Rămâi conectat

Politică

Liviu Dragnea prezent la lansarea candidaților organizației PSD Cugir la alegerile locale

cugirinfo.ro

Publicat

în

psd-lansare-candidati-cugir-mai-2016În cursul acestei seri sala de spectacole a Casei de Cultură din Cugir a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 400 de membrii și simpatizanți ai partidului cu trei trandafiri, veniți să participe la prezentarea candidatului la funcția de primar al orașului Cugir și a candidaților la Consiliul Local.

Atracția la eveniment a fost cu atât mai mare având în vedere că în urmă cu mai bine de o săptămână, organizația PSD a primit vestea că la reuniunea de la Cugir vor veni lideru PSD Liviu Dragnea și fostul președinte și fost Prim – Ministru Victor Ponta (ultimul lipsind din motive justificate). Dragnea a venit însoțit de: vicepreședintele PSD Mircea Dușa – fost Ministru al Apărării în Guvernul Ponta, președintele organizației Județene Alba a PSD, Ioan Dârzu, președinta organizației județene a femeilor, Marcela Dărămuș, deputatul Călin Potor(candidatul la Primăria Alba), vicepreședinții Dorin Sandea și Cristian Ciutrilă, secretarul organizației Județene Alba a PSD, Ioan Florea și președintele organizației pensionarilor PSD, Eugen Popa.

Evenimentul pesedist a fost deschis de secretarul organizației Cugir a PSD, Mircea Simu , care i-a prezentat pe candidații PSD la alegerile locale din 5 iunie și le-a transmis un salut invitaților care au onorat manifestarea organizată de social – democrații cugireni. Primul care a luat cuvântul a fost Mircea Trifan, candidatul la funcția de primar. Acesta a mulțumit invitaților că au onorat evenimentul și le-a spus că ,,Împrună pentru Cugir”nu este un slogan politic ci reprezintă o invitație adresată dumneavoastră, colgilor mei și tuturor cetățenilor orașului de a se implica active în administrarea și transformarea orașului conform aspirațiilor oamenilor și nu după dorințele meschinea celor care au condus și conduc destinele comunității în prezent”.

A luat apoi cuvântul președinta Organizației de Femei Alba a PSD, prof. Marcela Dărămuș, care în alocuțiunea sa i-a îndemnat pe membrii și impatizanții partidului să se mobilizeze pentru a câștiga alegerile din 5 iunie. ,,Aveți membrii de partid serioși și o organizație de femei puternică și responsabilă, capabilă să contribuie substanțial la succesul candidatului Mircea Trifan la Primăria Cugir”.  La rândul său, președintele organizației Alba a PSD, Ioan Dârzuși-a început  discursul prin a mulţumi organizației din Cugir pentru cele mai bune rezultate obținute până acum, fie acestea  la nivel local sau național. Sunteți cea mai bună organizație din Județul Alba și pentru asta vă mulțumesc! Din păcate, Cugirul este un oraș pe care nu l-am avut niciodată și pe care a venit timpul să-l cucerim. România este condusă de un guvern de tehno-slugi care nu știu nici ele ale cui sunt, poate ale locatarului de la Cotroceni!?”. Dârzu nu s-a ferit să-i arate cu degetul nici pe cei care au avut puterea în județ și care au abandonat unele localități unde e o sărăcie lucie, nu există locuri de muncă, iar șomajul este în creștere.În încheiere,acesta le-a transmis PSD-iștilor din Cugir un mesaj de mobilizare pentru că atât în Cugir cât și în Alba Iulia este nevoie de primari social-democrați care să fie alături de oameni și de nevoile lor. ,,Camarila portocalie trebuie să meargă în opoziție, ca fiecare dintre dumneavoastră să se bucure de o penise decentă”.

Cunoscut pentru prezența sa la Cugir, Mircea Dușa a ținut să arate că politicile industriale trebuie sa se îndrepte spre cei mulți. Fabricile de armament și muniție din Cugir au cunoscut beneficiile guvernării Ponta ca urmare a ștergerii datoriilor istorice, care au revigorat industria de apărare. ,,Aveți nevoie de Mircea Trifan, un om serios, un bun administrator, care cât a fost director la Fabrica de Arme a fost prezent mereu la Ministerul Economiei și Ministerul Apărării Naționale pentru a rezolva problemele societății pe care a condus-o. În încheiere, Liviu Dragnea, președintele PSD ,a ținut să felicite conducerea și echipa PSD Cugir pentru rezultatele obținute în campaniile  electorale  desfășurate la Cugir. Personal, crede că Mircea Trifan va câștiga la Cugir. În discursul său lidrul social-democrat s-a arătat nemulțumit de siutația din ultimii ani de la nivelul orașului Cugir și implicit a județului Alba.  ,,Cugirul dispune de un potențial neexploatat.

Orașul se putea dezvolta mult mai bine și trebuia să arate mult mai bine. ,,Trebuie să recunoaștem că de câte ori am fost la guvernare, România s-a dezvoltat, au crescut salariile și pensiile, au apărut proiecte serioase, iar în perioada în care cei de dreapta au fost la puter, România nu s-a dezvoltat, ci dimpotrivă a avut scădere economică. De ce atunci când suntem noi la guvernare găsim bani pentru toate, iar când sunt ei guvernare vorbesc de austeritate, tăieri de pensii, de salarii și de stoparea investițiilor”. Dragnea a ami adus în discuții și probleme cu care se confruntă agricultura în momentul de față și a acuzat că nu s-au dat subvențiile pentru agricultură până astăzi. ,,Să nu știi că dacă, în agricultură, nu se fac lucrăriile la timpul potrivit, anul agricol este ratat și din motivul acesta vom avea produse importate pe tarabe”.

Liviu Dragnea le-a transmis în final un mesaj susținătoriilor social democrați cugireni: ,,În puținul timp de campanie care a mai rămas trebuie să vorbiți cu oamenii cu curaj, pentru că în spatele vostru aveți un partid care și-a respectat cuvântul dat și și-a iubit țara. Anul 2016 este un an decisive. Cugirul este important județul Alba este important”.După încheierea activitățiila Casa de Cultură, oaspeții s-au deplasat pentru o vizită la firma locală S.C.NOVA GRUP SRL Cugir(administrator Vasile Moldovan), important agent local, care are ca obiect de activitate prelucrările prin aschiere și fabricația de elemente pentru mașini unelte.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir