cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Pentru a evita controalele, devoratorii de lemn din pădurile Cugirului şi-au modificat traseul!

Pentru a evita controalele, devoratorii de lemn din pădurile Cugirului şi-au modificat traseul!

Publicat în 26.06.2015 la ora 12:00

lemnDupă ce în cotidianul Unirea am scris un articol legat de exploatarea unor suprafeţe de pădure din munţii Cugirului (într-un mod legal sau mai puţin legal), am primit mai multe mesaje de la unii localnici, oameni de bine, care ne-au transmis că marii devoratori de copaci și-au schimbat strategia de transport a masei lemnoase.

Cei care rad pădurile în zona Râul Mare-Cugir, spre exemplu, au găsit o metodă ingenioasă, folosind o rută ocolitoare, astfel încât să fie cât mai feriți de ochii organelor de control, fie privind legalitatea transportului, fie depășirea gabaritului acestuia. Pentru a evita Cugirul și, implicit, drumul național de la Șibot spre Sebeș, transportatorii folosesc o altă cale: „urcă până în Canciu, un drum, este adevărat, mai anevoios, iar de aici coboară liniștiți pe Valea Sebeșului (Valea Mirajului), unde se ajunge mult mai simplu la tocătorul de lemne din Sebeș sau la locul de unde vine comanda”, ne-a declarat I.H., proprietarul unei cabane turistice aflate în zonă. În ceea ce privește exploatările de pe Râul Mic, binevoitorii ne-au condus la fața locului și ne-au arătat că și aici se taie la discreție pădurile de pin sau de fag, iar nimeni nu dă socoteală. Mașini încărcate cu bușteni pot fi văzute coborând din munți, iar de multe ori le vezi ascunse pe străzi lăturalnice ale Cugirului, așteptând să plece organele care fac verificări cu cântarul la Șibot sau din alte motive necunoscute nouă. Oamenii cred că disputata problemă privind dezastrul național legat de tăierile ilegale n-a fost decât un simplu foc de paie, iar programul „Radarul pădurilor” este pe departe de a rezolva situația. Fără teama de a greși, credem că hemoragia de lemn din cea mai bună calitate ține de interesele băieților deștepți, iar pădurile se împuținează pe zi ce trece. Pentru că așa cum se vede, nimeni nu veghează cu maximă responsabilitate la această problemă, care ține,  la urma urmei, de securitatea națională.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 1587 ori

Pentru a evita controalele, devoratorii de lemn din pădurile Cugirului şi-au modificat traseul!
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

3 Comentarii la Pentru a evita controalele, devoratorii de lemn din pădurile Cugirului şi-au modificat traseul!

 1. Pădureanu Răspunde

  27.06.2015 la 9:03

  Cred că de pe la Sîpcea se taie .Adică din pădurile primăriei.Marele jaf în Cujer cam de acolo pleacă.Să fie sănătoși, să facă deșert, iar în loc de pădure să răsară dune de nisip, ca să putem să ne întindem și să facem plaje la soare.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Eu Răspunde

  28.06.2015 la 2:47

  De ce ar cobora masinile cu lemn pe Valea Sebesului in conditiile in care controalele sunt mult mai mari pe ruta Sugag-Sebes decat pe Raul Mare. Pierzi vremea cu articole aiurea!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Cetățeanul Răspunde

  28.06.2015 la 9:40

  Ce scrie e adevărat. Văd toată ziua ce se întâmplă pe râu. Acolo stau vreo 16 ore pe zi. Du-te TU și te uită la jaful care se face pe aceste locuri și vezi că nu prea coboară mașinile din zona R. Mare. Sigur, ai interese ca lemnul să ajungă acolo unde trebuie. Și asta te deranjază. S-ar putea închide cercul marilor jefuitori pe care văd că îi aperi.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.