cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » În urma nemulțumirilor legate de primele de Crăciun, salariaţii de la Uzina Mecanică Cugir au cerut demisia liderilor de sindicat

În urma nemulțumirilor legate de primele de Crăciun, salariaţii de la Uzina Mecanică Cugir au cerut demisia liderilor de sindicat

Publicat în 16.12.2013 la ora 19:15

Uzina-Mecanica-Cugir-2013Decizia conducerii SC Uzina Mecanică Cugir, de a acorda câte 600 lei/angajat, drept primă de Crăciun a creat mari nemulţumiri în rândul mai multor salariaţi ai societăţii cugirene de armament şi muniţie. Potrivit unor surse, o reacţie vehementă a venit din partea angajaţilor uzinei care lucrează direct, în sectoarele de producţie ale uzinei, şi care îşi văd justificată pretenţia de a fi recompensaţi pentru activitatea lor, cu prime de Crăciun, mult mai mari.

După cum am aflat, muncitorii au cerut, în demersul lor, susţinerea  Sindicatului liber al UM Cugir, organizaţie condusă timp de aproape 20 de ani de Herlea Crăciun, dar din păcate, fără vreun rezultat. Nemulţumiţi, că nu le apară interesele, salariaţii au solicitat demisia liderilor de sindicat la nivelul secţiilor şi atelierelor de producţie, inclusiv a lui Herlea, chiar dacă aceştia au încercat să vină cu argumente prin care să convingă  angajaţii că suma de 600 lei, stabilită de administraţie nu poate fi majorată.

Potrivit unor surse demne de încredere, mai mulţi salariaţi şi-ar fi dat demisia din sindicatul lui Herlea, afirmând că n-au ce căuta ca membri, într-un sndicat care nu le susţine revendicările şi care îi bagă în seamă, doar atunci când au loc adunări pentru alegerea liderului pe uzină.

În ceea ce priveşte Fabrica de Arme, situaţia primelor de sărbători s-a rezolvat fără a exista probleme între sindicate şi administraţie, sau între sindicalişti şi conducerea sindicatului “Apărarea”. Salariaţii vor primii câte 15 tichete de masă, în suma totală de 150 lei/angajat, iar acei salariaţi care au venit în zilele de sâmbătă la serviciu, pentru rezolvarea unor activităţi de producţie vor primi, în plus, câte 5 tichete de masă, pentru fiecare sâmbătă lucrată, în suma de 10 lei/tichet. De asemenea, salariaţii vor primii cadouri din partea Sindicatului “Apararea”.

De reamintit că, Uzina Mecanică Cugir intra în vacanţa de sărbători de pe data de 20 decembrie până pe 13 ianuarie 2014, iar Fabrica de Arme de pe 20 decembrie şi până pe 6 ianuarie.

C. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 880 ori

5.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.