Rămâi conectat

Sport

Mihai Simina: „Fotbalul este viaţa mea”

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

My beautiful picture

Interviu cu mijlocaşul Mihai Simina (FC Cugir)

Mijlocaşul Mihai Simina (31 de ani) are la activ două decenii de fotbal petrecute sub Drăgana, dintre care 14 ani jucaţi neîntrerupt la FC Cugir, echipă ce a activat în Liga a IV-a Alba.
– Poţi să ne spui cum ţi-ai început cariera de fotbalist şi cum ai fost descoperit?
– Fotbalul este viaţa mea, am fost descoperit ca orice copil la începuturi, în curtea şcolii, la campionatul pe clase. La vârsta de 9 ani eram deja legitimat la juniorii de la Metalurgistul Cugir.
– Cum ai ajuns la FC Cugir şi cum te-ai integrat în echipă?
– La 17 ani am ajuns la echipa de seniori, a fost mai greu la început pentru că majoritatea colegilor au fost mai în vârstă ca mine dar ceea ce defineşte clubul FC Cugir este unitatea de grup şi asta m-a ajutat să mă integrez foarte repede.
– Exceptând FC Cugir, al cărei echipă de fotbal eşti suporter şi de ce?
– Din ţară echipa mea de suflet este Dinamo Bucureşti deoarece spiritul şi mentalitatea «câinilor» din Ştefan cel Mare se apropie mult de echipa noastră, iar din străinătate simpatizez mult pe AC Milan.
– Care a fost cel mai frumos meci pe care l-ai trăit alături de echipă?
– Au fost mai multe în răstimpul celor 14 sezoane la FC Cugir, dar o partidă care îmi vine în minte tot timpul a fost la 1 decembrie 2002, FC Cugir – Hârtia Petreşti. În minutul 75 echipa din Petreşti conducea cu 3-0, am revenit şi am egalat 3-3 după 15 minute magnifice. A mai fost meciul cu „U” Cluj, în 2008, o formaţie ce îl avea pe bancă pe Dorinel Munteanu şi în teren pe fostul internaţional Gică Mihali şi am realizat o remiză albă.
– După 14 ani la această echipă bănuiesc că momentul retragerii este aproape. Ce colegi ţi-au rămas la suflet de-a lungul timpului şi ce mesaj ai de transmis fanilor?
– Am avut parte de foarte multe generaţii în acest răstimp petrecut la FC Cugir, dar cel mai mult mi-a rămas la suflet Ioan Gruian, omul cu care am împărţit în viaţa echipei de la ghete de fotbal până la furculiţă. De asemenea nu pot să îi omit pe Răzvan Bulgaru şi Daniel Barta, doi supercolegi, iar suporterilor le transmit să rămână alături de noi şi promitem că nu îi vom dezamăgi niciodată, iar eu personal după ce mă voi retrage o să încerc să ajut clubul, cu ceea ce pot. Multe mulţumiri le transmit şi domnilor Nicolae Muntean şi Alexandru Simu, doi oameni care mănâncă fotbalul pe pâine şi fără de care această echipă nu exista, iar fotbalul dispărea din Cugir pentru o bună bucată de vreme.

A consemnat Cătălin BONDOC


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir