Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Premii obținute de elevii Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”, la concursuri cu profil electromecanic desfășurate la Iași, Cluj-Napoca și București

cugirinfo.ro

Publicat

în

Comportare exemplară a elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, la o serie de concursul cu profil electromecanic, unde au reușit să obțină mai multe premii.

„Ni s-au întors premianții acasă… Și e o bucurie mare pentru școală și comunitate să știi că, de la Iași, la Cluj-Napoca și București, copiii sunt apreciați în concursuri de profil pentru eforturile depuse și munca răsplătită cu premii.

Domeniul electromecanic va mai avea multe de spus în această comunitate, protecția muncii și siguranța nu doar ne-a adus premiul special, dar ne-a și motivat, iar comunicarea și prezentările copiilor în fața adulților nu pot stârni decât emoții. Felicitări copii, felicitări profesori!

Și e o binecuvântare pentru un director să lucreze într-o școală în care profesori și copii se implică, știu să facă echipă și să se bucure de ceea ce au și reușesc împreună!”, a transmis prof. Ionuț Iancu, directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Final de clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 14 iunie 2024, clopoțelul a sunat poate prea lung și insistent pentru absolvenții claselor a VIII-a, vestind sfârșitul anului școlar. Părinţi, bunici, prieteni cu buchete de flori – cu toții au fost alături de elevii aflați la final de gimnaziu.

A fost un moment emoționant, un moment de rămas bun, cu zâmbete și lacrimi deopotrivă, ce a pus capăt anilor petrecuți de cele trei clase din cadrul instituției de învățământ.

Șeful de promoție, elevul Șerban Dăneasă a susținut un emoționant discurs în care a rememorat amintiri și a adus mulțumiri cadrelor didactice. El a fost premiat pentru rezultatele deosebite de către Asociația Educator 2007.

În același cadru festiv, după momente de o deosebită încărcătură pentru cei prezenți, elevii claselor a VIII-a au înmânat cheia succesului colegilor lor mai mici, iar reprezentantele clasei a VII-a, elevele Andreea Maria Cârjean și Irina Rita Codrea au ținut să le adreseze cuvinte de încurajare și le-au urat mult succes la primul examen din viață.

Directorul instituţiei de învăţământ, dna prof. Floare Vlasea le-a transmis  absolvenților câteva cuvinte: „Ne bucurăm că acum, la ceas de bilanţ, sunteţi alături de noi: copii, părinţi, bunici, parteneri și prieteni. Pentru mine, sfârşitul de an şcolar continuă să aibă forma festivității de premiere  mirosul  bucheţelelor din flori de grădină strânse în mână aproape să se rupă până când să fie dăruite învăţătoarei sau dirigintei, mirosul de cerneală al numelui scris caligrafic pe diploma din hârtie. Oricum ar fi, însă, sfârşitul de an şcolar a avut dintotdeauna şi cred că trebuie să îşi păstreze parfumul lui. Acum, la finalul unui drum, când închideţi porţile Şcolii Singidava şi deschideţi uşa catre viaţa de licean, cu emoţie vă doresc să aveţi multe împliniri. Urmaţi-vă visul, alegeţi-vă cu grijă drumul potrivit în viaţă, iubiţi, luptaţi, priviti către viitor. O altă lumină va licari la capatul drumului pe care ati pornit pentru ca voi să ajungeti la ea..”

La rândul său, directorul adjunct, prof. Stela Predescu a spus: „Dragi absolvenți, de astăzi veți păși pe un nou drum în povestea vieții voastre încărcați de emoție, cu multe amintiri, dar mai ales cu multe planuri pentru viitor. Oriunde veți merge, să nu uitați niciodată că drumul vostru spre împlinire a început în școala noastră. Să vă amintiți mereu că nu există înălţimi prea mari, ci numai aripi prea scurte. Niciun obstacol nu trebuie sa vă oprească atât timp cât dorința de a zbura este mai mare decât frica de a cădea. Victoria aparține celui perseverent. Să credeți în voi și în forțele voastre! Luați-vă visurile în mâini și reușita va fi a voastră!”

