Rămâi conectat

Sport

Performerii sportivi de sub Drăgana au fost recompensaţi astăzi de către Primăria Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

gala-sportului-cugirean-2013În cursul acestei după-amiezi, la cantina Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir s-a desfăşurat ediţia 2013 a Galei Sportului Cugirean, prilej cu care peste 360 de sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Orăşenesc, Metalurgistul şi CS Tenis Alba-Cugir au fost premiaţi de autorităţi pentru rezultatele deosebite obţinute la diverse discipline sportive, suma totală cifrându-se la 10.000 de lei. A fost un dar de suflet al autorităţilor pentru performerii din localitate, cei ce au dus iarăşi numele Cugirului pe diverse paliere sportive.

La acţiune au participat majoritatea notabilităţilor locale, primarul Adrian Teban, suprefectul Cornel Murg, viceprimarul Horea Rotche, plus oficiali ai clubului de fotbal Metalurgistul Cugir, mândria urbei. “Avem rezultate de excepţie, am promovat cu Metalurgistul Cugir în Liga a 3-a şi ne bucurăm că suntem reprezentaţi de echipe, la diverse sporturi, la toate categoriile competiţionale“, a explicat în discursul său edilul localităţii de sub Drăgana. “Este ediţia a 3-a a Galei Sportului Cugirean şi se vrea o premiere, o încununare a muncii depuse de sportvii şi antrenorii Cugirului. Aceste rezultate deosebite reprezintă în fapt o confirmare şi o împlinire a celor 5 ani de când autorităţile locale s-au aplecat, cu succes spre susţinerea sportului“, a confirmat Adrian Mihai, preşedintele CSO Cugir.

• Metalurgistul – mândria urbei

Atleţi, karateka, boxeri, şahişti, fotbalişti şi tenismeni au primit diverse cadouri din partea organizatorilor, respectiv Primăria din localitate, iar merituoşii performeri ce au făcut cinste Cugirului în arenele naţionale vor fi recompensaţi cu premii constând în obiecte sportive. În timp ce în sală, erau derulate pe ecrane diverse filmării cu activitatea sportivă a Cugirului din 2013, toţi antrenorii prezenţi şi-au prezentat secţiile de care răspund.

• Demonstraţie de la vicecampionii mondali

Urbea de sub Drăgana se laudă cu Metalurgistul Cugir – unica reprezentantă a judeţului pe harta fotbalului românesc, cu o clasare onorantă pe locul secund în Liga a 3-a, la finele turului, din postura de nou-promovată, dar şi cu noi performanţe realizate de tinerii sportivi din Cugir. Este vorba de Bogdan Borza, tenismenul care în 2011 a fost desemnat cel mai bun sportiv al judeţului Alba şi micuţii karateka Ştefania Todor şi Sebastian Micu, deveniţi recent vicecampioni mondiali în proba ENBU mixt, la Praga. Cei doi au oferit o demonstraţie de karate, moment primit cu aplauze. De la gală au lipsit tocmai fotbaliştii seniori de la Metalurgistul, aflaţi în vacanţă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albastrii”, victorie la scor de maidan, înainte de reluarea Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Dacia Orăștie 9-0 (4-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o victorie netă cu Dacia Orăștie, 9-0 (4-0) înaintea debutului oficial, peste o săptămână urmând duelul cu conjudețeana Industria Galda de Jos, în etapa a XVI-a din eșalonul terț.

Metalurgistul Cugir a încheiat seria jocurilor de verificare cu o victorie netă, 9-0 (4-0), cu Dacia Orăștie (Liga 4, Hunedoara), goluri marcate de Bura – triplă, Cocan – dublă, Ad. Coman – dublă, Raica și Onaci.

„Roș-albaștrii” au susținut 5 meciuri amicale în această iarnă, realizând 5 succese (4-0 cu Performanța Ighiu, 3-2 cu CSU Alba Iulia, 3-1 cu ACS Mediaș, 6-0 cu CIL Blaj și 9-0 cu Dacia Orăștie) și o înfrângere (1-3 cu CIL Blaj). Prima confruntare oficială va fi vineri, 8 martie, derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pe teren propriu.

Nu au evoluat Herlea, Șuteu, Cârloanță și Vl. Popa.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, între primii 5 la turneul „Break Tennis”, desfășurat la Constanța

cugirinfo.ro

Publicat

în

În weekendul 23 și 25 februarie 2024, a avut loc în municipiul Cosntanța, turneul de juniori „Break Tennis”, de nivel GOLD, competiție în cadrul Campionatului Național „Tennis 10”, eveniment la care au participat peste 50 sportivi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din România, Replubica Moldova, Ucraina și Rusia.

Robert Paștiu (Roberto) în vârstă de 7 ani, sportiv legitimat la clubul Metalurgistul Cugir, a fost singurul reprezentant al județului Alba la competiția de la malul mării, acesta participând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El s-a clasat pe locul 2 în faza grupelor, obținând în această fază a competiției 4 victorii, situându-se pe locul 5 în clasamentul general al întrecerii.

Următorul turneu la care va participa Robert Paștiu va fi Cupa „Marc Tenis” care va avea loc într-un viitor apropiat în municipiul Cluj-Napoca.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii, la prima înfrângere în amicale: Metalurgistul Cugir – CIL Blaj 1-3 (1-2)

cugirinfo.ro

Publicat

în

CIL Blaj, liderul Ligii a IV-a Alba, a reușit să-și ai revanșa după acel 0-6 din urmă cu o săptămână, și s-a impus în fieful divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, scor 3-1 (2-1), într-o partidă amicală, eșec care nu le-a căzut bine amfitrionilor. Au marcat, pentru vizitatori, Cr. Ioo, Șușu și Voic, iar pentru gazde a înscris Cocan (a egalat în prima repriză).

A fost prima înfrângere în jocurile de verificare pentru „roș-albaștri”, care înregistraseră 4 victorii consecutive, în acest meci evoluând, în actul secund și antrenorul Lucian Itu. Metalurgistul Cugir mai are un joc, cu Dacia Orăștie, la finele săptămânii, iar CIL Blaj va începe returul.

Metalurgistul: Herlea – Tăban, Dohotariu, Onaci, Vitinha, Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Cocan, Bura, Raica (prima repriză); Perjeriu – R. Păcurar, Dohotariu, L. Itu, Kiraly, Ad. Coman, R. Barbu, G. Gavrilă, Gh. Hăprianu, Selagea, Cîrloanță (actul secund); nu au evoluat Csapo, Neagu și Șuteu.

CIL Blaj: Ciorgovean – Belașcu, Borșoi, Trif, Cristiu, Nicula, Buliga, Vlad, Cos. Ioo, Mihu, Șușu; au mai intrat R. Damian, Ciugudean, Voic, Tomuța, Roșian, Cr. Ioo, Cioancă, Dani, Grama, E. Cîmpean (absenți A. Cîmpean și Voicu). Antrenor Daniel Tătar.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir