Rămâi conectat

Actualitate

La Parohia Ortodoxă „Sființii Apostoli Petru si Pavel” din Vinerea – filantropie în vreme de pandemie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Parohia Ortodoxă Vinerea II, de pe lângă Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” (preot paroh dr. Adrian Cebotari), chiar dacă este cea mai mică parohie din zonă (820 credincioşi) şi una dintre cele mai mici din Protopopiatul Ortodox Sebeş, a reuşit în acest an al pandemiei să realizeze o serie de activităţi socio-filantropice importante.

Potrivit consilierului de imagine al bisericii, ing. Dorin David,  în cadrul proiectului „Misiune şi filantropie, mărturie-model pentru tineri”, s-a desfăşurat  o acţiune în două etape : aprilie-mai, când grupul ţintă a fost copiii ( 3-18 ani) care au primit din partea voluntarilor ( elevi de liceu) cărţi de rugăciune şi alimente constând în pizza (beneficiari 178 copii) și perioada iulie-august, când voluntarii au trecut pe la casele celor 223 pensionari din parohie, lăsându-le câte o caserolă cu prăjituri.

Deasemenea, credincioşii parohiei, la solicitarea profesorului de religie  Alin Teodorescu, preşedintele Asociaţiei „Ţine de tine !” din Cugir, au contribuit cu burse  pentru asigurarea mesei zilnice, în perioada 15 septembrie – 9 octombrie, pentru 13 elevi basarabeni, ce studiază la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir.

Mai recent, în Postul „Naşterii Domnului”, s-a contribuit cu bani, alimente şi haine pentru familiile defavorizate din Vinerea şi cu importante sume de bani pentru cele trei aşezăminte sociale aparţinătoare Protopopiatului Ortodox Sebeş.

Totodată, în perioada carantinei, voluntarii au mai distribuit tuturor enoriaşilor, câte un pachet ce conţinea o carte de rugăciuni, trei măşti faciale şi cinci tipizate (declaraţii pe propria răspundere).

De-a lungul acestui an, Parohia ortodoxă Vinerea II, a contribuit pentru aceste activităţi caritabile, cu o sumă care s-a ridicat la  peste 12.000 lei.

Constantin PREDESCU

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir