cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Parada portului popular, demonstrații Off-Road, concerte cu Antonia, Horia Brenciu și Voltaj, în cadrul celei de-a XX-a ediții a evenimentului „Toamna Cugireană”

Parada portului popular, demonstrații Off-Road, concerte cu Antonia, Horia Brenciu și Voltaj, în cadrul celei de-a XX-a ediții a evenimentului „Toamna Cugireană”

Publicat în 16.09.2017 la ora 12:28

În acest weekend, cugirenii sărbătoresc cea de-a XX-a ediție a Festivalului „Toamna cugireană”, eveniment organizat, ca de fiecare dată, de către Primăria Orașului Cugir, Consiliul Local și Casa de Cultură, cu sprijinul mediului economic din localitate.

Fiind o ediție jubiliară, organizatorii au pregătit un program bogat, la care sunt așteptați să participe și invitați din străinătate: Germania, Letonia, Malta, Italia și Polonia. Anul acesta, Festivalul „Toamna Cugireană” găzduiește al treilea eveniment din cadrul proiectului internațional “Small Markets at The Heart of The European Economy”, în care orașul Cugir este partener.

Așadar, evenimentul va fi deschis oficial sâmbătă, 17 septembrie a.c., ora 10.00, cu arborarea drapelelor celor 6 țări și a drapelului Uniunii Europene, în prezența delegațiilor străine, a oficialităților locale și județene. La solemnitatea momentului își vor aduce aportul Fanfara „Augustin Bena” a Județului Alba și Fanfara Casei de Cultură Cugir. Momentul va fi succedat de vizitarea expozițiilor găzduite la parterul Casei de Cultură și de un program dedicat celor mici, intitulat “Toamna boboceilor”.

Nelipsita demonstrație de Off- Road va crește și în acest an adrenalina celor ce iubesc sporturile extreme. Plecare echipajelor va avea loc la ora 10.00, din Poiana cu Goruni din Vinerea, urmând să ajungă pe Cetate la ora 12.00 unde vor avea loc demonstrații până la orele 15.00.

Programul artistic va debuta cu prestaţia tinerilor talentați de la cercurile de Canto și Teatru ale Casei de Cultură Cugir, urmați de dansatorii Clubului de dans sportiv ProDance 2007. Vor performa pe scenă: StarDust, Amurg, Black & White, OPT, Serenity, Grupul Aprentis, Millenium C, invitați din Malta, Polonia și Italia. Iubitorii de muzică folk vor avea bucuria de a-l vedea și asculta pe MARIUS BAȚU. Surpriza zilei de sâmbătă este trupa VOLTAJ, care în anul 2005 a câștigat premiul pentru „Cea mai bună prestație a unei trupe românești“ la MTV Europe Music .

Aşa cum s-a obişnuit în cei 20 de ani, ziua de duminică pune la loc de cinste tradiţiile, obiceiurile, cântecele şi jocurile populare românești. Tradiţionala paradă a portului popular va pleca la ora 11.00 din faţa fabricii de sus și se va îndrepta spre primărie, cu o scurtă staționare în zona pieței. Călăreţi, fluturând drapelul naţional şi cel european, trăsuri pline cu oameni în portul popular și reprezentanţi ai ansamblurilor din ţară își vor purta cu mândrie straiele specifice zonei. Este o zi dedicată folclorului, astfel că pe scena festivalului vor urca Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii, Mlădițe Cugirene, ansamblurile folclorice: “Someșul – Napoca”- Cluj-Napoca, “Nunta Zamfirei” – Livezile, Bistrița, “Mlados” – Timișoara, “Hayakaghak”- Gherla, “Efthimos” – Brașov, “Kokenyes” – Târnăveni, “Doina Aiudului” – Aiud,“Germisara- Geoagiu”“Jidvei România” și “Câmpul Pâinii” – Vinerea. Nu vor lispsi vocile unor mari artiști cu ar fi OVIDIU BARTEȘ și MARIUS CIPRIAN POP, care le-au câștigat inimile cugirenilor și cu alte ocazii.

