Rămâi conectat

Sport

Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir: 1-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, la Oarda de Jos, în derby-ul returului Ligii a IV-a Alba, Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir 1-2 (1-1), goluri marcate de C. Oltean (45) respectiv Itu (39, penalty), Cîrstean (52).

Cu această victorie, formația de sub Drăgana s-a distanțat la 9 puncte de Performanța, pregătindu-se deja de barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

CSO Cugir poate deja să-şi facă planuri în privinţa adversarului de la barajul pentru promovarea în eşalonul terţ, Liga a IV-a fiind o pălăria prea mică pentru gruparea de sub Drăgana ce domină categoric arealul fotbalistic, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi financiar. Derby-ul fratricid, la propriu, cu fraţii Andrei şi Daniel Ianc în postura de adversari (au evoluat însă în zone diferite ale terenului), de la Oarda de Jos a însemnat, în cele din urmă o partidă peste nivelul eşalonului. N-a fost miză maximă, precum în urmă cu doi ani, când, la Ighiu, un penalty ratat de George Goronea a trimis Performanţa la baraj, dar s-a jucat la cote înalte. Ambiţia lui Paul Ciucă n-a fost suficientă, deşi amfitrionii au pus destule probleme liderului invincibil, care a deschis scorul la o fază în care s-a dictat lovitură de pedeapsă după duelul căpitanilor Ov. Turuş şi Itu. Ighienii au încercat să compenseze prin dârzenie deficitul valoric şi de experienţă, însă n-a fost îndeajuns pentru a-l ucide pe Goliath (ce ocazie rarisimă a irosit Cernea în minutul 72!), în ansamblu jocul fiind unul echilibrat. Astfel CSO are un ecart incredibil, de 9 „lungimi” în ierarhie şi plus 12 la „adevăr” fiind, de departe, echipa care dă ora exactă în Alba.

”Au jucat amatorii cu profesioniştii”, dixit Paul Ciucă

Aceasta este diferenţa dintre amatori şi profesionişti, între o echipă ce face două antrenamente pe săptămână, precum Performanţa şi CSO – grupare ce dispune de toate condiţiile”, a spus antrenorul Paul Ciucă, revenit de la Arad (unde a realizat calificarea pe ţară la ONSS, cu echipa de handbal masculin din Daia Română). „Până la urmă amatorii au făcut faţă profesioniştilor şi am dori ca sezonul următor noi să fim în locul lor, să dominăm fotbalul. Felicitări pentru ce s-a realizat la CSO, o echipă superioară fotbalistic la tot ce este în judeţ, după ce a dispărut Liga a 2-a şi a treia”, a concluzionat Paul Ciucă. „Mai avem de lucru însă suntem mulţumiţi, am demonstrat că formăm o formaţie peste media campionatului, că avem valoare de Liga a 3-a. Formăm o echipă foarte bună, dar nu putem şi câştiga, şi face spectacol. Performanţa a avut oportunităţi la fazele fixe, noi am dominat şi cred că nu se poate pune la îndoială succesul. În continuare va fi dificil, întrucât nu va mai exista motivaţie”, a explicat Alexandru Kilin.

Spectatori 300 *La juniori 3-1 *Arbitri V. Rodină, Al. Vodă, A, Mutu (Alba Iulia) – bine *Observator T. Ocnean (Aiud) *Jucătorul meciului: Cîrstean *Marcatori: C. Oltean (45) respectiv Itu (39, penalty), Cîrstean (52).

Performanţa: Boldi – Ov. Turuş, C. Oltean, Colcer, Soporan, Frenţiu (78, Hada), P. Ciucă, S. Turuş, D. Ianc (63, Oniche), Cernea, Lenghel, rezerve Man – D. Dănilă, Barbu. Antrenor Paul Ciucă.

CSO Cugir: Lăncrănjan – Tăban (86, Oniga), Şuvaina, Şt. Radu, A. Ianc, G. Goronea, D. Lupşan, M. Neagu, Itu (85, D. Grozav), A. Şuteu, Cârstean, rezerve Iancău, F.  Pop, Isac, Iovănescu, Ad. Dan. Antrenor Alexandru Kilin


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Gimnasta Daria Mihaiu, originară din Cugir, locul cinci la Cupa Mondială din Japonia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, originară din Cugir, a reușit la Cupa Mondială din Japonia o performanță cu adevărat extraordinară. S-a clasat pe locul cinci la proba Individual feminin.

„Mihaiu Daria din România a fermecat lumea cu magia ei la a 17-a ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică FIG din Guimarães, obținând un loc cinci, încântător! O realizare magică ce ne umple de uimire!

Motto-ul ei inspirator este: „Cel mai important lucru este să asculți de inima ta, pentru că doar ceea ce faci cu pasiune și dorință poate avea un rezultat înfloritor.”

Mulțumim, Daria, că ne-ai arătat încântarea care vine din urmarea inimii și pasiunii tale! Ești o adevărată inspirație pentru noi toți!” au transmis reprezentanții Aeropesaro pe una dintre rețelele de socializare.

Proba de Individual feminin a fost câștigată de către nipona Riri Kitazume.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vineri, 14 iunie 2024: Finala Cupei României și Sărbătoarea fotbalului județean Alba, pe Cugir Arena

cugirinfo.ro

Publicat

în

Finala Cupei României, faza județeană, ediția 2024/2025 și Sărbătoarea fotbalului județean, se vor desfășura vineri, 14 iunie 2024, pe Stadionul „Arena Cugir”, conform hotărârii Biroului Executiv al AJF Alba din 23 mai 2024.

Finala va debuta la ora 18.00, iar festivitatea de premiere la toate competițiile se va desfășura în deschidere, de la ora 16.00. Câștigătorea trofeului se va califica la faza regională, organizată de FRF, cu meciurile din grupă în 10, 13, 17 și 20 iulie.

Stadionul din Cugir a mai găzduit în 2017 un astfel de eveniment, când în ultimul act Șurianu Sebeș a învins cu 6-0 pe Spicul Daia Română. Inițial ultimul act al competiției „KO” a fost prevăzut în 8-9 iunie, însă nu s-a putut respecta această programare din pricina alegerilor ce se vor desfășura în acel weekend.

Semifinalele sunt marți, 28 mai, la Galtiu (Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag) și miercuri, 29 mai, la Unirea (Inter Unirea – Performanța Ighiu).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

În ultima rundă a sezonului: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 0-1 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins vineri, în ultima rundă a sezolului actual de Liga a 3-a, în deplasare, pe Viitorul Cluj, cu scorul de 1-0 (0-0).

• 0-1, MIN. 62: COCAN a deschis scorul, cu un șut deviat

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Checicheș – Milandru/ cpt, D. Popa, Podea, Țica, Bara, Băbuțan, Herciu, Gligor, I. Moldovan, D. Mureșan; rezerve Corjenco, Mocanu, Cr. Istrate, Benke, D. Pop, Dreve, Irimie, Thiam, Crăciun. Antrenor Laurențiu Rus.

Metalurgistul Cugir: Herlea – Dohotariu, Onaci (46, R. Păcurar), Vitinha, Kiraly, Șaucă/ cpt, Udrea (59, Raica), M. Barbu (72, Gavrilă), Cocan, P. Păcurar, M. Domșa (59, Bura); rezerve Perjeriu, L. Itu, Neagu, Cîrloanță, Vl. Popa. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri C. Olaru (Rm. Vâlcea), L. Zifceac (Oradea), G. Urs (Oradea) Observatori D. Jica (Bistrița), Raluca Șerban (București).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir