cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În perioada 25-26 iunie se va desfășura la Cugir cea de-a X-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice

În perioada 25-26 iunie se va desfășura la Cugir cea de-a X-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice

Publicat în 07.06.2016 la ora 19:23

festival-cetati-dacice-editia-x-cugir-2016Festivalul Cetăților Dacice se desfășoară, în acest an, la Cugir, în zilele de 25 și 26 iunie. Anunțul a fost făcut de istoricul Liviu Zgârciu de la Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

”E o manifestare pe care Cugirul o așteptă și o merită. Noi, care ne-am ocupat în ultimii ani de partea de reconstituire, ne-am bucurat că Festivalul a ajuns și la Cugir”, a spus Zgârciu.

Festivalul a adus o noutate în 2015 prin schimbarea regulamentului astfel încât evenimentul se organizează pe rând în toate cele cinci localităţi din Alba care au pe raza lor cetăţi dacice.

Programul, trupele participante și locul în care se va desfășura vor fi anunțate într-un timp ”scurt”.

Festivalul Cetăţilor Dacice este o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol. Timp de două-trei zile festivalul cuprinde spectacole de reenactment, lupte între daci şi romani, ateliere antice, expoziţii, concerte dar şi întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.

Aflat în acest an la a X-a ediţie Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba. Evenimentul se desfăşoară anual în preajma zilei de Sânziene (24 iunie) şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi potenţialului turistic al judeţului Alba. Desfăşurat sub forma unor întreceri dacice festivalul este atât un eveniment cultural-artistic de bun gust cât şi o întrecere inedită între flăcăii a cinci localităţi din Alba pe raza cărora s-au aflat importante cetăţi dacice: Cricău, Cetatea de Baltă, Cugir, Ighiu şi Săsciori.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 965 ori

În perioada 25-26 iunie se va desfășura la Cugir cea de-a X-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice
4 (80%) 7 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.