cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Moş Crăciun a adus daruri la UM Cugir

Moş Crăciun a adus daruri la UM Cugir

Publicat în 25.12.2012 la ora 22:28

Situaţia economică delicată prin care trece Uzina Mecanică Cugir,  ca urmare a lipsei de contracte, (după cum susţine conducerea societăţii) se vede că nu influenţează din punct de vedere financiar asigurarea salariilor pentru angajaţi şi nici atunci când este vorba de acordarea de prime de sărbători. Un lucru bun care dovedeşte că unitatea are resurse băneşti, şi că munca la Stat nu seamănă niciodată cu cea de la privat.

 Aşa se explică faptul că, de sărbătorile de Crăciun, salariaţii fabricii au primit o primă în suma de 8 milioane lei (vechi), în mâna şi o  binemeritată vacanţă de vreo două săptămâni,începâd cu data de 21 decembrie şi până pe 7 ianuarie anul viitor.

  Nu aceeaşi situaţie se regăseşte la unitatea soră a UMC şi anume Fabrica de Arme, societate care are asigurate  comenzi cu patreneri externi pe termen lung, ce depăşesc zeci de milioane de dolari, dar unde salariaţii se vor mulţumi cu mai puţin când e vorba de prime de sărbători. Ei vor primi de la conducerea uzinei, 15 tichete de masă, în suma totală de 150 lei, precum şi o vacanţă de sărbători, egală cu cea a confraţilor de la fabrica vecină, de care s-au despărţit în urmă cu opt ani. (C. P. )

Acest articol a fost citit de 398 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.