cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Modulul educaţional ”Şotron Doi” promovat în cadrul Grădiniței ”Voinicel” din Cugir

Modulul educaţional ”Şotron Doi” promovat în cadrul Grădiniței ”Voinicel” din Cugir

Publicat în 28.03.2015 la ora 12:00

Sotron-2La Grădiniţa „VOINICEL” din Cugir, unitate subordonată Școlii Gimnaziale „Singidava”, a demarat începând de joi, 26 martie 2015, activitatea „Modulul educaţional Șotron Doi’’, un proiect educațional adresat atât copiilor cât și părinților.

Potrivit conducerii unităţii şcolare, demersul se referă la copii de 2,3,4 ani care nu au frecventat grădinița și urmează să-și înceapă activitatea în anul școlar 2015-2016.

Scopul acestui proiect este acela de adaptarea treptată a copiilor la noile provocări care îi așteaptă, importanta acestei etape fiind atât de natura psihologica pentru copii, facilitând o adaptare treptată cu noul mediu, precum si de natură administrativa pentru părinte care va realiza înscrierea copilului la grădiniță.

Copiii vor explora sala de grupă in ritm propriu, ghidați de profesori si de părinți astfel încât primele experiențe de învățare sa fie pozitive si sa creeze premise favorabile pentru etapele următoare.

Săptămânal, copiii participă la sesiunile de maximum două ore alături de alți copii din grupul Șotron Doi, iar părintele participă la activitate pentru a facilita adaptarea treptata a acestora.

Copiii vor explora in mod structurat sala de grupă si grădinița astfel încât experiențele de învățare sa devină din ce in ce mai complexe. Gustarea, rechizitele şi materiale pentru igienă vor fi oferite de Asociaţia ovidiu.ro, prin Programul „Fiecare copil în grădiniţă”.

,,Experienţa noastră ne–a dovedit că, de la un an la altul, copiii se integrează tot mai greu in colectivitate, despărţirea de părinţi fiind foarte dureroasă. Prin aplicarea acestui program ne dorim să facilităm o bună şi uşoară adaptare a copiilor mici, astfel încât primul start al copiilor spre grădiniţă să fie o experienţă unică, însoţită de trăiri pozitive. Sperăm să fie cât mai mulţi copiii şi părinţii care să ne treacă pragul şi să fie beneficiarii acestui program foarte util. Noi îi așteptăm cu drag!” ne-a declarat doamna prof. educator Lucia Durduc.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 192 ori

Modulul educaţional ”Şotron Doi” promovat în cadrul Grădiniței ”Voinicel” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *