Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de târnosire a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sărăcsău, parohia Băcăinți

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 6 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din filia Sărăcsău, parohia Băcăinți, protopopiatul Sebeș.

ÎPS Ieineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, ÎPS Irineu a spus: „Necazurile, lipsurile, durerile și bolile nu vin totdeauna peste noi din cauza păcatelor noastre vechi, ci ele se abat peste existența noastră pentru ca Dumnezeu, prin ele, să taie răul din noi, să ne trezească din amorțire, să ne cumințească și să ne curețe, precum aurul introdus în foc devine mai strălucitor. Pe calea îngustă și grea a crucii au urcat toți aceia care acum petrec în Împărăția slavei dumnezeiești. Drumurile vieții noastre pot fi întunecoase, dar Hristos, «Lumina lumii», este gata să ne întâmpine ca pe Saul din Tarsul Ciliciei, ca pe orbul de la Siloam și ca pe atâția oropsiți ai vieții și să ne spună: «Cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții». În acele momente, întunericul amărăciunii, durerii și tristeții se va risipi și fiecare dintre noi va putea exclama cu bucurie: «Am fost orb și acum văd»”.

La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele paroh Mircea Podină a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea locașului de închinare au primit din partea ÎPS Irineu Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Sărăcsău a fost edificată începând cu anul 1904, fiind ctitorită de către preotul Vasile Henția din Sibişel. Pe parcursul anilor, locașul de închinare a fost supus unor numeroase lucrări de restaurare și reabilitare. Începând cu anul 2017, parohia Sărăcsău a fost transformată în filie a parohiei Băcăinți, păstor al acestei comunități fiind părintele Mircea Podină. Între anii 2018-2020, biserica a fost împodobită cu haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica al secco de către pictorul Valentin Baci.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Tânăr de 23 de ani reținut de polițiști, după ce a provocat scandal într-un imobil și Șibot și l-a atacat pe proprietar cu un cuțit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, în jurul oriei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 23 de ani, din comuna Poiana Mare, județul Dolj, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 23 aprilie, în timp ce se afla la locuința unui bărbat de 31 de ani, din comuna Șibot, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, i-ar fi provocat acestuia din urmă leziuni minore la o mână, cu ajutorul unui cuțit.

În cursul zilei de azi, 24 aprilie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Acțiune de ecologizare a cimitirului din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lăudabilă inițiativa preotului paroh, Cosmin Șandru (Parohia Șibot) care sâmbăta trecută a organizat o acțiune de igienizare a cimitirului local.

La evenimentul respectiv au participat credincioși din cadru parohiei cu utilaje, mtocoase, căruțe, saci de depozitat resturi vegetale și gunoaie.

„A fost o acțiune necesară, gospodărească, dar care ține și de imagine pentru comunitatea din Șibot. Un demers în cadrul căruia s-au curățat aleile principale, spațiile dintre morminte, s-au strâns coroanele uscate, resturile rămase de la lumânări etc. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la initiativa noastră și-l rog pe bunul Dumnezeu sa le răsplătească efortul pentru fapta pe care au săvârșit-o”, a spus părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 20 de ani din Săliștea, cercetat pentru conducere fără permis

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 19 aprilie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Săliștea au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un tractor, pe raza localității Săliștea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir