cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Peste 70 de cugireni au solicitat administrației locale subvenție pentru încălzirea pe timpul iernii

Peste 70 de cugireni au solicitat administrației locale subvenție pentru încălzirea pe timpul iernii

Publicat în 18.11.2017 la ora 10:00

Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir ne-a informat că din 1 noiembrie şi până în prezent, un număr de 71 de cugireni au solicitat administraţiei locale subvenţie pentru încălzirea pe timpul iernii.

Dintre aceştia, 65 de persoane au cerut ajutor de la stat pentru încălzirea cu gaze, pentru subvenţii la încălzirea cu lemne au depus dosare doar 3 cetăţeni, iar pentru energie electrică tot 3 persoane. Tot de subvenţii pentru încălzire, dar cu lemne, vor mai beneficia şi persoanele cărora li se acordă ajutor social. Potrivit şef serviciu SPAS Cugir, jr. Viorica Nedel, cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere tip însoţite de actele doveditoare – pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei s-au făcut în conformitate cu respectarea O.U.G nr. 70/2011, pentru perioada sezonului rece 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018, recomandând, totodată, celor care întocmesc aceste dosare să fie foarte atenţi la condiţiile de acordare a subvenţiilor. Cererea se depune o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului de încălzire. În cazul depunerii cererii în altă lună, după lunile octombrie – noiembrie, titularul intră în drept pe perioada care a rămas până în luna martie, inclusiv ajutorul poate fi modificat sau încetat, în funcţie de modificările din familie sau ale veniturilor lunare. Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure cu domiciliul sau reşedinţa în oraşul Cugir, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei şi care nu deţin bunuri din anexa nr. 4 (Normele Metodologice de Aplicare a Prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2013).

Este bine de ştiut că lista bunurilor care duc la excluderea ajutoarelor a rămas la fel ca în anii anteriori. Concret, cei care deţin alte imobile în afara locuinţei sau chiar terenuri care împrejmuiesc locuinţele şi care depăşesc 1.000 de metri pătraţi (în urban) sau 2.000 de metri pătraţi (în rural), autoturisme cu o vechime mai mică de zece ani, autoutilitare, autocamioane, remorci, rulote, microbuze, autobuze, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă sau iahturi nu beneficiază de ajutoarele pentru încălzire. Acelaşi lucru este valabil şi pentru proprietarii de utilaje agricole, de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale etc.), de prelucrat lemnul (gater, drujbă etc.) sau depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Nici cei care au terenuri, animale sau păsări a căror valoare netă de producţie anuală trece de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv 2.500 de euro pentru familii, nu primesc subvenţii pentru încălzire. Actele necesare pentru întocmirea dosarului de încălzire se pot găsi şi pe site-ul primăriei.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 180 ori

Peste 70 de cugireni au solicitat administrației locale subvenție pentru încălzirea pe timpul iernii
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.