A urmat premierea elevilor pentru rezultatele obținute la învățătură. Nu în ultimul rând, cadrele didactice au primit felicitări din partea direcțiunii școlii pentru dăruirea și profesionalismul lor.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Andreea Maria Cârjean și Irina Rita Codrea, eleve ale Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, Mențiune și Medalie de argint la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Etapa Națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică – ediția a IV-a s-a desfășurat la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în perioada 29 mai – 2 iunie 2024.

Organizatorii competiției, Ministerul Educaţiei Naţionale, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică Cygnus – centru UNESCO au reunit 250 de participanți la cele două categorii: juniori și seniori.

Echipa Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, formată din elevele Cârjean Andreea Maria și Codrea Irina Rita, coordonată de către prof. Predescu Stela a participat la secțiunea Științe fundamentale, categoria juniori cu proiectul ”Miracolul perfecțiunii: fractali fascinanți creați de natură”. Prin muncă, multă creativitate, rigurozitate științifică dar și pasiune pentru cercetare, elevele au adus performanță și mândrie școlii, obținând Mențiune din partea Ministerului Educației (locul IV cu 93 de puncte) și Medalie de argint din partea Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Olimpiada reprezintă o competiţie interdisciplinară ce îşi propune să formeze şi să dezvolte competenţele specifice creativităţii în domeniul ştiinţific, tehnologic şi ingineresc la elevii din clasele V-XII. Participanţii au prezentat soluţii inovative şi tehnice pentru problemele actuale ale societăţii, contribuind astfel la atragerea tinerelor talente spre aceste domenii esenţiale, iar juriul a fost format din cadre didactice şi cercetători din universităţi de renume din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Craiova.

Proiectele prezentate au variat de la modele şi prototipuri la prezentări grafice şi postere, toate încercând să rezolve sau să explice diverse probleme ale comunităţii.

Lucrând împreună, oamenii își cunosc abilitățile și personalitatea, astfel că se apropie unii de ceilalți și devin mai puternici. Acest lucru a reușit doamna prof. coordonator Stela Predescu să insufle echipei pe care a coordonat-o și a condus-o spre succes. Felicitări tuturor: elevi, profesor, părinți!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, locul cinci la Cupa ING Under 14

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir a terminat pe locul cinci la Cupa ING Under 14 (în fapt este vorba despre faza finală a ONSȘ), un rezultat de apreciat pentru echipa pregătită de Traian Avram.

Fotbaliștii cugireni (clasele VII-VIII) au trecut de faza județeană, calificându-se la etapa zonala de la Drobeta Turnu Severin, alături de reprezentantele județelor Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. În grupă a fost o remiză (1-1) cu Hunedoara și o victorie (4-1 cu Caraș-Severin), rezultate în urma cărora s-a obținut prima poziție și implicit calificarea în finala mare, adjudecată după succesul cu LPS Banatul Timișoara (2-0). Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a ocupat astfel locul întâi și s-a calificat la faza națională disputată la Târgoviște.

La turneul final reprezentanta Albei a întâlnit, în grupă, pe LPS Cluj (1-8), LPS „Mircea Eliade” București (1-3) și LPS Iași (4-5). Competiția a fost câștigată de LPS Cluj, care a învins LPS Iași în finală, în fapt două dintre oponentele Cugirului în grupă. Au urmat disputele pentru pozițiile 5-8 la turneul final, ambele câștigate, cu Școala Gimnazială Valul lui Traian (scor 8-0) și LPS „Mircea Eliade” București (scor 4-0).

„Rezultatul este meritoriu, ținând cont că am ajuns între primele formații din țară și am întâlnit echipe din localități cu alte posibilități de selecție”, a spus profesorul Traian Avram.

Lotul a fost format din portarii Raul Petrescu și Iulian Almășan, fundașii Andrei Perjeriu, Paul Gyapias, Tudor Siriteanu și Adelin Mihăilă, mijlocașii Bogdan Avram, Patrick Mitea, Iulian Buta și Grațian Timofte, atacanții Florin Lakatoș și Rareș Mitiu. Bogdan Avram, fiul antrenorului, a fost căpitanul și golgheterului formației din Cugir, cu 7 reușite.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir