cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » O femeie din Cugir și fiul acesteia au fost condamnați definitiv pentru trafic de droguri

O femeie din Cugir și fiul acesteia au fost condamnați definitiv pentru trafic de droguri

Publicat în 07.09.2017 la ora 18:05

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat decizia definitivă într-un dosar de trafic de droguri în care au fost judecate două persoane din orașul Cugir.

Romoşan Monica şi Romoşan Mihai Raul, mamă și fiu, au primit, în final, închisoare cu suspendare pentru deţinere, vânzare şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consum de droguri de risc (cannabis). Famila Romoşan din Cugir a fost trimisă în judecată în ianuarie 2017. La instanța de fond, Tribunalul Alba, Romoșan Mihai Raul a primit închisoare cu executare. Potrivit deciziei Curții de Apel, pronunțată în 18 august 2017, acesta a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani și 4 luni. Tânărul mai trebuie să efectueze un număr de 70 de zile de muncă în folosul comunității. Instanța a mai dispus confiscarea de la inculpat a cantității de 36,6 g cannabis și a constatat încetarea măsurii arestului la domiciliu.

Mama acestuia, Romoşan Monica a rămas cu pedeapsa decisă de Tribunal – 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, și aceasta trebuie să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. În plus, au mai fost confiscate de la inculpați următoarele bunuri: cantitatea de 21,1 grame cannabis, un cântar electronic, un foarfece, o placă de lemn, un dispozitiv pentru mărunţit (grinder), un recipient, 292,5 fragmente vegetale care conţin tetrahidrocannabinol, 4,4 grame seminţe de cannabis în amestec cu fragmente vegetale, un dispozitiv pentru fumat (bonc), un ghiozdan, o mască din cauciuc şi suma de 4.800 lei. În legătură cu cel de-al treilea inculpat, Romoşan Mihai, aflat în arest preventiv, Tribunalul a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar pentru continuarea judecăţii. În legătură cu situaţia acestuia s-au solicitat informaţii suplimentare de la Curtea Federală de Justiţie din Germania.

În acest dosar, procurori DIICOT Alba Iulia şi poliţişti de la BCCO au efectuat în 10 noiembrie 2016 o percheziţie la domiciliul celor trei inculpaţi. Romoşan Mihai Raul, de 27 de ani, a fost reţinut şi arestat preventiv. Anchetatorii au descoperit atunci ”masă vegetală” (cannabis) şi obiecte destinate consumului de droguri. Tânărul se ocupa în activitatea infracţională şi cu vânzarea de droguri către alţi consumatori din Cugir. Drogurile se consumau de multe ori la locuinţa celor trei persoane. Activitatea infracţională a inculpatului Romoşan Mihai (tatăl), de 46 de ani, a continuat şi după arestarea fiului său, astfel încât DIICOT Alba Iulia a propus arestarea preventivă a acestuia. Cererea a fost aprobată la Tribunalul Alba, unde s-a emis un mandat de arestare, acesta fiind și în prezent după gratii.

Acest articol a fost citit de 1595 ori

O femeie din Cugir și fiul acesteia au fost condamnați definitiv pentru trafic de droguri
4.8 (95%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.