Rămâi conectat

Sport

Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir: 1-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, la Oarda de Jos, în derby-ul returului Ligii a IV-a Alba, Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir 1-2 (1-1), goluri marcate de C. Oltean (45) respectiv Itu (39, penalty), Cîrstean (52).

Cu această victorie, formația de sub Drăgana s-a distanțat la 9 puncte de Performanța, pregătindu-se deja de barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

CSO Cugir poate deja să-şi facă planuri în privinţa adversarului de la barajul pentru promovarea în eşalonul terţ, Liga a IV-a fiind o pălăria prea mică pentru gruparea de sub Drăgana ce domină categoric arealul fotbalistic, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi financiar. Derby-ul fratricid, la propriu, cu fraţii Andrei şi Daniel Ianc în postura de adversari (au evoluat însă în zone diferite ale terenului), de la Oarda de Jos a însemnat, în cele din urmă o partidă peste nivelul eşalonului. N-a fost miză maximă, precum în urmă cu doi ani, când, la Ighiu, un penalty ratat de George Goronea a trimis Performanţa la baraj, dar s-a jucat la cote înalte. Ambiţia lui Paul Ciucă n-a fost suficientă, deşi amfitrionii au pus destule probleme liderului invincibil, care a deschis scorul la o fază în care s-a dictat lovitură de pedeapsă după duelul căpitanilor Ov. Turuş şi Itu. Ighienii au încercat să compenseze prin dârzenie deficitul valoric şi de experienţă, însă n-a fost îndeajuns pentru a-l ucide pe Goliath (ce ocazie rarisimă a irosit Cernea în minutul 72!), în ansamblu jocul fiind unul echilibrat. Astfel CSO are un ecart incredibil, de 9 „lungimi” în ierarhie şi plus 12 la „adevăr” fiind, de departe, echipa care dă ora exactă în Alba.

”Au jucat amatorii cu profesioniştii”, dixit Paul Ciucă

Aceasta este diferenţa dintre amatori şi profesionişti, între o echipă ce face două antrenamente pe săptămână, precum Performanţa şi CSO – grupare ce dispune de toate condiţiile”, a spus antrenorul Paul Ciucă, revenit de la Arad (unde a realizat calificarea pe ţară la ONSS, cu echipa de handbal masculin din Daia Română). „Până la urmă amatorii au făcut faţă profesioniştilor şi am dori ca sezonul următor noi să fim în locul lor, să dominăm fotbalul. Felicitări pentru ce s-a realizat la CSO, o echipă superioară fotbalistic la tot ce este în judeţ, după ce a dispărut Liga a 2-a şi a treia”, a concluzionat Paul Ciucă. „Mai avem de lucru însă suntem mulţumiţi, am demonstrat că formăm o formaţie peste media campionatului, că avem valoare de Liga a 3-a. Formăm o echipă foarte bună, dar nu putem şi câştiga, şi face spectacol. Performanţa a avut oportunităţi la fazele fixe, noi am dominat şi cred că nu se poate pune la îndoială succesul. În continuare va fi dificil, întrucât nu va mai exista motivaţie”, a explicat Alexandru Kilin.

Spectatori 300 *La juniori 3-1 *Arbitri V. Rodină, Al. Vodă, A, Mutu (Alba Iulia) – bine *Observator T. Ocnean (Aiud) *Jucătorul meciului: Cîrstean *Marcatori: C. Oltean (45) respectiv Itu (39, penalty), Cîrstean (52).

Performanţa: Boldi – Ov. Turuş, C. Oltean, Colcer, Soporan, Frenţiu (78, Hada), P. Ciucă, S. Turuş, D. Ianc (63, Oniche), Cernea, Lenghel, rezerve Man – D. Dănilă, Barbu. Antrenor Paul Ciucă.

CSO Cugir: Lăncrănjan – Tăban (86, Oniga), Şuvaina, Şt. Radu, A. Ianc, G. Goronea, D. Lupşan, M. Neagu, Itu (85, D. Grozav), A. Şuteu, Cârstean, rezerve Iancău, F.  Pop, Isac, Iovănescu, Ad. Dan. Antrenor Alexandru Kilin


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir