Rămâi conectat

Administraţie

Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Cugir, cu privire la prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus

cugirinfo.ro

Publicat

în

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, aflat sub conducerea primarului Adrian Teban, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de ieri, a luat mai multe decizii în sensul prevenirii infectării populației din Cugir cu Coronavirus.

Măsurile au fost luate în contextul epidemiologic actual de la nivel european, a cazurilor semnalate la nivel național, precum și a stării potențial generatoare de situații de urgență de la nivel local. Este vorba de cetățeni cu domiciliul în orașul Cugir care se reîntorc din zonele afectate de virusul Covid-19 și care reprezintă factori de risc.

Pe teritoriul Cugirului nu se înregistrează nici un caz de persoană confirmată cu coronavirus sau aflată în carantină. La momentul actual există 10 cazuri de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, întoarse recent din Italia si Germania care sunt monitorizate de asistenții medicali comunitari din cadrul Serviciul de Asistență Socială Cugir și DSP Alba Iulia.

Totodata au iesit din perioada de izolare la domiciliu un numar de 23 persoane in baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP Alba. Având în vedere nouă actualizare a zonelor roșii și galbene de la nivel european, autoritățile locale mențin legătura permanent cu DSP Alba în ceea ce privește depistarea altor persoane decât cele comunicate deja, astfel încât să se ia măsuri rapide de autoizolare sau de carantină, după caz.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a orașului Cugir a decis să suspende până în dată de 22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii perioadei în funcție de evoluția fenomenelor, a următoarelor activități:

1. Activități desfășurate de Centrul Cultural Cugir: a.Toate activitățile cultural – educative; b. Cursurile cercurilor și claselor aparțînătoare; c. Activitățile de destindere se recreere care au loc la Centrul Cultural; . Orice închiriere a spațiilor administrate ( cantină, cămin cultural Vinerea,etc.) pentru orice tip de activitate; e. Orice tip de activitate – concerte, conferințe, proiecții de film etc acestea fiind reprogramate

2. Activități desfășurate de CSO Cugir: a. Activitatea tuturor secțiilor sportive existente la nivelul CSO Cugir; b desfășurarea concursului de dans „Cupa Prodance” acesta urmând a fi reprogramat funcție de evoluția fenomenului la nivel național;

3. Activități desfășurate de Serviciul Public de Asistență Socială Cugir: a. Activitatea de la Creșă „KUNTERBUNT”; b. Activitatea de la Centrul de zi pentru persoane varstinice.

Reamintim că intregul proces de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional din orasul Cugir a fost suspendat în perioada 11-22 martie 2020, în conformitate cu Hotărârea Guvernului României din data de 9 martie 2020.

Toate măsurile luate la nivel local sunt afișate pe site-ul Primăriei Cugir, la secțiunea Informații publice => Situații de urgență.

Primăria Cugir atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de igienă, în condițiile în care, pe baza dovezilor disponibile, virusul COVID-19 este transmis de la om la om prin contact direct și prin picături Fluge.

Autoritățile locale cugirene fac apel către toate persoanele care s-au întors din Italia, precum și din țări afectate de îmbolnăviri cauzate de virusul COVID-19 (Coronavirus) să se autoizoleze la domiciliu, să anunte institutiile abilitate (DSP Alba sau autoritatea locala) și să respecte toate recomandările instituțiilor publice de sănătate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes public local pentru anul 2024, aprobat de Consiliul Local Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat Programul anual pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes public local pentru anul 2024 pentru proiecte din domeniul „Turism, tineret”.

Suma alocată este de 150.000 de lei, iar beneficiarii eligibili pot fi „orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit în domeniul turism, tineret, menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public local”.

Potrivit Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Local Cugir poate fi autoritate finanțatoare pentru realizarea unor obiective de interes public local.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primăria Cugir: „Precipitațiile căzute începând de ieri au creeat probleme pe mai multe străzi din oraș”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cantitatea mare de precipitații care a început să cadă încă de ieri a provocat probleme pe mai multe străzi din Cugir și centura Vinerea.

Încă de azi noapte, primăria a intervenit în mai multe zone afectate. În continuare, echipe ale SVSU și SPGLC sunt mobilizate în teren.

Pe parcursul ultimelor două zile, orașul Cugir s-a aflat sub atenționare de cod galben și portocaliu de ploi și vijelie. Volumul mare de apă căzut a adus cantități mari de aluviuni care au colmatat rigolele de scurgere, rezultând depuneri pe partea carosabilă.

Precipitațiile abundente au provocat probleme pe străzile: Râul Mic, Râul Mare, Nicolae Copernic, Simion Bărnuțiu, Răchiții, Liliacului, A. Vlaicu, Scăunel, Avram Iancu, Crângului, Cloșca, G. Coșbuc.

Inclusiv centura ocolitoare Vinerea a fost închisă din motive de siguranță a traficului.

Echipe ala SVSU, SPGLC și ale ADP au intervenit pentru eliberarea drumurilor și a căilor de acces. S-a intervenit cu 2 buldoexcavatoare, 2 camionete, 1 autospecială, pompieri, 11 membri SVSU, 8 membri SPGLC și 2 membri ADP.

În zilele următoare Primăria Cugir are mobilizate echipe în teren pentru înlăturarea efectelor produse și luarea măsurilor care se impun, în funcție de situațiile specifice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Orașul Cugir a adoptat bugetul pe anul 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară bugetul local  al oraşului Cugir pe anul 2024.

Bugetul consolidat al orașului Cugir pentru  anul în curs este estimat la partea de venituri în sumă de 111.552,96 mii lei, ținându-se cont de prevederile Legii finanțelor publice locale nr. 273/2006 privind fundamentarea veniturilor proprii în funcție de gradul de realizare în ultimii doi ani, de prelevarile de la bugetul de stat, sumele din creditele interne contractate si de finantarile nerambursabile europene.

Excedentul cumulat al anilor anteriori, in suma de 3.260 mii lei, s-a utilizat pentru finantarea cheltuielilor de dezvoltare. Potrivit hotărârii adoptate, bugetul consolidat al Orașului Cugir pe anul 2024 este estimat la capitolul cheltuieli în sumă de 122.113,66 mii lei

La cheltuielile bugetului consolidat, resursele au fost alocate pentru sustinerea cheltuielilor operationale cu functionarea institutiilor si serviciilor publice in suma de 45.200,16 mii lei si pentru cheltuielile cu investitiile, inclusiv proiectele cu finantare nerambursabila europeana, in suma de 34.411,70 mii lei.

Bugetul pe anul în curs și estimările pe anii 2025-2027, este rezultatul cumulării veniturilor și cheltuielilor bugetului local, a bugetului creditelor interne și bugetului instituțiilor finanțate din venituri proprii, subvenții și reflectă dimensiunea efortului financiar public al unității administrativ-teritoriale orașul Cugir.

 Structura economică a bugetului local al Orașului Cugir pe anul 2024 se prezintă astfel:

Bugetul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat pe anul 2024, se stabilește în sumă de 2.657,40 mii lei, bugetul Direcției de Asistență Socială Cugir în sumă de 12.838,23 mii lei, iar bugetul creditelor interne în sumă de 10.560,70 mii lei.

În ceea ce privește bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii acesta va fi în sumă de 38.241,10 mii lei din care: pentru secţiunea de funcţionare – 36.925,40 mii lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare – 1.315,70 mii lei.

Bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii la Spitalul orășenesc Cugir, s-a stabilit în sumă de 31.170,74 mii lei

Bugetul Centrului Cultural,,Valentin Uritescu” Cugir pe an, se stabilește în sumă de 1.532 mii lei..

În ceea ce privește activitatea sportivă,  bugetul Clubului ,,Metalurgistul” Cugir, suma alocată este de 2.630 mii lei, iar bugetul Serviciului Public de Gospodărire Locală Cugir a fost stabilit în sumă de 2.202 mii lei.

În cadrul aceleași reuniuni a fost aprobat și  Programul de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare în sumă de 46.221,10 mii lei și a creditelor de angajament în sumă de 61.903,57 mii lei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir