Rămâi conectat

Actualitate

Marti, 19 martie 2019: Consultații oftalmologice gratuite, pentru persoanele vârstnice din orașul Cugir

Publicat

în

Sub genericul „Ai grijă de ochii tăi”, firma „Unik Optik” specializată în domeniul oftalmologic, în colaborare cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Cugir  organizează, marți, 19 martie 2019, între orele 10.00 – 16.00, un program de consultații privind sănătatea ochilor, destinat persoanelor vârstnice din Cugir și nu numai.

Activitatea, va fi realizată la (CARP) „Solidaritatea” Cugir, cu sprijinul președintelui asociației, Vistian Blaga.  Aceasta a pus la dispoziția celor interesați, Clubul Persoanelor Vârstnice  situat în imediata apropiere a sediului asociației de pe strada Alexandru Sahia, Nr.1.

Potrivit organizatorilor, consultațiile și ramele (peste 150 de modele din plastic și metal) vor fi oferite gratuit, iar cei interesați de comenzi pentru ochelari pot beneficia de cele mai reduse prețuri la lentile. Ochelarii se vor plătii în două rate (50% avans și 50% la livrare).

De menționat că, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor beneficiază de un bonus de 30 lei la achiziționarea unei perechi de ocheleri sau 10% reducere pentru pensionarii și persoanele de peste 50 de ani. Oferte speciale pentru lentilele bifocale și progresive. Pentru înscriere, cei interesați pot apela  direct la sediul C.A.R.P. Cugir sau la numerele de telefon: 0721.382.962; 0761.260.296.

Constantin PREDESCU

Actualitate

Tânăr de 19 ani din Cugir reținut de polițilști, după ce ar fi sustras o bicicletă din scara unui bloc

Publicat

în

Vineri, 14 mai 2021 polițiștii din Cugir au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 19 ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 13 mai 2021, în jurul orei 11.00, ar fi pătruns în scara unui bloc, de unde ar fi sustras o bicicletă, în valoare de 700 de lei,  care aparținea unui bărbat de 30 de ani.

Tânărul mai este cercetat și în alte dosare, pentru fapte de furt săvârșite în ultima perioadă de timp, pe raza orașului Cugir.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Tinerii de la „Raw Nature Experience” Cugir , în acțiune pentru ecologizarea traseelor turistice din zonă

Publicat

în

La sfârșitul săptămânii trecute, Echipa Raw Nature Experience a desfășurat o acțiune de ecologizare pe traseul turistic Podul  Roșu spre Bucuru. Membrii echipei și-au concentrat atenția pe zonele de vale, care sunt cele mai afectate din punct de vedere al poluării cu deșeuri.

„Pe parcursul a 6 ore, cu o echipă micuță, formată din 6 oameni, am reușit să strângem 46 de saci din plastic de 120l, la care se adaugă 7 saci de rafie de 80l exclusiv cu materiale de construcție (preponderent țiglă). La acestea se mai adaugă: cauciucuri, găleți de vopsea, cădiță de duș, casă de marcat, DVD player și, ironic, un tomberon de gunoi”, ne-a transmis Andrei – Grațian Sovereșan, Preşedinte la Raw Nature Experience.

Potrivit lui Sovereșan, cele mai frecvent întâlnite au fost pet-uri de bere; sticle de bere; ambalaje plastic; îmbrăcăminte și încălțăminte și  jucării.

„Ca asociație tânără, la început de drum, învățăm constant diferite lecții, iar una dintre ele este următoarea: Cantitatea de deșeuri de pe traseele montane ne depășește capacitatea de a continua să desfășurăm acțiuni de acest fel cu un grup restrâns de oameni. De aceea, vă îndemnăm să ne urmăriți pagina de Facebook pentru că, în curând, dorim să organizăm acțiuni de ecoloizare montană în masă. Totodată, pentru a fi sustenabili, gândim proiecte pe termen lung pentru a ne asigura că adresăm și cauza acestei poluări, nu doar efectul. Dorim ca ceea ce curățăm să rămână curat, iar pe termen lung este nevoie de astfel de inițiative.

Mulțumim tuturor celor care și-au luat din timpul liber pentru a ajuta acțiunea noastră.

Mulțumim celor de la Cabana Stanciu, Cugir pentru gazduirea de dupa activitate.

Mulțumim Primăriei și Consiliului Local și ADP Cugir pentru ajutorul acordat”, a mai dorit să transmită președintele asociației.

Citește mai mult

Actualitate

150 de cugireni au fost imunizați astăzi, 15 mai 2021, împotriva COVID-19

Publicat

în

Pe parcursul a cinci ore, 150 de cugireni au fost imunizați astăzi de către echipa mobilă de vaccinare, la corturile amplasate în fața Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”.

Cei care nu au reușit să ajungă până la ora 13.00, pot să beneficieze în continuare de vaccinare la liber, fără programare, la Centrul Cultural Cugir, deschis până la ora 20.00.

Mâine, 16 mai 2021, echipa mobilă va fi din nou în stradă, iar cei care doresc să se imunizeze împotriva virusului Sars-Cov-2 o pot face în intervalul 08.00-13.00, la corturile amenajate în parcarea de lângă Piața 1 Mai.

După ora 13.00, imunizarea la liber va continua la Centrul Cultural Cugir.

Precizăm că persoanele programate vor continua să se prezinte la centrul de vaccinare conform programărilor.

Citește mai mult

Actualitate

Contract de peste 8.000.000 de lei pentru dotări la Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir

Publicat

în

Administrația locală a orașului Cugir a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un contract de circa 8.057.200 de lei, prin care se urmărește achiziția de dotări în cadrul proiectului „Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”.

Pe lista de dotări, cu 57 de poziții, figurează aparaturi precum: Holter EKG, electrocardiograf, monitor funcții vitale, dermatoscop, criocauter cu accesorii, electrocauter, ecograf acredita internațional pentru examinare obstetricală și ginecologică 4D, RMN, detector de vene portabil, analizor automat imunochemiluminiscentă, defibrilator cardiac, tomograf computerizat, oftalmoscop, ecograf oftamologic.

Potrivit caietului de sarcini, scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate în regim ambulatoriu în contextul în care Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir deservește atât zona urbană cât și zonele rurale învecinate.

De asemenea, se dorește reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației din orașul Cugir și împrejurimi, mai ales din zonele rurale defavorizate economic, prin diagnosticarea incipientă și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai puțin grave, ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite și la reducerea internărilor evitabile.

Finanțat prin Axa Prioritară 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, proiectul „Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”, a cărui valoare totală este de circa 12,8 milioane lei, a fost semnat de primarul orașului Cugir, Adrian Teban și de directorul general ADR Centru, Simion Crețu la sfârșitul anului 2019.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Actualitate

Comitetul Local pentru Situații de Urgență anunță că orașul Cugir intră în SCENARIUL VERDE

Publicat

în

Oraşul Cugir intră în scenariul verde. Cu o rată de 0,9 la mia de locuitori a incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, Cugirul se pregătește pentru relaxare.

În așteptarea hotărârii Guvernului cu privire la noile măsuri, un lucru este clar: de luni, toți elevii din oraș se reîntorc fizic în bănci. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a hotărât scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județ, pentru săptămâna 17-21 Mai. La Cugir, toate instituțiile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în sălile de clase.

Raportat indicelui, se așteaptă celelalte măsuri aplicabile localității să prevadă renunţare la purtarea măştii în aer liber, ridicarea restricțiilor de circulație pe timp de noapte, revinirea la programul normal de funcționare a agenților economici, redeschiderea Skate Parc-ul şi reluarea participării la evenimentele sportive, în limita a 25% din capacitatea tribunelor.

Concomitent, campania de imunizare a populaţiei s-a accelerat, activitatea Centrului de vaccinare fiind suplimentată de echipele mobile prezente la agenţii economici şi în punctele de trafic intens din oraş.

Reamintim că sâmbătă şi duminică vaccinarea este la liber, fără programare, accesibilă oricui, doar pe baza buletinului. Cei care doresc să se imunizeze împotriva virusului Sars Cov 2, o pot face în intervalul 8.00-13.00, sâmbătă, la cortul din fața Catedralei sau duminică, la cortul amplasat în parcarea de lângă Piața 1 Mai.

În cadrul acţiunilor de imunizare derulate de către echipele mobile la sediul angajatorilor, s-au vaccinat până acum aproximativ 500 de angajaţi de la U.M.C. şi F.A.C. Demersul va continuă săptămâna viitoare cu personalul de la Starr Transmission şi de la cele două licee din localitate, care şi-au manifestat deja dorinţa de a se vaccina.

La Cugir , au fost administrate 8072 de doze de vaccin de către Centrul de vaccinare şi echipele sale mobile. Numărul persoanelor vaccinate este de 4799, dintre care cu ambele doze 3273. Din totalul vaccinaţilor, aproximativ 80% sunt cugireni, restul având domiciliul în alte localități. Pentru facilitarea accesului la informaţii legate de vaccinare, vă comunicăm numerele de contact ale Centrului de vaccinare Cugir- 0777910195 sau 0731001286.

În momentul de faţă, în localitate sunt înregistrate un număr de 23 cazuri active de coronavirus, dintre care 3 au fost depistate în perioada 7-14 mai. Inclusiv numărul internărilor pe secţia covid a Spitalului Orăşenesc Cugir a scăzut, fiind 10 persoane spitalizate în prezent.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir