cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » În mai puţin de o lună, 178 de elevi de la liceele din Cugir vor începe simulările pentru examenul de bacalaureat

În mai puţin de o lună, 178 de elevi de la liceele din Cugir vor începe simulările pentru examenul de bacalaureat

Publicat în 12.03.2013 la ora 20:01

În perioada 1-5 aprilie a.c, va avea loc simularea examenului de bacalaureat organizat la nivelul celor două colegii cugirene; Colegiul Naţional “David Prodan” cu 97 elevi şi Colegiul Tehnic “ID Lăzărescu”- 81 de elevi.

Simulările organizate la probele scrise vor respecta precizările Ministerului Educaţiei Naţionale: subiectele vor fi diferenţiate pe filiera şi profil, elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplină şi de tipul de subiect primit, şi vor fi supravegheaţi video. Astfel, elevii din clasele a XII-a se vor familiariza cu atmosfera şi procedura de desfăşurare a bacalaureatului. Evaluarea lucrărilor se realizează în fiecare unitate de învăţământ de către două cadre didactice(profesorul de la clasă şi un alt profesor), urmând ca lucrările să fie analizate şi discutate cu elevii de către fiecare profesor. Decizia de trecere a notelor de la simulare în catalog va fi în responsabilitatea fiecărui cadru didactic.

,,Nouă, ca unitate şcolară ne revine misiunea ca în funcţie de rezultatele obţinute la simulare, trebuie să elaborăm un plan remedial, astfel încât rezultatele de la bacalaureat să fie cât mai bune”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic “ID Lăzărescu”, ing. Alexandru Micaciu.

FOTO: ARHIVĂ

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 210 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.