Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Poluare masivă pe Râul Mureş în urma incendiului care a distrus fabrica de uleiuri esenţiale din Orăştie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Toţi peştii din pârâul Orăştie care trece prin dreptul fabricii de uleuri esenţiale din municipiul Orăştie, grav afectată marţi seara de un incendiu puternic, au murit din cauza poluării cursului de apă.

De asemenea, calitatea aerului în Orăştie a fost alterată, mai ales în perioada de maxim a incendiului, când în atmosferă s-a degajat mult fum, însă valorile înregistrate nu au fost de natură să pună în pericol viaţa oamenilor.

„S-a produs o poluare semnificativă, mai ales pe factorul de mediu apă, şi o alterare a calităţii aerului în perioada când incendiul a fost la cotele maxime. Pe calitatea aerului, Agenţia de Protecţia Mediului şi-a instalat puncte de măsurare; din fericire, depăşiri foarte mari nu au fost (…). S-au identificat totuşi nişte depăşiri pe benzen şi derivaţi ai acestuia şi pe dioxidul de sulf şi pe compuşi organici volatili, nu foarte semnificativ”, a spus comisarul adjunct al Gărzii de Mediu, Robert Szep.

El a precizat că, datorită condiţiilor meteo, fumul rezultat în urma incendiului a urcat şi s-a dispersat în atmosferă la înălţimi foarte mari, fapt pentru care sănătatea populaţiei nu a fost pusă în pericol.

Pe de altă parte, probleme acute de poluare au fost consemnate pe cursul de apă al râului Orăştie, unde mortalitatea piscicolă a fost totală.

• A murit tot ce trăia în apă

„Colegii noştri de la Apele Române au intervenit cu flotoare şi au reuşit să reţină substanţele organice care au ajuns în pârâul Orăştioara. Din păcate, o parte care s-a dizolvat în apă a ajuns şi în râul Mureş, producând o mortalitate piscicolă, nu foarte mare. Însă pe râul Orăştie a murit cam tot ce trăia în apă (…) 3-4 kilometri, până la intrarea în Mureş”, a explicat comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu.

Barajele de retenţie ale substanţelor organice au fost instalate la deversarea râului Orăştie în râul Mureş şi la circa 20 de kilometri pe râul Mureş. Se estimează că pelicula de poluare va fi reţinută total de acele flotoare, în umătoarele ore.

Incendiul de la fabrica de uleiuri esenţiale din Orăştie s-a manifestat violent pe aproximativ 5.000 de metri pătraţi ai platformei industriale din localitate.

Focul a fost lichidat de pompieri după aproximativ 20 de ore.

În operaţiuni au fost implicaţi 50 de pompieri hunedoreni, precum şi din judeţele Alba, Sibiu, Timiş şi Gorj, ce au intervenit cu 12 autospeciale cu apă şi spumă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Nou accident pe Autostrada A1, în apropiere de Orăștie: Un TIR s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu o autoutilitară înmatriculată în Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un accident grav a avut loc miercuri pe autostrada A1 Sebeș-Deva, la kilometrul 341, în direcția către Sebeș, în apropierea localității Turdaș, județul Hunedoara. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a furnizat informații cu privire la evenimentul tragic.

Potrivit rapoartelor, un ansamblu de vehicule a lovit puternic o autoutilitară, înmatriculată în județuk Alba, care se oprise pe banda de urgență. Coliziunea violentă a avut drept consecință rănirea unei persoane aflate în autoutilitară, care a fost imediat supusă unei evaluări medicale. Circulația rutieră a fost afectată de accident, fiind restricționată pe banda de urgență și pe prima bandă, traficul desfășurându-se acum pe banda numărul 2.

La locul incidentului, pompierii din Detașamentul Deva au intervenit rapid, folosind o autospecială echipată cu apă și spumă, inclusiv cu modul de descarcerare. După evaluarea situației, pompierii au confirmat că accidentul a implicat un autotren și o autoutilitară, iar în urma impactului violent, autotrenul s-a răsturnat periculos.

Conducătorul autoutilitarei implicate în accident a fost examinat medical la fața locului și ulterior transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a oferit asistență esențială în această misiune de urgență. Totodată, pompierii militari au luat măsuri specifice pentru a preveni orice izbucnire a incendiilor în această situație critică.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un autoturism a ars în totalitate pe Autostrada A1, în apropiere de Orăștie, după impactul cu un TIR

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 27 septembrie 2023, pompierii hunedoreni au fost solicitați să intervină pe Autostrada A1, între localitățile Simeria și Orăștie, unde a avut loc un accident rutier între un TIR și un autoturism. În urma impactului, autoturismul a luat foc.

La sosirea echipajelor de pompieri la fața locului, incendiul se manifesta generalizat, la întregul autoturism. Pompierii au lichidat flăcările în circa 10 minute și din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Conducătorul autoturismului a fost evaluat medical de către paramedici, fără a se impune transportul acestuia la spital. Pentru această misiune au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Miercuri, 27 septembrie 2023, locuitorii comunei Săliștea rămân fără apă potabilă. Vezi motivul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 27 septembrie 2023, locuitorii din comuna Săliștea rămân fără apă potabilă. Se vor efectua lucrări de spălare-dezinfecție la rezervorul de apă al localității.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 27.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în satul Săliștea, din cauza lucrărilor de spălare-dezinfecție ale rezervorului de apă al localității, între orele 10.00-20.00. Rugăm consumatorii să-și asigure rezerva de apă necesară pe perioada întreruperii.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, au transmis reprezentanții APA CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir