Rămâi conectat

Administraţie

Planul de analiză și acoperire a riscurilor la nivelul orasului Cugir supus dezbaterii aleșilor locali

cugirinfo.ro

Publicat

în

sedinta-cl-cugir-2014Aleșii locali ai arașului Cugir vor lua în dezbaterea ședinței Consiliului Local de joi, 26 martie 2015, un proiect de hotărâre al administrației cu privire la ”Planul de analiză şi acoperire a riscurilor la nivelul Orașului Cugir”.

Potrivit Raportului de specialitate al Primăriei, Planul de analiză şi acoperire a riscurilor al orașului Cugir” este un document complex, ce cuprinde date şi informaţii amănunţite referitoare la riscurile potenţiale identificate la nivelul orașului, la măsurile şi modul de acţiune menite a fi luate pentru minimizarea şi înlăturarea efectelor acestora asupra comunităţii.

Scopul său este de a veni în sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, al tuturor instituţiilor şi organismelor implicate în prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă, pentru asigurarea protecţiei populaţiei, mediului şi a bunurilor materiale din localităţile orașului.

Printre obiectivele Planului se află: asigurarea prevenirii riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă ce pot afecta orașul Cugir, prin evitarea manifestării acestora, reducerea frecvenţei de producere ori limitarea consecinţelor lor, în urma identificării şi evaluării tipurilor de risc; amplasarea şi dimensionarea unităţilor operative şi a celorlalte forţe destinate asigurării funcţiilor de sprijin privind prevenirea situaţiilor de urgență; stabilirea concepţiei de intervenţie în situaţie de urgenţă şi elaborarea planurilor operative; alocarea şi optimizarea forţelor şi mijloacelor necesare prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.

„Planul de analiză şi acoperire a riscurilor” la nivelul orașului Cugir este întocmit în conformitate cu Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr.132/2007 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a Planului de analiză şi acoperire a riscurilor şi a Structurii-cadru a Planului de analiză şi acoperire a riscurilor.

Potrivit art. 6, alin.1 şi 2 din Metodologia aprobată prin actul normativ menţionat, planul de analiză şi acoperire a riscurilor se întocmeşte de comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi se aprobă de consiliul local, în termen de maximum 60 de zile de la aprobarea de către prefect a Schemei cu riscurile teritoriale din unitatea administrativ-teritorială, elaborată de inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă, şi se actualizează la fiecare început de an sau de câte ori apar alte riscuri decât cele analizate sau modificări în organizarea structurilor care, potrivit legii, au atribuţii ori asigură funcţii de sprijin privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă în profil teritorial.

„Planul de analiză şi acoperire a riscurilor” la nivelul orașului Cugir actualizat   propus spre aprobare, respectă prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, în baza Legii nr. 481/ 2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 25 “Consiliul Local are urm[toarele sarcini:

aprobă organizarea protecţiei civile la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, analizează anual şi ori de câte ori este nevoie activitatea desfăşurată şi adoptă măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia; aprobă planurile anuale şi de perspectivă pentru asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare destinate prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.  Având în vedere cele precizate şi ţinând cont de prevederile legale în materie, respectiv de faptul că la nivelul Orașului Cugir nu a fost elaborat până în prezent Planul de analiză şi acoperire a riscurilor”, consilierii locali sunt chemaţi să ia spre dezbatere şi adoptare acest proiect.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Au început pregătirile pentru modernizarea drumului Calea Gorunilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Oraşul Cugir a accesat fonduri naționale din programul Anghel Saligny pentru modernizarea drumului Calea Gorunilor, care face legătura dintre Vinerea şi localitatea Pişchinți.

Ediul Adrian Teban împreună cu echipa Primăriei s-au deplasat luni, 20 ianuarie 2025, în teren pentru predarea de amplasament constructorului.

Drumul va oferi un acces modern către Poiana cu Goruni şi va face legătura mai uşoară cu Pișchințul. S-a discutat despre amplasament, măsuratori, canalizare, distribuție electrică, modernizare carasobil şi înființare trotuare etc.

În prezent a fost realizată predarea de amplasament, iar în următoarele 3 luni se va realiza proiectul tehnic. Ulterior vor începe efectiv lucrările de modernizare. Lungimea drumului este de 3,3 km, valoarea contractului fiind de aproape 6.000.000 lei.Lucrările au termen de execuție de 28 de luni.

Se va moderniza partea carosabilă, se vor înființa trotuare şi rigole, perdea forestieră de protecție etc.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Orașul Cugir, în Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a adoptat o hotărâre privind participarea oraşului Cugir la Programul de creştere a eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public prin depunerea spre finanţare a proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public în orașul Cugir”.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum 3.083.558,25 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă (buget de stat) 2.999.990,00 lei lei și valoarea neeligibilă 83.568,25 lei.

De asemenea, aleșii locali au aprobat asigurarea de la bugetul local a sumei de 83.568,25 (TVA inclus), reprezentând cheltuieli neeligibile în cadrul proiectului susmenționat.

Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficienţă energetică ridicată şi poluare luminoasă minimă.

Obiectul demersului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED (în situaţiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncţionale), extinderea sistemului de iluminat existent, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Împrumut de peste 7,2 milioane lei, pentru proiecte nefinalizate, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară, contractarea de la Trezoreria Statului a unui împrumut în valoare de 7.260.000 lei, pentru proiectele nefinalizate, cu fonduri de la Uniunea Europeană, cu o maturitate de maximum 5 ani.

Potrivit hotărârii adoptate, contractarea împrumutului se face pentru două proiectele nefinalizate: Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain, pentru suma de 1.270.000 lei; Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava, pentru suma de 5.990.000

Din bugetul local al orașului Cugir se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului.

Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a orașului Cugir următoarele date:

Hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia; valoarea împrumutului contractat, în valuta de contract; gradul de îndatorare a orașului Cugir; durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a împrumutului; dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile; plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir