cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Din judeţ » Ighiul a câștigat concursul Festivalul Cetăților Dacice și va găzdui ediția de anul viitor

Ighiul a câștigat concursul Festivalul Cetăților Dacice și va găzdui ediția de anul viitor

Publicat în 23.06.2013 la ora 19:44

Festivalul Cetăților Dacice, desfăşurat  la Cricău, a continuat duminică cu tradiționala întrecere dintre cele cinci localități atestate ca vechi cetăți dacice.

După dansul nimfelor și parada luptătorilor, echipele localităților Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu și Săsciori s-au întrecut să-și demonstreze măiestria în probe sportive, cu arme specifice vitejilor noștri strămoși, pentru câștigarea dreptului de a găzdui festivalul anul viitor.

Festivalul Cetatilor DaciceLa această ediție câștigător a ieșit Ighiul, urmat de Cetatea de Baltă (locul II), Cricău (locul III), Săsciori (locul IV) și Cugir (locul V)

Probele în care s-au întrecut echipele de feciori au fost: „Sulitașul Cetății”, „Brațul de fier”, „Arcul Viteazului”, „Voinicul din cetate”, „Îndemânare și curaj”, „Luptătorul”, „Rapid și puternic”, „Cărăușii Cetății”, „Să ne unim forțele”, „Cel mai iute de picior” și fiecare echipă a avut partea sa de susținători printre sutele de spectatori.

Evenimentul a continuat cu demonstraţii de lupte ale trupelor de daci și romani, cascadorii ecvestre și un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 507 ori

Ighiul a câștigat concursul Festivalul Cetăților Dacice și va găzdui ediția de anul viitor
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *