Rămâi conectat

Actualitate

Medicul cugirean Terezia Mureșan – Samoilescu, prezentare de succes la Conferința Națională „Ziua Medicului de Familie”

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Hotelul „Internațional” din Sinaia s-a desfășurat, în perioada 23 – 26 mai 2024, Conferința Națională „Ziua Medicului de Familie”, manifestare care a reunit o participare extraordinară la care au asistat la prezentare, peste 800 medici de familie, în sistem hibrid (prezență fizică sau online).

La eveniment a luat parte și dr. Terezia Mureșan – Samoilescu din Cugir, medic primar chirurg – Fellow al Colegiului European de medicină Estetică și Chirurgie. Medic rezident farmacologie clinică.

Medicul a prezentat lucrarea: „Terapia avansată a plăgilor în practica cabinetului de medicină de familie”, temă de interes deosebit și care s-a bucurat de un mare succes.

„Am avut marea onoare de a participa la Conferința Națională „Ziua Medicului de Familie”, manifestare dedicată cu precădere medicilor de familie și care și-a dorit sa fie o punere la punct pe teme medicale de interes.  În cadrul acestei manifestări, am sustțnut o prelegere legată de mica chirurgie în practica medicului de familie. Medicii de familie reprezintă „stația de start” în periplul medical al oricărui pacient și sunt cei care cunosc cel mai bine patologia asociată a fiecăruia dintre dintre ei. În acest context, dar și în condițiile în care plăgile reprezintă un procentaj ridicat în rândul pacienților înscriși pe lista unui medic de familie, am prezentat o metodă inovatoare de tratament a plăgilor complexe, prin utilizarea de derivate sangvine de tip „PRF-platelet rich fibrin”, metodă care poate fi cu ușurință utilizată în cabinetele medicilor de familie. În acest fel, patologia pacientului este rezolvată ușor, cu costuri mult reduse, iar complianta la tratament și calitatea vieții pacienților cresc semnificativ”, ne-a relatat Dr. Terezia Mureșan – Samoilescu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Serdiuc

    09.06.2024 la 11:41

    Da sigur nebuna asta este peste tot , în afară de serviciu . Nu este niciodată la spital și consultă prin pize pe wattapp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir