Învăţământ - Cultură
În 25 mai va avea loc la Cugir concursul de matematică “Profesor Ioan Mariş”, ediţia a IV-a
Foşti elevi ai Colegiului Naţional “David Prodan” din Cugir organizează în ziua de 25 mai a.c, începând cu ora 10.00, la sediul unităţii şcolare, cea de-a IV-a ediţie a concursului de matematică “Profesor Ioan Mariş”.
Întrecerea organizată în memoria recunoscutului profesor cugirean Ioan Mariş se desfăşoară sub genericul: M=T+E +E + E +…. şi se adresează tuturor elevilor din clasele IX -XII de la nivelul întregului judeţ.
Cei care doresc să participe la concurs se pot adresa pentru înscriere la sediul colegiului, zilnic între orele 7.00-15.00, până la data de 24 mai, ora 14.00.
Potrivit organizatorilor, fiecare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat, în urma concursului urmând să primească premii pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI, XII), valoarea recompenselor situându-se între 100 şi 300 RON.

Învăţământ - Cultură
Triff Tania Ștefania, elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate Românească”
Colectivul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir are din nou motive de mândrie! Triff Tania Ștefania, elevă în clasa a VI-a A, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate Românească”, o competiție ce le oferă elevilor prilejul de a-și pune întrebări esențiale despre identitate, valori, sens și credință, dar și satisfacția de a constata că răspunsurile nu vin doar din cărți, ci îmbină profunzimea cunoașterii religioase cu sensibilitatea culturii românești.
„O felicit pe Tania pentru efortul depus și pentru maturitatea de care a dat dovadă. De asemenea, felicit și profesorii îndrumători, Igna Daniela și Sgubea Luminița care, prin implicare și dăruire, contribuie la formarea unor tineri cu viziune și integritate. Performanțele obținute confirmă faptul că talentul înflorește atunci când este hrănit cu muncă și susținut de valori solide. Mă bucur că școala noastră rămâne un loc unde elevii sunt sprijiniți să se descopere ca oameni – creativi, sensibili și responsabili”, a transmis prof. Anca Stela Țîrlea.
Despre valoroasa performeră a vorbit și prof. Daniele Igna, care a spus: „Această competiție școlară este cu adevărat unică: nu valorifică doar cunoștințele, ci și profunzimea gândirii, sensibilitatea sufletească și capacitatea de a reflecta asupra lumii, așa cum se dezvăluie ea ochilor inocenți ai copiilor. Calificarea la etapa națională reprezintă o recunoaștere a muncii constante, a pasiunii pentru studiu și a perseverenței de care Tania a dat dintotdeauna dovadă. Rezultatul obținut vine ca o încununare a efortului ei din acest an școlar, deoarece s-a evidențiat la mai multe etape județene ale olimpiadelor, obținând premiul al III-lea la Olimpiada de Limba și Literatura română și mențiune la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață.”
La rândul său, profesoara de Religie, Sgubea Luminița a precizat: „A lucra cu un elev pasionat este o binecuvântare. Olimpiada Transdisciplinară ”Cultură și Spiritualitate Românească” este mai mult decât o competiție școlară, e o experiență de formare, în care elevii se întâlnesc cu tradiția, literatura, arta și spiritualitatea poporului român. Este o punte între generații, o expresie a inimii și a spiritului. Felicitări, Tania Ștefania!”
Învăţământ - Cultură
Codrea Irina Rita, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic
Codrea Irina Rita, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir, a obținut Mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Religie – Cultul Greco-Catolic, desfășurată în perioada 30 aprilie – 2 mai 2025, la Cluj-Napoca. Evenimentul a reunit cei mai buni elevi din întreaga țară, pasionați de spiritualitate, teologie și valori creștine.
Rezultatul obținut de Irina este cu atât mai remarcabil cu cât reflectă nu doar cunoștințele sale temeinice, ci și perseverența, seriozitatea și profunzimea trăirii sale religioase. Sprijinită de profesoara Daniela Pascal și de preotul Codrea Viorel, Irina a reușit să transforme un vis într-o realizare concretă, devenind un exemplu pentru colegii ei și un motiv de mândrie pentru comunitatea școlară.
Performanțele ei din acest an școlar nu se opresc aici. La etapa națională a Olimpiadei de Istorie, Irina a obținut, de asemenea, Mențiune, demonstrând o cultură solidă, spirit critic și capacitate de analiză.
La nivel județean, a fost distinsă cu:
– Premiul I la Olimpiada de Istorie,
– Premiul I la Olimpiada de Religie, Cultul Greco-Catolic,
– Premiul al II-lea la Olimpiada de Creativitate Științifică,
– Mențiune la Olimpiada Lectura ca abilitate de viață,
– Mențiune la Olimpiada de Limba și Literatura Română.
Aceste rezultate confirmă inteligența multidisciplinară a Irinei, dublată de o maturitate intelectuală și emoțională ieșită din comun. Ea este un exemplu viu al faptului că performanța se poate atinge prin echilibru între rațiune și credință, muncă și inspirație.
Irina Codrea este un model autentic pentru tânăra generație – o elevă care îmbină performanța cu modestia, credința cu gândirea critică și învățătura cu pasiunea.
Conducerea școlii, cadrele didactice, colegii și întreaga comunitate educațională o felicită pe Irina pentru reușitele sale deosebite, precum și pe doamna profesor Daniela Pascal și familia elevei, care au fost alături de ea pe acest drum al performanței.
Constantin PREDESCU
Învăţământ - Cultură
Profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, la Barcelos – Portugalia pentru acreditare Erasmus
Timp de aproape o săptămână, profesorii: Teban Laura, Sibisan Nicoleta si Țîrlea Alexandra sunt prezente la un eveniment desfășurat la Barcelos – Portugalia, în cadrul Anului II de acreditare Erasmus a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir.
Potrivit prof. Teban Laura vor avea loc mobilități de tip job shadowing, activități de observare a procesului de educație în ansamblul lui, un demers ce vizează abordările inovative bazate pe STE(A)M și AI.
„O nouă experiență Erasmus+ ne-a purtat în inima orașului Barcelos, unde am avut ocazia să observăm îndeaproape activitatea colegilor portughezi printr-o mobilitate de tip job shadowing. Schimbul de idei, metodele moderne și atmosfera primitoare ne-au oferit un plus de motivație și viziune pentru ceea ce facem zi de zi”, ne-a relatat prof. Teban Laura – director adjunct la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir.
Constantin PREDESCU
-
Mondenacum 9 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 2 săptămâni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2026, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 2 săptămâni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 7 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 12 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 5 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu
-
Sportacum 7 luni
„Roș-albaștrii” – remiză externă, după un meci nebun: ACS Mediaș – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0)
-
Din judeţacum 3 săptămâni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | cugirinfo.ro