cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Omagiu adus poetului Mihai Eminescu

Omagiu adus poetului Mihai Eminescu

Publicat în 16.01.2013 la ora 17:40

Două evenimente au înnobilat marți, 15 ianuarie, ziua omagierii poetului național Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la nașterea acestuia.

Primul s-a consumat la Școala Gimnazială ”Singidava”, unde în cadrul proiectului ”Eminescu, poetul nepereche”, cadre didactice din școală au organizat un program în cadrul căruia 30 de copii din clasele a VI-a și a VII-a au avut prilejul să asculte, dar să și recite din poeziile marelui poet național.

Copii au avut totodată ocazia să vizioneze câteva filmulețe despre viața și opera poetului, slide-uri însoțite de explicați bibliografice. În cadrul proiectului au fost prezentate și două expoziții: una care a prezentat semne de carte pe care copiii au scris versuri din poeziile lui Mihai Eminescu, iar cea de-a două a expus câteva volume de poezii și carți bibliografice despre poet.

În final, Gabriele Lupu, profesor de Limba Franceza, le-a citit copiilor poezia emnesciană ”Stau în cerdacul tău”, scrisă în limba franceză. La reușita activității și-au adus contribuția prof: Raluca Popeiu, Gabriela Lupu, Bogdana Sabău și Dana Lespezeanu.

Cel de-al doilea moment al zilei s-a încheiat la Casa Orășenească de Cultură unde începând cu ora 18.00, a avut loc spectacolul intitulat ”Regal de poezie eminesciană”, un spectacol de o înaltă trăire interioară pregătit de actrița Maria Dodoc împreună cu 8 membri ai Cercului de Teatru al Casei Orășenești de Cultură.

Cei aproape 80 de participanți prezenți la eveniment au avut prilejul să asiste la un veritabil recital de versuri din peste 30 de poezii eminesciene. Au fost răsplătiți cu aplauze, la scena deschisă actorii: Cătalin Florea, Octavian Voina, Lavinia Pop, Alina Muntiu, Larisa Turoca, Andrada Cindroi, Bogdan Târziu, Ana Bugeag.

Acest articol a fost citit de 292 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.