cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Mai mulți sindicaliști de la uzinele de la Cugir protestează în faţa Prefecturii Alba

Mai mulți sindicaliști de la uzinele de la Cugir protestează în faţa Prefecturii Alba

Publicat în 28.10.2013 la ora 13:12

protest-sindicate-cugir-prefectura-albaAproximativ 100 de sindicalişti din cadrul uzinelor din la Cugir protestează începând cu ora 12.00 în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba. Acțiunea de pichetare de astăzi face parte din campania națională a Blocului Național Sindical intitulată “Guvernați pentru români, guvernați pentru România!”

Protestatarii fac parte din sindicatele „Apărarea“ şi „Sindicatul liber“ constituite în cadrul SC Cugir SA, respectiv Fabrica de Arme SA. Cele două sindicate din Cugir sunt afiliate la confederaţia naţională Cartel Alfa şi la blocul Naţional Sindical.

După circa 20 de minute de protest cu vuvuzele și sirene, prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer i-a invitat pe liderii de sindicat la discuții în sediul instituției pichetate.

Manifestația de la Alba Iulia face parte dintr-o serie de acțiuni de protest organizate în toate orașele în care BNS are sindicate afiliate, iar potrivit organizatorilor, campania va continua cu astfel de acțiuni în fața Guvernului.

Principalele revendicări ale protestatarilor vizează crearea de locuri de muncă, creșterea salariului minim pe economie, stoparea creșetrii alarmante a prețului la utilități, educația și sănătatea publică, asistență socială, respingerea proiectului superficial privind descentralizarea României, șamd.

Sindicatul Liber Cugir este majoritar în filiala Alba a BNS și are propriile revendicări:

-Modificarea legii bugetului pe 2014, asfel încât la SC UM Cugir SA să poată fi făcute creșteri salariale.
Sindicaliștii au autorizație de protest până la orele 14.00.

Acest articol a fost citit de 660 ori

Mai mulți sindicaliști de la uzinele de la Cugir protestează în faţa Prefecturii Alba
Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la Mai mulți sindicaliști de la uzinele de la Cugir protestează în faţa Prefecturii Alba

  1. sindicalist Răspunde

    29.10.2013 la 9:28

    Si uite asa oamenii de rand au mai fost pacaliti inca o data de clasa politica… si, probabil, vor fi pacaliti in mod similar de fiecare data cand vor fi alegeri. Sa le fie rusine celor de la USL pentru ca de data asta poporul si-a cam pus ultima speranta in ei insa pana acum nu vedem nimic concret in imbunatatirea nivelului de trai.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *