Rămâi conectat

Politică

PDL şi PNL construiesc cel mai puternic partid de dreapta

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Dan-Simedru-apr-2014Deputatul Dan Simedru a fost prezent joi la o conferinţă de presă organizată la filiala judeţeană a PNL. Parlamentarul a dezbătut două teme “la modă”, rezultatele alegerilor obţinute de liberali, respectiv fuziunea cu PDL.

“Rezultatele alegerilor europarlamentare au reprezentat un eşec pentru toate partidele, cu excepţia UDMR. Inclusiv PSD a pierdut lupta pe care şi-a propus-o.  Partidul Naţional Liberal a fost cel mai bombardat partid politic, cu atacuri murdare prin focuri încrucişate, atât din exterior, prin declaraţiile lui Victor Ponta şi Traian Băsescu, respectiv din interior prin cârtiţele Tăriceanu, Chiţoiu, Stroe ş.a.”. Scorul de 15 la sută obţinut de PNL la nivel naţional este satisfăcător în viziunea lui Simedru, care a declarat că pe această bază solidă va fi construit noul partid de dreapta prin fuziunea cu cei din Partidul Democrat Liberal. Judeţul Alba a obţinut un rezultat peste media naţională, 17,15 la sută, ceea ce îi situează pe liberali pe locul al 12-lea pe ţară, locul al treilea din punct de vedere al realizării obiectivului pe ţară (din 20.000 de voturi propuse au obţinut 18.500), şi liberalii din Alba
s-au clasat pe primul loc între organizaţiile care nu au preşedinte de consiliu judeţean. În acest sens, Dan Simedru le-a mulţumit alegătorilor şi colegilor de partid pentru munca depusă.
lSimedru: “PNL şi PDL vor realiza cel mai tare partid de dreapta din România”
Deputatul liberal de Alba a adus în atenţia publică sesiunea de negocieri a celor două partide de dreapta din România, care sunt pe cale să fuzioneze “în speranţa că îl vom da jos pe Victor Ponta şi vom stârpi ciuma roşie”. “Nu intră în calcul să realizăm o alianţă, pentru că după cum se vede alianţele nu sunt bune în România. De fiecare dată când noi, cei din PNL, am format alianţe, am fost luaţi de proşti, şi când
l-am dus pe Băsescu la Cotroceni şi pe Victor Ponta în guvern”. Fuziunea dintre cele două partide va avea loc cel mai probabil după Congresul Naţional PNL programat în 28-29 iunie, atunci când liberalii îşi vor alege un nou lider, după demisia lui Crin Antonescu. Nu este cunoscut numele partidului, nici modalitatea, dar cert este că cele două formaţiuni vor încerca o colaborare atât la nivel local cât şi parlamentar. “Noul partid care s-a născut miercuri are 15 preşedinţi de consilii judeţene, 35 de vicepreşedinţi, peste 1600 de primari şi cam acelaşi număr de viceprimari. În Alba, avem 3 parlamentari din 7, un preşedinte şi doi vicepreşedinţi de consiliu judeţean şi 68 din 78 de primari. În judeţul Alba nu ne putem bate cu PSD pentru că nu este o organizaţie puternică, iar la nivel naţional, avem peste 50 la sută din administraţia locală”, a precizat Dan Simedru. La Congresul Naţional al PNL, delegaţia din Alba va avea 36 de membri, fiind una dintre cele mai puternice din ţară, după scrutinul de la europarlamentare.

Tudor STAN


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir