cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Poliţia oraşului Cugir face unele precizări privind mutarea semnalizarii „limita de localitate”

Poliţia oraşului Cugir face unele precizări privind mutarea semnalizarii „limita de localitate”

Publicat în 09.08.2018 la ora 10:00

Pentru a aduce unele clarificări în legătură cu mutarea semnalizării rutiere privind limita de localitate, pe artera de circulație Cugir – Vinerea (DJ 704), Poliția orașului Cugir a dorit ca prin intermediul presei să informeze conducătorii auto cu privire la motivele care au stat la baza acestui demers.

Potrivit lucrătorilor din cadrul Serviciului rutier, la data de 20 aprilie 2018, la Poliția orașului Cugir a fost înregistrată cererea Compartimentului Administrarea Domeniului Public (A.D.P.) din cadrul Primăriei Cugir prin care se solicita acordul pentru mutarea semnalizării rutiere privind limita de localitate, respectiv la ieșirea din orașul Cugir spre localitatea Vinerea, astfel încât semnul de ieșire să fie mutat la terminarea parcării, pe DJ 704, unde există edificiul cu inscripția „Cugir”.

„Acest acord a fost cerut ca urmare a adresei unui localnic, domiciliat pe strada Victoriei nr. 27, care sesiza faptul că la părăsirea carosabilului și intrarea către domiciliul său, nu se putea asigura pentru efectuarea acestei manevre, pe acel sector de drum limita maximă de viteză fiind, până la mutarea indicatorului menționat mai sus, de 90 km/oră. Având în vedere că pe acel sector de drum se mai află și o societate comercială deținătoare de autovehicule care intră și ies din curtea acestei unități de mai multe ori pe zi, am dat avizul favorabil pentru mutarea indicatorului respectiv”, precizează Poliția orașului Cugir.

Totodată, la rândul său, Poliția rutieră Cugir a solicitat ca și în localitatea Vinerea, la ieșirea spre Cugir, indicatorul de ieșire din localitate să fie mutat în proximitatea trecerii la nivel cu calea ferată, deoarece strada Principală s-a prelungit până la acel loc, urmare a construcțiilor de imobile din zonă. Mutarea indicatoarelor din cele două localități s-a materializat prin Hotărârea Consiliului Local Cugir nr. 130/27.06.2018. La data de 5 februarie 2018, Poliția orașului Cugir, în scopul fluidizării traficului rutier, a avizat favorabil, în urma solicitării compartimentului A.D.P., instituirea restricțiilor de circulație privind oprirea pe străzile 1 Decembrie 1918, oprirea interzisă de la intersecția cu strada Al. Sahia, pe sensul de mers către strada Victoriei, până la intersecția cu str. Al. Sahia şi pe strada Constructorului, în fața imobilului cu nr. 9, unde partea carosabilă este îngustă.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1712 ori

Poliţia oraşului Cugir face unele precizări privind mutarea semnalizarii „limita de localitate”
4 (80%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.