cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 500 de cugireni vor lua parte în acest an la balul persoanelor de vârsta a III-a cu ocazia „Zilei Internaționale a Vârstnicilor”

Peste 500 de cugireni vor lua parte în acest an la balul persoanelor de vârsta a III-a cu ocazia „Zilei Internaționale a Vârstnicilor”

Publicat în 28.09.2013 la ora 13:08

ziua-internationala-varstnici-cugirZiua de 1 octombrie este așteptată cu mult interes de persoanele vârstnice din Cugir, dat fiind faptul că de fiecare dată de Ziua Internațională a Persoanelor de Vârsta a III-a au prilejul să participe la evenimente organizate, în cadrul cărora pot să petreacă o seară de neuitat.

Organizatorii acestor manifestări, rămân până la urmă partidele politice care de fiecare dată fac tot efortul pentru a-i strânge laolaltă pe cei care li s-au dovedit și se dovedesc, cei mai fideli alegători. La Cugir, primii care vor da startul pentru a sărbătorii această zi consacrată vârstnicilor sunt cei peste 100 de pensionari social-democrați conduși de președintele Laurențiu Duma care de la ora 15.00 se întâlnesc într-o locație din piața veche a orașului, prilej cu care își vor alege și pe noul președinte al organizației locale de pensionari.
Urmează apoi manifestarea mult așteptată, organizată de Primăria Cugir -„Nunta de Aur”, eveniment respectat în fiecare an cu sfințenie de liberalii primarului Adrian Teban. Începând de la ora 16.00, la Casa de Cultură, aproximativ 30 de cupluri (din păcate tot mai puține de la an la an), care împlinesc 50 de ani de căsnicie vor fi sărbătorite de către autorități, printr-o ceremonie specială. În cinstea celor sărbătoriți va fi oficiată o slujbă de binecuvântare iar aceștia vor primi din partea autorităților flori, diplome și o sumă de bani, toate în semn de respect și prețuire față de îndelungată lor viață de cuplu.
De la ora 17.00, la cantina Casei Orășenesti de Cultură, locație amenajată în curtea Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” va avea loc un program special dedicat zilei de 1 octombrie din care nu vor lipsi, o cină cu mâncăruri alese, muzica bună și divertismentul, toate acestea la un preț rezonabil, de 25 de lei. La eveniment sunt așteptate să ia parte peste 200 de persoane și bineînțeles nu vor lipsi perechile care au sărbatorit „Nunta de Aur” în anii trecuți, dar și puținii veterani de război care mai sunt în viață.
Cei care vor încheia la Cugir, ciclul activităților dedicate zilei persoanelor vârstnice sunt cele 50 de persoane invitate să sărbătorească pe 4 octombrie, de la ora 17.00, de către președintele pensionarilor democrat-liberali, Aurel Voicu. La restaurantul „Lacto”, la un preț de doar 10 lei, vârstnicii vor avea prilejul să marcheze „Ziua Internațională a Vârstnicilor” printr-o masă festivă și un program de petrecere adecvat, din care nu vor lipsi momentele specifice unei astfel de sărbători.

C. P.

Acest articol a fost citit de 607 ori

Peste 500 de cugireni vor lua parte în acest an la balul persoanelor de vârsta a III-a cu ocazia „Zilei Internaționale a Vârstnicilor”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.