Rămâi conectat

Administraţie

Investiții de 20,3 milioane lei pentru implementarea de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, pe zona socială în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din UAT Cugir s-au ridicat în cursul anului trecut la suma de 2o.300.000 lei.

Astfel la Cantina socială valoarea investiției a fost de 2.500.000 lei pentru: lucrări la structura de rezistenţă a clădirii, recopartimentare pentru asigurarea spațiilor speciale preparării hranei, depozitării produselor, servirii mesei; termoizolare, reabilitarea sistemului de încălzire, înlocuirea cazanului de producere a agentului termic, instalare a sistemului de climatizare; reabilitare și modernizare a instalațiilor electrice, supraveghere video, alarmă, detectare și alarmare incendiu; înlocuire instalații utilitare şi sanitare, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, bandă de ghidaj pentru nevăzători și panouri fotovoltaice.

De asemenea, au fost achiziționate echipamente necesare pentru funcționarea cantinei, astfel încât, să poată fi dezvoltat acest serviciu.

Centrul de Asistenţă şi Recuperare pentru persoane vârstnice – LOTUS, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020 – Valoarea totală a investiţiei este de aproape 2.800.000lei.

Obiectivul proiectului a fost reprezentat de dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale integrate, de calitate pentru persoanele vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială, în scopul creșterii calității vieții, prevenirii situațiilor de dependență și asigurării unei stări bune de sănătate fizică și mentală etc.

În cadrul centrului, 162 de persoane care au împlinit vârsta de 65 de ani, beneficiază de activități recreative și de socializare, de menținere a vitalității psihice si autonomiei personale, masaj, kinetoterapie, consiliere juridică. Toate aceste servicii având drept scop crearea premiselor pentru îmbătrânirea activă.

Centrul Comunitar Integrat Michelangelo, reabilitat prin proiectul POCU – INCLUZIV – investiție europeană pentru dezvoltarea socială în oraşul Cugir – valoarea totală a proiectului fiind de aproape 15.000.000 lei.

Este o structură de sprijin şi intervenţie fundamentat pe o abordare integrată a activității medico-socio-educaționale pentru eliminarea cauzelor care generează sărăcie şi excluziune socială, acesta fiind în subordinea Serviciului Public de Asistență Socială Cugir.

Beneficiarii serviciilor acordate sunt persoanele/familiile care au un nivel economic sub pragul sărăciei, şomaj, nivel de educaţie scăzut, dizabilitate, boli în faze terminale, care necesită tratamente paliative, graviditate, vârsta a treia, oferind inclusiv îngrijire medicală gratuită la domiciliu etc.

Cuprinde mai multe activități, abordate integrat: informare şi consiliere privind drepturile sociale, prevenirea şi combaterea violenței în familie, suport pentru obţinerea unui loc de muncă şi menţinerea în muncă; facilitarea accesului la servicii de formare şi reconversie profesională, orientare vocaţională; facilitare a accesului la o locuinţă și servicii medicale etc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir