cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Cugir, cu privire la prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus

Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Cugir, cu privire la prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus

Publicat în 11.03.2020 la ora 13:12

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, aflat sub conducerea primarului Adrian Teban, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de ieri, a luat mai multe decizii în sensul prevenirii infectării populației din Cugir cu Coronavirus.

Măsurile au fost luate în contextul epidemiologic actual de la nivel european, a cazurilor semnalate la nivel național, precum și a stării potențial generatoare de situații de urgență de la nivel local. Este vorba de cetățeni cu domiciliul în orașul Cugir care se reîntorc din zonele afectate de virusul Covid-19 și care reprezintă factori de risc.

Pe teritoriul Cugirului nu se înregistrează nici un caz de persoană confirmată cu coronavirus sau aflată în carantină. La momentul actual există 10 cazuri de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, întoarse recent din Italia si Germania care sunt monitorizate de asistenții medicali comunitari din cadrul Serviciul de Asistență Socială Cugir și DSP Alba Iulia.

Totodata au iesit din perioada de izolare la domiciliu un numar de 23 persoane in baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP Alba. Având în vedere nouă actualizare a zonelor roșii și galbene de la nivel european, autoritățile locale mențin legătura permanent cu DSP Alba în ceea ce privește depistarea altor persoane decât cele comunicate deja, astfel încât să se ia măsuri rapide de autoizolare sau de carantină, după caz.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a orașului Cugir a decis să suspende până în dată de 22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii perioadei în funcție de evoluția fenomenelor, a următoarelor activități:

1. Activități desfășurate de Centrul Cultural Cugir: a.Toate activitățile cultural – educative; b. Cursurile cercurilor și claselor aparțînătoare; c. Activitățile de destindere se recreere care au loc la Centrul Cultural; . Orice închiriere a spațiilor administrate ( cantină, cămin cultural Vinerea,etc.) pentru orice tip de activitate; e. Orice tip de activitate – concerte, conferințe, proiecții de film etc acestea fiind reprogramate

2. Activități desfășurate de CSO Cugir: a. Activitatea tuturor secțiilor sportive existente la nivelul CSO Cugir; b desfășurarea concursului de dans „Cupa Prodance” acesta urmând a fi reprogramat funcție de evoluția fenomenului la nivel național;

3. Activități desfășurate de Serviciul Public de Asistență Socială Cugir: a. Activitatea de la Creșă „KUNTERBUNT”; b. Activitatea de la Centrul de zi pentru persoane varstinice.

Reamintim că intregul proces de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional din orasul Cugir a fost suspendat în perioada 11-22 martie 2020, în conformitate cu Hotărârea Guvernului României din data de 9 martie 2020.

Toate măsurile luate la nivel local sunt afișate pe site-ul Primăriei Cugir, la secțiunea Informații publice => Situații de urgență.

Primăria Cugir atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de igienă, în condițiile în care, pe baza dovezilor disponibile, virusul COVID-19 este transmis de la om la om prin contact direct și prin picături Fluge.

Autoritățile locale cugirene fac apel către toate persoanele care s-au întors din Italia, precum și din țări afectate de îmbolnăviri cauzate de virusul COVID-19 (Coronavirus) să se autoizoleze la domiciliu, să anunte institutiile abilitate (DSP Alba sau autoritatea locala) și să respecte toate recomandările instituțiilor publice de sănătate.

Acest articol a fost citit de 1850 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.