Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Prefectura Alba a emis ordinul de demitere a primarului PNL din Șibot, Ilie Tomuş

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul comunei Şibot, Ilie Tomuş, a rămas fără funcţie. Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, a emis, ieri, 18 ianuarie 2018, ordinul de constatare a încetării mandatului acestuia după ce Tomuş a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). În comună vor fi organizate alegeri, iar până atunci conducerea primăriei va fi exercitată de viceprimar. Raportul ANI a fost emis în urmă cu doi ani, în decembrie 2015.

“Primarul Ilie Tomuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Şibot şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată», încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”, se susţine în raportul ANI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în 17 noiembrie 2017 contestaţia acestuia la o decizie anterioară a Curţii de Apel Alba Iulia, care a a constatat starea de incompatibilitate a edilului.

Primarul a contestat raportul în justiţie şi a pierdut prima parte a procesului la Curtea de Apel Alba Iulia, în decembrie 2016. Ilie Tomuş a susţinut în instanţă că nu a obţinut venituri ca urmare a calităţii de persoană fizică autorizată.

”Arată ca nu a exercitat în toată această perioadă activităţi comerciale în calitate de titular al persoanei fizice autorizate «Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată», aşa cum de altfel se reţine în raportul de evaluare. A figurat înregistrat sub această formă la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Al apână la data de 14.07.2014 , când a solicitat şi s-a dispus radierea din registrul comerţului. (…) Într-adevăr există menţiuni la dosar în sensul că această activitate economică a încetat la data de 14.07.2014, însă se constată că reclamantul a încălcat regimul incompatibilităţilor, aşa cum în mod corect au reţinut şi inspectorii pârâtei, deţinând în mod simultan funcţia de primar cât şi funcţia persoana fizica autorizata, contrar prescripţiilor legiuitorului din art. 87 alin.1 lit.g din Legea nr.161/2003. De asemenea, din actele dosarului reiese faptul că reclamantul a realizat in perioada 2012-2013 venituri din activităţi comerciale, respectiv creşterea bovinelor in suma de 3341 lei.”, se afirmă în motivarea deciziei de la instanţa de judecată.

Edilul de la Şibot a mers mai departe şi a contestat hotărârea Curţii de Apel la Instanţa Supremă, unde a pierdut definitiv procesul.

”Respinge recursul declarat de Tomuş Ilie împotriva sentinţei nr. 308/2016 din 28 decembrie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 17 noiembrie 2017”, se reţine în dispozitivul deciziei de la ÎCCJ.

Ilie Tomuş a mers chiar mai departe şi a depus, tot la ÎCCJ, o contestaţie în anulare a hotărârii rămase definitive, care urmează a fi analizată de magistraţi. Ilie Tomuş are şi o condamnare penală la activ. În 2014 a fost condamnat la 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru activităţi comerciale incompatibile cu funcţia de primar. Faptul că a încheiat un acord de vinovăţie cu procurorii şi a obţinut amânarea executării, i-a permis acestuia să îşi păstreze funcţia de primar şi să candideze din nou în 2016.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Nou accident pe Autostrada A1, în apropiere de Orăștie: Un TIR s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu o autoutilitară înmatriculată în Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un accident grav a avut loc miercuri pe autostrada A1 Sebeș-Deva, la kilometrul 341, în direcția către Sebeș, în apropierea localității Turdaș, județul Hunedoara. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a furnizat informații cu privire la evenimentul tragic.

Potrivit rapoartelor, un ansamblu de vehicule a lovit puternic o autoutilitară, înmatriculată în județuk Alba, care se oprise pe banda de urgență. Coliziunea violentă a avut drept consecință rănirea unei persoane aflate în autoutilitară, care a fost imediat supusă unei evaluări medicale. Circulația rutieră a fost afectată de accident, fiind restricționată pe banda de urgență și pe prima bandă, traficul desfășurându-se acum pe banda numărul 2.

La locul incidentului, pompierii din Detașamentul Deva au intervenit rapid, folosind o autospecială echipată cu apă și spumă, inclusiv cu modul de descarcerare. După evaluarea situației, pompierii au confirmat că accidentul a implicat un autotren și o autoutilitară, iar în urma impactului violent, autotrenul s-a răsturnat periculos.

Conducătorul autoutilitarei implicate în accident a fost examinat medical la fața locului și ulterior transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a oferit asistență esențială în această misiune de urgență. Totodată, pompierii militari au luat măsuri specifice pentru a preveni orice izbucnire a incendiilor în această situație critică.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un autoturism a ars în totalitate pe Autostrada A1, în apropiere de Orăștie, după impactul cu un TIR

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 27 septembrie 2023, pompierii hunedoreni au fost solicitați să intervină pe Autostrada A1, între localitățile Simeria și Orăștie, unde a avut loc un accident rutier între un TIR și un autoturism. În urma impactului, autoturismul a luat foc.

La sosirea echipajelor de pompieri la fața locului, incendiul se manifesta generalizat, la întregul autoturism. Pompierii au lichidat flăcările în circa 10 minute și din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Conducătorul autoturismului a fost evaluat medical de către paramedici, fără a se impune transportul acestuia la spital. Pentru această misiune au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Miercuri, 27 septembrie 2023, locuitorii comunei Săliștea rămân fără apă potabilă. Vezi motivul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 27 septembrie 2023, locuitorii din comuna Săliștea rămân fără apă potabilă. Se vor efectua lucrări de spălare-dezinfecție la rezervorul de apă al localității.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 27.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în satul Săliștea, din cauza lucrărilor de spălare-dezinfecție ale rezervorului de apă al localității, între orele 10.00-20.00. Rugăm consumatorii să-și asigure rezerva de apă necesară pe perioada întreruperii.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, au transmis reprezentanții APA CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir