cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Locuitorii dintr-un cartier marginaș al Devei terorizați de un porc mistreț

Locuitorii dintr-un cartier marginaș al Devei terorizați de un porc mistreț

Publicat în 23.04.2017 la ora 17:54
Un porc mistreţ a coborât în cursul zilei de astăzi, 23 aprilie 217, din pădure până în apropierea unui supermarket şi a unui restaurant, situate la marginea municipiului Deva, după mai bine de o oră animalul fiind gonit în habitatul său natural cu ajutorul jandarmilor şi al membrilor unei asociaţii de protecţia mediului. 

„S-a făcut goană şi animalul sălbatic a fost dirijat spre pădurea din vecinătate. Poliţia a oprit circulaţia timp de 40 de minute la una dintre intrările în oraş, unde se afla animalul şi de unde putea fi dirijat spre pădure. Jandarmeria şi Asociaţia ‘Fauna şi flora’ ne-au ajutat foarte mult şi ne-au acordat sprijinul logistic necesar. Ţin să le mulţumesc foarte mult pentru ajutor, pentru că este pentru prima oară când ne confruntăm cu o asemenea situaţie”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareş, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, porcul mistreţ avea în jur de doi ani şi a fost „evaluat” de un angajat al ocolului silvic la o greutate de circa 70 de kilograme.

Viceprimarul Mareş a susţinut că este nevoie de simplificarea procedurilor de intervenţie în asemenea cazuri, menţionând că puşca şi tranchilizantele necesare ar trebui să stea în acelaşi loc şi în custodia unor instituţii ale statului care au un program permanent, astfel încât intervenţia autorităţilor să se poată derula mult mai rapid şi eficient.

sursa: agerpres.ro

Acest articol a fost citit de 48 ori

Locuitorii dintr-un cartier marginaș al Devei terorizați de un porc mistreț
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.