Programul de muzică populară se va încheia în jur de ora 20.00, când organizatorii îi vor invita pe cugireni la un spectacol de jonglerii cu foc oferit de Crispus, timp în care se vor face pregătirile necesare pentru începerea concertelor de muzică ușoară. ANTONIA și HORIA BRENCIU & BAND sunt artiștii pe care organizatorii i-au invitat la această ediție jubiliară.

Focurile de artificii sunt programate mai repede anul acesta, în jur de ora 21.00, între concertele celor doi mari artiști, pentru ca toată lumea să se poată bucura de moment. Organizatorii au ținut cont de experiența anilor precedenți când la finalul festivalului publicul rămas să asiste era destul de redus.

Trebuie spus că pe perioada festivalului circulația autobuzelor va suferi modificări, din cauza anulării stației din zona Furnica, Astfel, de vineri de la ora 16.00, în zona de desfășurare a evenimentului, autobuzele vor circula pe ruta: str. N. Bălcescu, Unirii, V. Alecsandri, 21 Decembrie. Precizăm că îmbarcarea pentru cursele exterioare se poate face din stațiile de la Colegiul Național “David Prodan” și STC. Participanții la traficul auto trebuie să țină cont de faptul că traficul va fi închis pe strada Stadionului, str. 21 Decembrie până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri.

Ordinea publică va fi asigurată de Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia Locală, Jandarmeria Alba și Jandarmeria Mobilă Mureș, iar pe perioada desfăşurării evenimentului un echipaj medical și o ambulanţă vor putea intervi la nevoie.

Pentru a se evita unele incidente, organizatorii aduc la cunoștință comercianților și cetățenilor că la ora 23.00 încetează servirea la tarabele din zona festivalului.

Vă prezentăm programul evenimentului:

FESTIVALUL TOAMNA CUGIREANĂ, EDIȚIA a XX – a, 16 – 17 septembrie 2017

• Sâmbătă 16 septembrie

10.00 – Deschiderea oficială a festivalului

Delegații oficiale din Malta, Polonia, Letonia, Italia, Wasserburg

Fanfara AUGUSTIN BENA a Județului Alba

Fanfara Casei de Cultură

12.00 – Toamna Boboceilor – Piațeta Casei de Cultură

Spectacol pe scena festivalului

Ora 14.00 – Cercul de canto, Cercul de teatru, ProDance 2007

Ora 15.00 – StarDust, Amurg, Black & White, OPT, Serenity

Grupul Aprentis, Millenium C

MARIUS BAȚU

Invitați din Malta, Polonia, Italia

VOLTAJ

• Dumincă – 17 septembrie

11.00 – Parada Portului Popular

12.00 – 15.00 – demostrații Off-Road – dealul Cetate

Spectacol pe scena festivalului

Ora 13.00 – Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii, Mlădițe Cugirene, Ansamblurile folclorice, “Someșul – Napoca”- Cluj-Napoca, “Nunta Zamfirei” – Livezile, Bistrița, “Mlados” – Timișoara, “Hayakaghak”- Gherla, “Efthimos” – Brașov, “Kokenyes” – Târnăveni, “Doina Aiudului” – Aiud, “Augustin Bena” – Alba-Iulia, “Câmpul Pâinii” – Vinerea

Recital OVIDIU BARTEȘ

ANSAMBLUL FOLCLORIC “JIDVEI ROMÂNIA”

MARIUS CIPRIAN POP

CRISPUS – jonglerii cu foc – Piațeta Casei de Cultură

ANTONIA

Focuri de Artificii

HORIA BRENCIU ORCHESTRA.

Acest articol a fost citit de 451 ori

Parada portului popular, demonstrații Off-Road, concerte cu Antonia, Horia Brenciu și Voltaj, în cadrul celei de-a XX-a ediții a evenimentului „Toamna Cugireană”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.