Rămâi conectat

Administraţie

Planul de analiză și acoperire a riscurilor la nivelul orasului Cugir supus dezbaterii aleșilor locali

cugirinfo.ro

Publicat

în

sedinta-cl-cugir-2014Aleșii locali ai arașului Cugir vor lua în dezbaterea ședinței Consiliului Local de joi, 26 martie 2015, un proiect de hotărâre al administrației cu privire la ”Planul de analiză şi acoperire a riscurilor la nivelul Orașului Cugir”.

Potrivit Raportului de specialitate al Primăriei, Planul de analiză şi acoperire a riscurilor al orașului Cugir” este un document complex, ce cuprinde date şi informaţii amănunţite referitoare la riscurile potenţiale identificate la nivelul orașului, la măsurile şi modul de acţiune menite a fi luate pentru minimizarea şi înlăturarea efectelor acestora asupra comunităţii.

Scopul său este de a veni în sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, al tuturor instituţiilor şi organismelor implicate în prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă, pentru asigurarea protecţiei populaţiei, mediului şi a bunurilor materiale din localităţile orașului.

Printre obiectivele Planului se află: asigurarea prevenirii riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă ce pot afecta orașul Cugir, prin evitarea manifestării acestora, reducerea frecvenţei de producere ori limitarea consecinţelor lor, în urma identificării şi evaluării tipurilor de risc; amplasarea şi dimensionarea unităţilor operative şi a celorlalte forţe destinate asigurării funcţiilor de sprijin privind prevenirea situaţiilor de urgență; stabilirea concepţiei de intervenţie în situaţie de urgenţă şi elaborarea planurilor operative; alocarea şi optimizarea forţelor şi mijloacelor necesare prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.

„Planul de analiză şi acoperire a riscurilor” la nivelul orașului Cugir este întocmit în conformitate cu Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr.132/2007 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a Planului de analiză şi acoperire a riscurilor şi a Structurii-cadru a Planului de analiză şi acoperire a riscurilor.

Potrivit art. 6, alin.1 şi 2 din Metodologia aprobată prin actul normativ menţionat, planul de analiză şi acoperire a riscurilor se întocmeşte de comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi se aprobă de consiliul local, în termen de maximum 60 de zile de la aprobarea de către prefect a Schemei cu riscurile teritoriale din unitatea administrativ-teritorială, elaborată de inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă, şi se actualizează la fiecare început de an sau de câte ori apar alte riscuri decât cele analizate sau modificări în organizarea structurilor care, potrivit legii, au atribuţii ori asigură funcţii de sprijin privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă în profil teritorial.

„Planul de analiză şi acoperire a riscurilor” la nivelul orașului Cugir actualizat   propus spre aprobare, respectă prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, în baza Legii nr. 481/ 2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 25 “Consiliul Local are urm[toarele sarcini:

aprobă organizarea protecţiei civile la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, analizează anual şi ori de câte ori este nevoie activitatea desfăşurată şi adoptă măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia; aprobă planurile anuale şi de perspectivă pentru asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare destinate prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.  Având în vedere cele precizate şi ţinând cont de prevederile legale în materie, respectiv de faptul că la nivelul Orașului Cugir nu a fost elaborat până în prezent Planul de analiză şi acoperire a riscurilor”, consilierii locali sunt chemaţi să ia spre dezbatere şi adoptare acest proiect.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir