Rămâi conectat

Actualitate

Mesaje de Sfântul Ștefan 2023. URĂRI și FELICITĂRI prin SMS de Sf Ștefan | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de SFANTUL STEFAN 2023. URARI și FELICITARI care pot fi transmise prin SMS de Sfântul Ștefan | cugirinfo.ro

În data de 27 decembrie, a treia zi de Crăciun, este sărbătorit Sfântul Ștefan, primul martir creștin condamnat la moarte de către iudeii din Ierusalim.

Numele este de origine greacă şi înseamnă „coroana”. De altfel, la găsirea moaştelor sale, pe mormântul său scria „chiliel”, care în ebraică înseamnă „cunună”. Ștefan a fost cel dintâi dintre creştini care a luat cununa muceniciei. Sfântul Ștefan a fost unul din cei 70 de ucenici ai lui Iisus şi cel dintâi care a văzut cerurile deschise şi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu.

MESAJE de SFÂNTUL ȘTEFAN • URARI de SFÂNTUL ȘTEFANFELICITĂRI de SFÂNTUL ȘTEFAN

Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La mulți ani înfloritori!

Visele şi speranţele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun şi fericirea să te însoţească mereu! La Mulţi Ani Ştefan!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru ține, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani!

De ziua numelui tău și în orice altă zi îți urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii și să rămâi cu multe amintiri plăcute. Să ai o zi excelență!

Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să va însoțească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Ștefan cât mai frumoasă!

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

Ștefania, sper că bucuriile să nu se termine, visurile să devină realitate iar calea vieţîi să fie presărată cu flori și dragoste. La mulți ani!

Toate florile din lume pentru ține Ştefania! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum aceste flori se bucură de lumina soarelui. La mulți ani!

De Sf. Ștefan, fie că cei dragi să te înconjoare cu căldură sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru ține, mă alătur și eu celor care îți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacțîi, multă sănătate, iar Dumnezeu să îți călăuzească și să oranduiasca totul cum este mai bine pentru ține! La mulți ani!

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul ciocârliei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori!

MESAJE SFÂNTUL ȘTEFAN. Cele mai frumoase MESAJE pe care să le trimiţi de SFÂNTUL ȘTEFAN

Sper că sărbătoarea Sfântului Ștefan să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și succes!

Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos și plin de bucurie. La mulți ani!

Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Ștefan foarte frumoasă!

Hai noroc și voie bună,
Să petrecem împreună,
C-astăzi este o zi mare,
Și-i motiv de sărbătoare.
La mulți ani!

Cu ocazia zilei de nume, îți doresc o ora de liniște, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani Ștefan, Ștefania s.a.m.d.!

Sfântul Ștefan căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace și să nu lase că speranța să se stîngă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri și numai cu momente frumoase în viitor!

Să ai puterea să faci lumea mai bună și să-i faci fericiți pe toți din jurul tău cu bunătatea, dragostea și frumusețea sufletului tău! La mulți ani Ștefan, Ștefania, etc.!

Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfântul Ștefan cât mai frumoasă! La mulți ani!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ioan. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Toate gândurile mele sunt la ține Stefane, Ștefana s.a.m.d.! Îți doresc să ai o zi superbă și să fii înconjurată doar de iubire! La mulți ani!

Să-ți dea Domnul sănătate,
Judecată înțeleaptă,
Viață lungă pamanteasca,
Ce dorești să se-mplineasca!
La mulți ani!

De ziua numelui tău și în orice altă zi îți urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii și să rămâi cu multe amintiri plăcute. La mulți ani de Sfântul Ștefan!

La mulți ani, plini de fericire și împliniri! Să te pupe norocul și să ai numai zâmbete și soare în calea ta Ștefan, Ștefana etc.!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Vineri, 25 aprilie 2025: Cugirul găzduiește cea de-a doua ediție a evenimentului „ZIUA VERDE”. Vezi programul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 25 aprilie 2025, la Cugir se organizează cea de-a doua ediție a evenimentului „ZIUA VERDE”. Prin intermediul proiectului JUST STREETS, o inițiativă dedicată construirii unei comunități sustenabile și a unui oraș ecologic, toți locuitorii orașului vor avea gratuitate la mijloacele de transport în comun precum și bicicletele electrice.

„Cea de-a doua ediție a evenimentului „ZIUA VERDE” va avea loc mâine, 25 Aprilie, în orașul Cugir.

Prin intermediul proiectului JUST STREETS, o inițiativă dedicată construirii unei comunități sustenabile și a unui oraș ecologic, toți locuitorii orașului vor avea gratuitate la mijloacele de transport în comun precum și bicicletele electrice.

De asemenea, vă invităm între orele 12:00 și 16:00, să participați la activități organizate în cadrul programului:
– DESEN PE ASFALT
– DANSURI
– ANIMAȚIE PENTRU COPII ȘI SKETCH-URI UMORISTICE

Copiii sub 14 ani care vor participa la activități trebuie să fie însoțiți de către un părinte/adult!

Ținem să menționăm că o secțiune a străzii Alexandru Sahia va fi deschisă exclusiv pietonilor.

Circulația rutieră va fi restricționată pe strada Alexandru Sahia, în sectorul cuprins între Catedrală și Banca Transilvania.

Devierea circulației rutiere:
– Pe strada Constructorului circulația va fi deviată spre stânga, în dreptul imobilului Alexandru Sahia nr. 18, cu acces spre Școala Singidava și ieșire pe strada Constructorului.
– Dinspre strada Trandafirilor, traficul va fi deviat spre stânga pe strada Lalelelor, cu ieșire pe strada Rozelor.
– Parcările din spatele imobilului aferent străzii Alexandru Sahia nr. 17 vor putea fi utilizate”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Se împlinesc 119 ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Șibot – Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Calea ferată de pe cursul mijlociu al Mureșului, a fost construită de Societatea Căilor Ferate Locale Șibot–Cugir, societate cu capital privat, între anii 1905 – 1906.

Linia este simplă, avea o lungime de 13 kilometri, fiind una electrificată. Linia a fost folosită decenii întregi pentru industria din orașul de la „poalele Drăganei, și pentru transportul de călători. Linia este racordată în stația Șibot din linia principală Alba Iulia – Arad.

De la înființare și până în 1919, calea ferată a fost exploatată de MAV ( Căile Ferate de Stat Maghiare), conform condițiilor din actul de concesiune.

După Marea Unire de la 1918, linia de cale ferată Șibot – Cugir intră în exploatarea Căilor Ferate Române (CFR), linie particulară. În 1926, statul român răscumpără toate acțiunile Societății, rămânând în fapt proprietarul unic al căii ferate.

Astăzi, din păcate, linia CFR 206 este închisă circulației, deși în vremurile bune, pe această linie de cale ferată circula cel mai lung tren „Cugireana”.

În anii 80, „Cugireana” transporta zilnic între 7.000 (atâtea abonamente existau pentru acest tren în anii 1986-1989, reiese din registrele CFR) și 10.000 de navetiști, muncitori din Teiuș, Alba Iulia, Blaj, Aiud și Ocna Mureș, toți angajați la Uzina Mecanică din Cugir, unde munceau atunci peste 18.000 de oameni.

Devenise cel mai lung tren din Europa, cu 18 vagoane etajate și necesitatea „fracționării” la intrarea în gară, pentru că dintr-o bucată nu încăpea și atunci, trebuia „rupt” în două.

Pe lângă „Cugireana”, pe linia de cale ferată Șibot-Cugir, mai circulau alte două trenuri de călători: „Clujana” (Cugir–Cluj-Napoca și retur) și „Sibiana” (Sibiu–Cugir retur).

În anul 1980 erau șapte trenuri pe zi între Șibot și Cugir și călătoria dura 20 de minute, iar în 1989 erau 8 trenuri pe sens. În 1998 erau șase trenuri pe sens, iar în 2005, doar patru trenuri și drumul dura 26-28 de minute. În 2010 erau șase trenuri.

În Mersul Trenurilor publicat la final de 2014, linia 206 figura pe traseul Alba Iulia – Șibot – Cugir, 5 trenuri pe sens, 37 km, o oră. În martie 2015, Regiotrans anunța că se retrage de pe linia 206, iar la final de an 2015 CFR Călători anunța că introduce patru trenuri pe zi. La 1 martie 2018 CFR a renunțat la cele patru curse între Teiuș și Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sute de cugireni au participat la Slujba Deniei Prohodului, oficiată la Catedrala „Adormirii Maicii Domnului”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sute de credincioși au participat vineri seară, la slujba Deniei Prohodului Domnului, oficiată la Catedrala Ortodoxă „Adormirii Maicii Domnului”, din Cugir.

Încă de la ora 18.00, credincioșii s–au adunat cu mic cu mare la slujba de înmormântare a Mântuitorului Hristos, având de îndurat vremea mohorâtă de afară, cu o ploaie măruntă și deasă. Aici aceștia au aprins lumânări și au cântat, alături de preoți, Prohodul Domnului.

La finalul slujbei, preoții împreună cu credincioșii prezenți la slujbă, cu lumânări în mână au mers în procesiune cu Sfântul Epitaf (o bucată de pânză zugrăvită cu scena punerii în mormânt a Mântuitorului), și au înconjurat de trei ori lăcașul de cult.

Procesiunea simbolizează cortegiul funerar care l-a purtat pe Iisus Hristos, de la locul unde a fost răstignit pe muntele Golgota, până la mormânt. Ultima oprire se face în fața ușii bisericii, unde soborul de preoți a oficiat o scurtă slujbă. Apoi preotul trece primul pe sub Sfântul Epitaf, urmat apoi de credincioșii care au participat la Slujba Prohodului. Trecerea pe sub Sfântul Epitaf simbolizează trupul coborât de pe cruce al Mântuitorului, pentru a învia împreună cu El. După terminarea procesiunii, Sfântul Epitaf este dus în Altarul Bisericii, fiind așezat pe Sfânta Masă din Altar. Aici va rămâne în toată perioada pascală, până în ajunul sărbătorii Înălţării Domnului, când este aşezat la locul său în biserică. Vinerea Mare sau Vinerea Neagră, este ultima zi din Săptămâna Patimilor, este ziua care a pătimit și a fost răstignit Iisus Hristos.

Prohodul Domnului este o alcătuire de slujbă în trei stări, cu o melodie frumoasă, cântată și de credincioși, pe care se cântă textele rânduite de Sfânta Biserică, texte numite Prohodul Domnului, ce se încadrează la slujba Utreniei din Sâmbăta Mare, din Sâmbăta Sfintelor Pătimiri și care se oficiază, de fapt, vineri seara.

Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit pe cruce după firea omenească, iar Prohodul Domnului este un fel de slujbă de înmormântare, în care se pomenește importanța morții Mântuitorului, care s-a făcut pentru oameni și pentru mântuirea lor.

Alcătuirea Prohodului este atribuită imnografului bizantin Iosif Studitul. În țara noastră, această slujbă a fost tipărită pentru prima oară la Buzău, în anul 1836.

Slujbele dedicate Învierii Domului, vor avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu începere de la ora 12:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir