Rămâi conectat

Administraţie

Mâine 28 iunie, ședință ordinară a Consiliului Local Cugir. Vezi ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a fost convocat pentru mâine, 28 iunie 2013, în ședință ordinară având pe ordinea de zi 11 puncte.

primaria CugirPrintre dezbaterile de pe agenda de mâine se vor afla probleme precum: aprobarea accesului public la investiția finanțată FEADR, acesibilizarea fondului forestier și protecția mediului prin construirea infrastructurii de transport la Ocolul Silvic Sâpcea RA.

În același cadru va fi abordat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentației de avizare a lucrarilor de investiții pentru obiectivul „Atelier scoala” la Colegiul Tehnic ,,ID Lăzărescu”. O problemă de interes local va fi cea legată de aprobarea repartizării unei locuințe ANL d-lui. doctor Bornah Prabir, medic chirurg la Spitalul Orășenesc Cugir.

Prezentăm mai jos proiectul ordinii de zi, așa cum a fost propus de administrația locală:

 I.

1. Încetarea aplicabilității HCL nr. 75/2013 și acordul pentru asocierea orașului cugir cu Asociația PRO SPORT Cugir și Sindicatul SC Cugir SA la înființarea Clubului de Fotbal „Metalurgistul” Cugir
2. Aprobarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice pe luna nai 2013.
3. Aprobarea raportului de activitate și a vărsămintelor la bugetul local ale Ocolului Silvic „Sâpcea” Cugir RA.
4. Aprobarea accesului public la investiția finanțată FEADR „Accesibilizarea fondului forestier și protecția mediului prion construirea infrastructurii de transport la Ocolul Silvic Sâpcea Cugir RA”.
5. Aprobarea includerii în inventarul domeniului public al orașului Cugir a opt noi mijloace fixe executate de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală în anul 2012.
6. Aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul Atelier școală de la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu”
7. Aprobarea radierii din domeniul public al orașului Cugir și din Contractul de administrare a pieței nr. 4999/2011 a imobilului WC public Piața de Sus.
8. Aprobarea listei privind ordinea de prioritate în soluționare cererilor de locuințe pentru tineri în anul 2013
9. Aprobarea repartizării unei locuințe ANL d-lui. doctor Bornah Prabir
10. Aprobarea modificării Actului Constitutiv și a Statutului Asociației Club Sportiv „Tenis Alba – Cugir”
11. Însușirea documentației topografice ,,Parcelere teren aferent ,,Pepeniera” și parcelarea imobilului înscris în Cf nr. 73099 Cugir.

II.

• Informare Oficiului Contencios privin soluționarea cauzelor în care este parte Consiliul Local Cugir, aflate pe rolul instanțelor de judecată.

III.

• Probleme diverse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir