Rămâi conectat

Actualitate

Prefectura Alba demarează o nouă serie de controale la bazele de deszăpezire din Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

Din 8 ianuarie 2013, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba demarează o nouă serie de controale la bazele de deszăpezire din judeţ. Acţiunea se desfăşoară în baza Ordinului Prefectului Judeţului Alba nr. 363/30.12.2012 şi are ca obiectiv verificarea celor 17 baze din judeţ, din punctul de vedere al funcţionalităţii utilajelor şi al dotărilor cu material antiderapant.

Bazele de deszăpezire instituite pe drumurile naţionale şi judeţene vor fi verificate de Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în prezenţa reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Alba şi ai S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba.

Sper ca în urma celui de-al doilea control, pe care îl vom desfăşura săptămâna viitoare la bazele de deszăpezire din judeţ, să constatăm că ştacheta nu a fost coborâtă şi că suntem în continuare pregătiţi să facem faţă eventualelor ninsori, indiferent cât de abundente ar putea fi ele. Azi am fost anunţat de către administratorul drumurilor naţionale că în două dintre cele trei puncte din judeţul Alba care prezintă un risc crescut în caz de viscol au fost deja montate parazăpezi şi nu pot decât să salut această iniţiativă, extrem de binevenită”, a declarat Flaviu Cozuc, prefectul judeţului Alba.

Directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Alba, Liviu Hondola, a precizat că parazăpezile au fost montate pe o lungime de 550 m, între localităţile Alba Iulia şi Lancrăm, la Km 371+100, dar şi între localităţile Sebeş şi Vinţu de Jos, la Km 333+450 (Vinţişoara) pe o lungime de 150 de m. În prezent, se pregăteşte montarea de parazăpezi pe o porţiune de aproximativ 500 de m la Km 361, în zona Rahăului.

*Planuri pentru 2013- Instituţia Prefectului vrea să-şi întărească rolul de mediator

Pe lângă îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, conform legii, obiectiv pe care şi-l asumă constant, în 2013, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba îşi propune să-şi întărească rolul de mediator între cetăţeni şi instituţiile, dar şi factorii de decizie, a căror activitate influenţează viaţa de zi cu zi a populaţiei. Drept urmare, prefectul Flaviu Cozuc va organiza săptămâna viitoare o întâlnire la care vor fi invitaţi parlamentarii de Alba şi în cadrul căreia reprezentanţii unei organizaţii guvernamentale îşi vor expune problemele cu privire la legislaţia în domeniul accesării fondurilor europene. Întâlnirea nu se intenţionează a fi una singulară, pentru că, în viitorul apropiat, prefectul Flaviu Cozuc doreşte să medieze întâlniri constante între primari şi diverşi reprezentanţi ai instituţiilor, asociaţiilor sau ai fundaţiilor şi parlamentari, pentru a asigura o legătură permanentă cu senatorii şi deputaţii de Alba.

Avem nevoie de o legătură mai strânsă cu aleşii noştri, cei care ne reprezintă în Parlament, pentru a-i putea informa în legătură cu eventualele deficienţe ale legislaţiei, deficienţe pe care senatorii şi deputaţii le pot corecta. Nu cred că este doar de datoria parlamentarilor noştri să se pună din proprie iniţiativă la curent cu problemele din judeţ, ci sunt convins că este şi obligaţia societăţii civile din Alba să ţină legătura cu parlamentarii, să le expună, în mod organizat şi coerent, problemele, pentru că interesul trebuie să existe de ambele părţi. De aceea, le voi propune primarilor din judeţ, pe fiecare colegiu parlamentar în parte, să vină la întâlnirile cu deputaţii şi senatorii, pentru a le putea arăta cu ce dificultăţi se confruntă din punctul de vedere al prevederilor legale. La fel voi proceda şi cu orice organizaţie, asociaţie, fundaţie sau instituţie va considera că are nevoie de o astfel de întâlnire cu reprezentanţii judeţului Alba în Parlamentul României”, a precizat prefectul Flaviu Cozuc.

Nici relaţia Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba cu serviciile publice deconcentrate nu va rămâne neschimbată. Prefectul Flaviu Cozuc a declarat că primul pas este modificarea de fond a şedinţelor Colegiului Prefectural, urmând ca activitatea instituţiilor publice deconcentrate să fie pe cât posibil corelată, iar colaborarea dintre acestea să fie mult mai eficientă, scopul final fiind acela al îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor judeţului Alba.

Purtător de cuvânt, Ada RUS


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a decis organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale „Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcierii”, eveniment care va reuni cadre inginerești din întreaga țară.

Potrivit dr. ing. Alexandru Micaciu – președintele AGIR , manifestarea se află la a XII-a ediție  și va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” din Cugir.

 „Am dorit să transmitem din timp această știre pentru a lua măsurile ce se impun în legătură cu numărul de participanți și numărul de lucrări de specialitate (scrise) ce vor fi trimise organizatorilor.

Ca de fiecare dată, vom edita o carte (tipărită) cu tema: ,,Inginerie Cugir”, fapt ce necesită măsuri pentru ca aceasta să fie scoasă la timpul poitrivit. De asemenea, vrem să fim pregătiți și cu cheltuielile financiare ce le impune organizarea acestei manifestări. Îi rugăm pe cei ce doresc să participe cu lucrări să ne contacteze pe adresa de e-mail: inginerie.cugir@yahoo.com, până pe data de 15 august 2024”, a ținut să precizeze președintele AGIR.

Personalitatea prof. univ. dr. ing. ION D. LĂZĂRESCU:

Inginer (n. 19.VII.1912, Slobozia, jud. Ialomiţa – d. 16.IV.1999, Sibiu)

Studii:

Inginer electromecanic (promoţia 1941-1942)

Doctor inginer Institutul Politehnic Bucureşti (1969)

Doctor docent în ştiinţe, Institutul Politehnic Bucureşti (1974)

Profesor universitar emerit, Institutul Politehnic din Iaşi

Profesor consultant, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Activitate:

Inginer U.M.Cugir, tehnolog şef (1941-1954)

Profesor la Şcoala Industrială Cugir (1943-1947) şi director

Profesor de specialitate la Şcoala medie tehnică de mecanică Cugir (1946-1952) Subdirector şi apoi director al acestei şcoli

Profesor asociat, Institutul de Mecanică, Cluj (1950-1954) Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (1954-1999)

Profesor dr. doc. şt., profesor emerit

Şef de catedră (din 1952), decan (din 1958)

Conducător de doctorat (din 1963)

Autor de carte tehnică, fondatorul Şcolii de Toleranţe şi Măsurători Mecanice şi a Şcolii de Aşchierea metalelor şi scule din România

Domenii de competenţă:

Tehnologia construcţiei de maşini

Teoria şi practica aşchierii şi sculelor aşchietoare

Teoria şi practica toleranţelor şi a lanţutilor de dimensiuni

Pese 250 de lucrări ştiinţifice publicate, între care 27 de cărţi de referinţă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut și fără perius, pe strada Ion Budai-Deleanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 15 iulie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un bărbat de 48 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ioan Budai-Deleanu, din orașul Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis un autoturism, la Balomiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 iulie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos – Postul de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 43 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Balomiru de Câmp, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir