanţat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Scopul proiectului a fost  creşterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implemantarea unui acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare tineret.

Proiectul pilot a fost implementat în parteneriat de către:

Solicitant: Consiliul judeţean Alba

Parteneri: I.S.J. Alba, A.J.O.F.M. Alba, Patronatul Român, Asociația A.S.M.E.A., Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Şcoli pilot: Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir, Colegiul Economic ”D. P. Marţian”  Alba-Iulia, Liceul Tehnologic  ”T. Cipariu” Blaj, Liceul Tehnologic Ocna-Mureş.

A fost primul proiect cu fonduri europene, desfăşurat în Colegiul Tehnic “Ion D. Lăzărescu” din Cugir în care au colaborat elevi de la profilul servicii, domeniul economic cu elevi de la profilul tehnic, domeniul electronică şi automatizări.

Proiectul şi-a atins scopul propus şi a fost benefic pentru unitatea de învăţământ, prin proiect câştigându-se pe lângă  o experienţă deosebită, dotare Job Club şi suma de 6000 de euro. Banii au fost  folosiţi  pentru achiziţionarea de echipamente IT şi truse de depanare PC cu care a fost dotată o sală de clasă. În această sală îşi vor desfăşura activitatea elevii Colegiului Tehnic, cu precădere cei de la profilul servicii, domeniul economic – în cadrul firmelor de exerciţiu virtuale, împreună cu elevii de la profilul tehnic, domeniul  electronică şi automatizări – întreţinere şi depanare echipamente IT, dar şi ceilalţi elevi ai Colegiului de la alte domenii: mecanic, electric.

Cei 20 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la profilele servicii şi tehnic,  implicaţi în proiect au prezentat pe scurt activitățile desfășurate de ei impreună cu profesorii coordonatori, o scenetă sugestivă activităților desfășurate proiect şi în final au colindat. Participanţii au primit certificate de participare şi câte un aranjament de Crăciun confecţionat de către elevi.

La această activitate, desfăşurată într-o atmosfera  de sărbătoare a participat tot personalul Colegiului Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”  Cugir.

Sincere felicitări echipei de proiect formată din profesorii: Napău Dacia, Macarie Valentina, Jibotean Mariana, Pop Alexandra, şi elevii: Chelaru Iulian – XII A, Bortoc Adrian – XI B, Bota Laurenţiu – XII A, Bota Alexandru – XI A, Corpodean Ioana – XI A, Dăian Dan – XI A, Doşa Darius – XI B, Dumitrean Cristiana – XI A, Georgescu Alexandra – XI A,  Groza Denisa – XII A,  Hofmeister Andrada – XI A, Meseşan Denisa – XII A, Mortură Bianaca – XI A, Mureşan Carina – XI A,  Prunean Roxana – XI A, Suciu Răzvan – XI B, Tat Gerogina – XI A,  Vinersar Cătălin – XI B,  Voju Andrei – XII A, Zinca Răzvan – XII A.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir