cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Grupul german BOSCH renunță la construcția fabricii de mașini de spălat, la Simeria

Grupul german BOSCH renunță la construcția fabricii de mașini de spălat, la Simeria

Publicat în 06.11.2019 la ora 11:33

Grupul german Bosch a renunţat la construcţia fabricii de maşini de spălat pe care o plănuise la Simeria, judeţul Hunedoara, o investiţie de 110 mil. euro.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare“, a spus pentru ZF Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Planul iniţial era ca lucrările de construcţii pentru unitatea de producţie să înceapă anul acesta, însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care aveau nevoie germanii demararea lucrărilor a fost amânată. Primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021.

Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă şi să aibă o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană, unitatea din România alăturându-se celor pe care germanii de la Bosch le au în Germania, Spania şi Polonia.

Pentru fabrica din Simeria, producătorul de aparatură electrocasnică Bosch a achiziţionat un teren de 40 de hectare, al cărui preţ nu a fost făcut public. Preluarea terenului a presupus obţinerea acordului a peste 50 de proprietari care deţineau parcele în zonă.

„Proprietatea din Simeria continuă să fie deţinută de BSH şi este dată spre folosinţă în prezent unei companii agricole locale“, a mai spus Irenne Wagner.

Investiţia de 110 milioane de euro ar fi fost cea mai mare plasare de capital din judeţul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.

Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în valoare de 2,1 mld. lei (452 mil. euro) în România, înregistrând astfel o creştere de 9% în comparaţie cu anul precedent.

Bosch a investit în România aproximativ 555 de milioane de lei (aproximativ 120 milioane de euro) în 2018 – în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate de la Jucu (jud. Cluj) şi Blaj (jud. Alba), unde produce componente electronice auto.

sursa: zf.ro

Acest articol a fost citit de 636 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.