cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ion Luca Caragiale omagiat printr-un spectacol susținut de actorii Cercului de teatru de la Centrul Cultural Cugir

Ion Luca Caragiale omagiat printr-un spectacol susținut de actorii Cercului de teatru de la Centrul Cultural Cugir

Publicat în 15.02.2019 la ora 10:00

Centrul Cultural Cugir a găzduit marți seara un spectacol artistic dedicat împlinirii a 167 de ani de la nașterea celui mai mare nuvelist și dramaturg român, Ion Luca Caragiale.

Pentru aproape două ore, artiștii cercului de teatru de amatori aparținând Centrului Cultural Cugir, conduși de regizoarea Maria Dodoc, au dat viață unor personaje din schițele: „Domnul Goe”, „Vizită”, „Bubico”, fragmente din piesele „O noapte furtunoasă” și „D-ale Carnavalului”, „Căldură mare”.

Ion Luca Caragiale s-a născut la data de 1 februarie 1852, pe parcursul carierei sale literare scriind nouă piese de teatru, între care opt comedii și o dramă. Piesele sale au surprins cel mai bine comportamentul, limbajul şi realităţile românilor, fiind de actualitate şi astăzi. Este considerat cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români. El a fost  nu doar un mare dramaturg, ci şi nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, comentator politic și ziarist.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 59 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.