Rămâi conectat

Economie

În urma nemulțumirilor legate de primele de Crăciun, salariaţii de la Uzina Mecanică Cugir au cerut demisia liderilor de sindicat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Uzina-Mecanica-Cugir-2013Decizia conducerii SC Uzina Mecanică Cugir, de a acorda câte 600 lei/angajat, drept primă de Crăciun a creat mari nemulţumiri în rândul mai multor salariaţi ai societăţii cugirene de armament şi muniţie. Potrivit unor surse, o reacţie vehementă a venit din partea angajaţilor uzinei care lucrează direct, în sectoarele de producţie ale uzinei, şi care îşi văd justificată pretenţia de a fi recompensaţi pentru activitatea lor, cu prime de Crăciun, mult mai mari.

După cum am aflat, muncitorii au cerut, în demersul lor, susţinerea  Sindicatului liber al UM Cugir, organizaţie condusă timp de aproape 20 de ani de Herlea Crăciun, dar din păcate, fără vreun rezultat. Nemulţumiţi, că nu le apară interesele, salariaţii au solicitat demisia liderilor de sindicat la nivelul secţiilor şi atelierelor de producţie, inclusiv a lui Herlea, chiar dacă aceştia au încercat să vină cu argumente prin care să convingă  angajaţii că suma de 600 lei, stabilită de administraţie nu poate fi majorată.

Potrivit unor surse demne de încredere, mai mulţi salariaţi şi-ar fi dat demisia din sindicatul lui Herlea, afirmând că n-au ce căuta ca membri, într-un sndicat care nu le susţine revendicările şi care îi bagă în seamă, doar atunci când au loc adunări pentru alegerea liderului pe uzină.

În ceea ce priveşte Fabrica de Arme, situaţia primelor de sărbători s-a rezolvat fără a exista probleme între sindicate şi administraţie, sau între sindicalişti şi conducerea sindicatului “Apărarea”. Salariaţii vor primii câte 15 tichete de masă, în suma totală de 150 lei/angajat, iar acei salariaţi care au venit în zilele de sâmbătă la serviciu, pentru rezolvarea unor activităţi de producţie vor primi, în plus, câte 5 tichete de masă, pentru fiecare sâmbătă lucrată, în suma de 10 lei/tichet. De asemenea, salariaţii vor primii cadouri din partea Sindicatului “Apararea”.

De reamintit că, Uzina Mecanică Cugir intra în vacanţa de sărbători de pe data de 20 decembrie până pe 13 ianuarie 2014, iar Fabrica de Arme de pe 20 decembrie şi până pe 6 ianuarie.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Uzina Mecanică Cugir la 225 de ani. Respect și prețuire față de cei care au ținut viu spiritul economic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a luat decizia ca personalul muncitor al unității să poarte pe tot parcursul anului 2024, salopeta s-au halatul de lucru, pe care să fie imprimate insemnele „UM Cugir 225 ani”.

Secretarul Sindicatului Liber al UM Cugir, Virgil Matei ne-a declarat că în semn de respect pentru brandul ofrit de marea citadelă a industriei românești, de-a lungul timpului, conducerea societății împreună cu sindicatul și-au propus să ofere în mod inedit o imagine sugestivă acestui an aniversar.

„Împreună ne dorim un an aniversar cu multe realizari profesionale si financiare pe masura celor peste două secole de existență a unitatii noastre. Ne exprimăm recunoștința față de înaintașii nostri, care ne-au lăsat moștenire o unitate ce a ținut viu spiritul economic al orasului Cugir. Ne dorim ca și cei care conduc destinele tării să sprijine cu investiții sigure, Uzina Mecanică, un veritabil fanion a Companiei Naționale Romarm, pentru că aceasta merită o mult mai mare implicare în ceea ce privește investiții si comenzi din partea statului. S-a dovedit prin cifre faptul că, prin asigurare de comenzi, uzina a reusit in ultimii doi ani sa fie pe profit”, a declarat viceliderul Sindicatului Liber, Virgil Matei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 4 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 4 iunie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
PATISERIE ȚUPI SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 5 0758357608
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în comuna ȘIBOT, la data de 28 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 28 mai 2024, pe raza comunei ȘIBOT.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna ȘIBOT și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SIPIGFERM S.R.L. MEDIC VETERINAR 1 0358401297
SIPIGFERM S.R.L. TEHNICIAN VETERINAR 1 0358401297

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir