cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » O elevă din Vinerea a parcurs 70 de kilometri zilnic și a terminat şef de promoţie la Colegiul Economic din Alba Iulia

O elevă din Vinerea a parcurs 70 de kilometri zilnic și a terminat şef de promoţie la Colegiul Economic din Alba Iulia

Publicat în 30.05.2014 la ora 10:00

alina-turleaAlina Turlea din Vinerea a parcurs timp de patru ani 70 Km în fiecare zi, pentru a ajunge la şcoală. Acest sacrificiu a fost realizat pentru a absolvi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia şi nu doar că l-a absolvit, ci a terminat şef de promoţie în generaţia 2010 – 2014.

Distanţa, timpul pierdut şi trezitul cu 60 de minute mai repede decât restul colegilor nu a fost o problemă pentru Alina Turlea care nu a dorit să facă un liceu în oraşul Cugir, deşi restul colegilor din generală au ales acest lucru. „Am vrut să încerc ceva nou, am vrut să plec de la zero în ceea ce înseamnă profesori şi elevi. Am vrut să cunosc oameni noi şi să văd ce îneseamnă un liceu făcut într-un oraş mare”, a spus tânăra, ieri după Gala Absolvenţilor, organizată la Casa de Cultură a Studenţilor. Cei patru ani i-a terminat cu media generală 9,72.

A participat la mai multe concursuri şi olimpiade dintre care amintim: olimpiada de fizică, faza judeţeană, olimpiada de turism şi alimentaţie, faza naţională, în clasa a XI-a şi clasa a XII-a, olimpiada de geografie, faza judeţeană, concursul naţional de „Cultură şi Civilizaţie în România”, faza judeţeană. Pe lângă aceste performanţe şcolare a avut timp şi de dans, împreună cu fratele ei geamăn, la Ansamblul „Augustin Bena” al Judeţului  Alba.

După BAC va încerca un oraş şi mai mare, Cluj Napoca, pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Acest articol a fost citit de 3715 ori

O elevă din Vinerea a parcurs 70 de kilometri zilnic și a terminat şef de promoţie la Colegiul Economic din Alba Iulia
4.2 (84%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *