Rămâi conectat

Cugireni

O elevă din Vinerea a parcurs 70 de kilometri zilnic și a terminat şef de promoţie la Colegiul Economic din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

alina-turleaAlina Turlea din Vinerea a parcurs timp de patru ani 70 Km în fiecare zi, pentru a ajunge la şcoală. Acest sacrificiu a fost realizat pentru a absolvi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia şi nu doar că l-a absolvit, ci a terminat şef de promoţie în generaţia 2010 – 2014.

Distanţa, timpul pierdut şi trezitul cu 60 de minute mai repede decât restul colegilor nu a fost o problemă pentru Alina Turlea care nu a dorit să facă un liceu în oraşul Cugir, deşi restul colegilor din generală au ales acest lucru. „Am vrut să încerc ceva nou, am vrut să plec de la zero în ceea ce înseamnă profesori şi elevi. Am vrut să cunosc oameni noi şi să văd ce îneseamnă un liceu făcut într-un oraş mare”, a spus tânăra, ieri după Gala Absolvenţilor, organizată la Casa de Cultură a Studenţilor. Cei patru ani i-a terminat cu media generală 9,72.

A participat la mai multe concursuri şi olimpiade dintre care amintim: olimpiada de fizică, faza judeţeană, olimpiada de turism şi alimentaţie, faza naţională, în clasa a XI-a şi clasa a XII-a, olimpiada de geografie, faza judeţeană, concursul naţional de „Cultură şi Civilizaţie în România”, faza judeţeană. Pe lângă aceste performanţe şcolare a avut timp şi de dans, împreună cu fratele ei geamăn, la Ansamblul „Augustin Bena” al Judeţului  Alba.

După BAC va încerca un oraş şi mai mare, Cluj Napoca, pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Cugireni

Cugireanul Emil Muntean, reconfirmat în funcția de președinte al Parcurilor Industriale din România

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR.

Pe agenda de lucru a reuniunii s-a aflat un singur punct, și anume alegerea pentru un mandat de 4 ani a unui nou Consiliu Director. Misiunea Consiliului Director al cărui mandat a încetat a constat în identificarea soluțiilor privind implementarea proiectelor de alimentare cu energie din surse regenerabile – tipuri de soluții verzi pentru platforme industriale, proiecte deja concretizate la parcurile industriale Tetarom, Cugir, Gorj și în curs de realizare la Parcul industrial Mureș.

Rezultatul alegerilor l-a reconfirmat în funcția de președinte pe dr. ing. Emil Nicolae Muntean, director general al Parcului Industrial Cugir, iar pentru celelalte 8 funcții au fost aleși reprezentanți de parcuri industriale din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.

Ca vicepreședinți au fost aleși: Octavian Iuliu Fodor, director general adjunct TETAROM SA Cluj-Napoca; Ioan Ungurean, director general al Parcului Industrial Mangalia; György Zsolt Sofálvi, director general al Parcului Industrial Mureș; Eftemie Popescu, director general al Parcului Industrial Gorj.

„Misiunea încredințată Consiliului Director nou ales este de a participa activ, cu soluții concrete, la toate dezbaterile privind elaborarea ghidului solicitantului, pentru fiecare regiune de dezvoltare regională din țară, referitor la apelurile de proiecte privind structuri de afaceri de tip parc industrial, parc tehnologic și parc științific”, a ținut să precizeze Emil Muntean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Cugireni

Cugireanul despre care s-a scris că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu. Radu Hossu: ”Am vorbit cu el la telefon”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugireanul despre care s-a scris că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu. Radu Hossu: ”Am vorbit cu el la telefon”

Cugireanul Ovidiu Stoica, despre care cugirinfo.ro a postat un articol pentru care ne cerem scuze, cum că a decedat în Ucraina, este viu și nevătămat. Informația despre moartea cugireanului a fost preluată de pe site-ul G4media și de pe pagina de Facebook a bărbatului, unde a apărut o postare a lui Petru Gabor, președintele Asociației ”Voluntari Fără Frontiere”, în care anunța că Tony și-ar fi pierdut viața în timpul unei misiuni de salvare a răniților în zona Harkov.

Cugirinfo a relatat pentru prima dată povestea incredibilă a cugireanului Ovidiu Stoica și realitatea cruntă a războiului de la granițele României, trăită pe viu, cu arma în mână, în luptele cu trupele rusești, de eroul din Alba.

”Ne luăm rămas bun de la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului. Din păcate misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută.

La începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni, iar când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina.

Mulțumită sacrificiului suprem pe care l-a făcut, mulți răniți au primit o a doua șansă. Să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, este postarea prin care Petru Gabor, președintele Asociației ”Voluntari Fără Frontiere” anunțat decesul cugireanului, informație eronată, preluată de aproape toată presă din România.

Radu Hossu, jurnalist din Brașov, a anunțat că a vorbit cu bărbatul la telefon și i-a dat vestea bună și mamei lui Ovidiu Stoica. „ Am sunat-o pe dânsa și i-am spus că fiul ei este viu, nevătămat și este departe de Ucraina. Mama lui Ovidiu mi-a spus că îmi mulțumește din suflet”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Cugireni

Doi tineri au lăsat viața din Germania pentru traiul liniștit din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ana și Marian sunt doi tineri care de doi ani își clădesc familia pe care și-au dorit-o amândoi, iar de aproape un an, în viața lor a apărut Mihnea, o minune de băiețel.

„Ne-am cunoscut în toamna anului 2021, pe rețelele de socializare, eu eram în România (Focșani), Marian era în Germania (Munchen)”, povestește Ana.

Circa 7 luni au locuit împreună în Munchen, după care au decis să facă o vacanță mai prelungită în orașul lui Marian, mai exact în Cugir: „Atât de frumos s-au îmbinat toate, încât la sfârșit de iunie 2022 am rămas însărcinată, tot atunci fiind și momentul reîntoarcerii definitive acasă, pe plaiurile ardelenești”.

Nu a fost ușor, dar a meritat, iar cei doi tineri își doresc ca copiii lor să crească cât mai aproape de natură și mai ales de ei. Ana și Marian sunt de părere că țara noastră le oferă această șansă, pentru că pot alege ce să facă și cum să își câștige pâinea: „Mă refer aici, la faptul că muncim pentru noi și nu pentru alții. Decidem noi cât să câștigăm și cât timp liber să avem. Știm, pentru unii pare de necrezut și foarte mulți ne blamează pentru munca noastră, ca fiind “de weekend” și nu ceva de viitor, dar cu timpul le vom demonstra că se înșeală”.

Iar pentru cine nu îi cunoaște, Ana muncește în sectorul vânzărilor online și colaborează cu o companie din Germania care îi dă acces gratuit la depozitele ei virtuale cu infinite produse pentru diverse nevoi: imunitate, creșterea părului, fitness, slăbire, îngrijirea tenului, plus multe altele, iar Marian este barman și se ocupă cu organizare de evenimente ca nunți, botezuri, zile de naștere, petreceri private.

În iunie 2022, cei doi au demarat proiectul lor de suflet, „Un colț de rai, în Cugir”, o proprietate achiziționată în Fețeni, în apropiere de Cugir, într-un loc cu peisaje care îți taie respirația.

„Locația „Un colț de rai, în Cugir” a luat naștere la începutul lunii iunie 2022, după ce a devenit proprietatea noastră (cumpărată de noi, nu dobândită, moștenită), iar prin promovarea zonei montane locale ne dorim să ajungem în sufletul și viața cât mai multor oameni, în special familii ca și noi, care vor să se întoarcă la origini sau pur și simplu să îi ajutăm să își păstreze vii amintirile locurilor pe care le vizitau cândva”, spune tânăra familie.

Pe pagina de Facebook ”Un colț de rai, în Cugir”, internauții pot urmări aventurile tinerilor, provocările de zi cu zi, dar și realizările lor.

„Ăștia suntem noi. Simpli, modești și muncitori. Ne place să trăim calitativ și să ne creăm cât mai multe amintiri împreună. Iar vouă, celor care ne urmăriți și apreciați, vrem să vă mulțumim din suflet! Fără voi, nu am fi fost aici. Vă îmbrățișăm, Ana, Marian și bebe Mihnea!”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir