cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Fosta președintă Alina Ghica, exclusă din CSM

Fosta președintă Alina Ghica, exclusă din CSM

Publicat în 22.01.2013 la ora 16:54

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Târgu Mureş  a votat, luni, în unanimitate, revocarea judecătorului Alina Ghica din CSM, potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Anuţa Liliac, informează Mediafax.  Astfel, numărul legal de voturi pentru excluderea judecătorului Alina Ghica din Consiliu a fost întrunit.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Târgu Mureş de luni, s-a luat în discuție propunerile de revocare din CSM pentru Alina Ghica, Alexandru Şerban şi Horaţius Dumbravă.

“Rezultatul votului este următorul: cu unanimitate de voturi s-a admis cererea de revocare din funcţia de membru ales al CSM a doamnei Alina Ghica. Cu majoritate de voturi s-a respins cererea de revocare din funcţia de membru ales al CSM a domnului Alexandru Şerban. Cu majoritate de voturi s-a respins cererea de revocare din funcţia de membru ales al CSM a domnului Nicolae Horaţius Dumbravă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Liliac.

De asemenea, Curtea de Apel Iaşi şi Curtea Militară de Apel au decis, tot luni, revocarea judecătoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, până în prezent, 12 curţi de apel au votat pentru revocarea judecătoarei Ghica, întrunind astfel numărul legal de voturi pentru îndepărtarea ei din CSM.

Iată cum s-a votat până acum: Curtea de Apel Cluj: 38 voturi pentru revocare, 4 contra, 1 vot nul; Curtea de Apel Galaţi: 29 „pentru” – 5 „contra” – 1 abţinere – 1 nul; Curtea de Apel Craiova: 75 „pentru” – 6 „contra” – 1 abţinere – 1 nul; Curtea de Apel Alba: 36 „pentru” – 4 „contra”; Curtea de Apel Piteşti: 27 „pentru” – 2 „contra”; Curtea de Apel Oradea: nu s-a dat publicităţii procesul verbal de şedinţă; Curtea de Apel Braşov: 29 „pentru” – 2 „contra”; Curtea de Apel Ploieşti: 43 „pentru” – 3 „contra”;  Curtea de Apel Constanța: 29 de voturi “pentru” –  unul anulat – o abținere.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, de unde provine Alina Ghica, şi Curtea de Apel Timişoara urmează să hotărască în cazul judecătoarei.

Procedura de revocare a Alinei Ghica din funcția de membru al CSM a fost demarată pe 10 ianuarie de către Curtea de Apel Cluj, decizia fiind trimisă tuturor curţilor de apel din ţară, care se întrunesc, la rândul lor, în adunări generale. După ce adunările generale ale curţilor de apel se întrunesc şi iau o decizie în acest caz, rezultatele vor fi centralizate de către Curtea de Apel Cluj, cea care a declanşat procedura de revocare şi care va transmite rezultatele votului către CSM. Potrivit legii, CSM are apoi la dispoziţie 15 zile pentru a lua act de deciziile curţilor de apel care s-au pronunţat privind revocarea.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Acest articol a fost citit de 197 ori

Fosta președintă Alina Ghica, exclusă din CSM
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *