cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Peste 500 de persoane au participat ieri la “Ziua Salcâmului” de la Ceru Băcăinţi

Peste 500 de persoane au participat ieri la “Ziua Salcâmului” de la Ceru Băcăinţi

Publicat în 19.05.2014 la ora 14:31

sarbatoarea-salcamului-la-ceru-bacainti-mai-2014Vremea frumoasă a adunat ieri peste 500 de persoane la “Ziua Salcâmului”, sărbătoare organizată de Primăria şi Consiliul Local Ceru Băcăinţi în  parteneriat cu Prefectura şi Consiliul Judeţean Alba. 

O manifestare de suflet a localnicilor aflată anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie, prilej de întâlnire a fiilor satului dar şi a altor oaspeţi veniţi de pretutindeni pentru a privi cu încântare salcâmii înfloriţi, mai frumoşi ca niciodată şi pentru a se distra şi urmări programul folcloric ales parcă special pentru ei.

Evenimentul a demarat la ora 10.00, cu Sfânta Liturghie săvârşită la Biserica „Sf. Gheorghe”, după care a fost vizitată expoziţia etnografică „TE DEUM”, iar la ora 14.00, conform programului, primarul Remus Giurgiu a dat official startul spectacolului artistic.

Şi-au dat concursul: fanfara din Petreşti, ansamblurile folclorice „Vinţana” din Vinţul de Jos, „Balomireana” din Balomir, „Germisara” din Geoagiu, „Plăişorul” din Săliştea, „Floarea de colţ” din Galda de Jos, ansamblul Căminului Cultural din Ceru Băcăinţi. Au încântat asistenţa cu cântecele lor solistele Delia Jude şi Ancuţa Matei.

Cum de la un asemenea eveniment aflat în timp de campanie electorală nu puteau lipsi politicienii am remarcat prezenţa partidelor politice şi a unor reprezentanţi precum deputatul Dan Simedru, preşedintele organizaţiei Cugir a PSD, Mircea Trifan, consilierii judeţeni Mihai Nicuşor şi Nicolae Truţă.

Au mai onorat sărbătoarea prefectul judeţului Alba Gheorghe Feneşer, primarii Ilie Tomuş din Şibot, primarul din Vinţu de Jos –  Gheorghe Vlad, primarul din Geoagiu –  Ioan Vălean, Ştefan Bardan – fiu al satului şi artizan al acestei sărbători şi nu în ultimul rând Mircea Crişan –viceprimarul localităţii.

Grupa de jandarmi din Cugir aparţinând secţiei de jandarmi Sebeş a asigurat ordinea pe tot parcursul zilei.

 Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 363 ori

Peste 500 de persoane au participat ieri la “Ziua Salcâmului” de la Ceru Băcăinţi
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *