cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Lucian Codea, legitimat la Tenis Club Alba Cugir, a câştigat Salk Open în Suedia

Lucian Codea, legitimat la Tenis Club Alba Cugir, a câştigat Salk Open în Suedia

Publicat în 22.01.2016 la ora 13:51

Lucian-Codea-Tenis-Club-Alba-Cugir-2016Talentatul jucător Lucian Codea (Tenis Club Alba Cugir) se anunţă o speranţă a „sportului alb” din România, talentatul jucător reuşind de curând să câştige, în Suedia, o importantă competiţie juvenilă, tradiţionalul turneu Salk Open, la categoria 10 ani.

La această puternică întrecere de tenis de câmp, elevul antrenorului Gheorghe Hârceagă a urcat pe prima treaptă a podiumului, câştigând cele 7 jocuri disputate, fără a pierde măcar vreun set. De asemenea, cugireanul (foto centru, în dreapta fiind Denisa Şandru) s-a clast pe locul al treilea şi în proba de dublu, alături de un partener din Suedia. “Suntem foarte mulţumiţi de aceste rezultate notabile şi progresul înregistrat în timp de către tenismenii noştri. Avem în curte veritabile speranţe ale tenisului autohton şi căutăm să le oferim cele mai bune condiţii de pregătire”, a declarat Daniel Popa, preşedintele Tenis Club Alba Cugir, menţionând şi buna colaborare cu conducerea Colegiului Tehnic “ID” Lăzărescu Cugir.

„Salk Open” este organizat pe mai multe categorii de vârstă, într-o prima fază sub forma a 16 grupe a câte 4 competitori, iar câştigătorii alcătuiesc ulterior tabloul principal. Noua speranţă a tenisului de sub Drăgana nu este la prima performanţă de acest gen, Lucian, care va împlini 10 ani în 25 mai, remarcându-se mai mereu la competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat. Clasat pe locul al treilea la categoria de vârstă 10 ani şi pe poziţia a 35-a în topul intern de 12 ani, Codea va concura, în acest an, pentru a avea o concurenţă serioasă, doar la categoria de 12 ani. La turneul din Suedia a mai fost prezentă şi colega sa de club, Denisa Şandru (pregătită de Ioan „Dode” Păcurar), care a încheiat pe locul al treilea la categoria Under 12 feminin, Grupa B.

Tenis Club Alba Cugir este o entitate sportivă sprijinită de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Cugir, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi s-a consacrat prin permanenta preocupare pentru identificare şi susţinerea jucătorilor talentaţi din urbe. Un exemplu edificator rămâne deja consacratul Bogdan Borza, numărul unu în clasamentul Federaţiei Române de Tenis la Under 18, jucător care în 2015 a făcut parte din lotul lărgit de Cupa Davis al României şi a devenit vicecampion european la categoria sa de vârstă.

Acest articol a fost citit de 181 ori

Lucian Codea, legitimat la Tenis Club Alba Cugir, a câştigat Salk Open în Suedia
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.