Rămâi conectat

Administraţie

Finanțare de peste 7.000.000 lei pentru construcția variantei ocolitoare a localității Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 26 iulie 2018, primarul Orașului Cugir, Adrian Teban a fost prezent București, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice unde a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii rutiere în localitatea Vinerea- Oraș Cugir”. Acesta se va derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare totală de peste 7.000.000 lei.  

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de cca 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban viitoarea centură va avea multiple beneficii, atât socio-economice, de siguranţă, precum și turistice. “ În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea va elimina mulți factori de risc care există în prezent, în condiţiile în care circulaţia se face prin mijlocul localităţii, alături de căruţe, pietoni şi animalele. În prezent, tirurile care iasă cu marfă pe poarta celor două fabrici de armament și muniție, a STC și a altor întreprinderi trec prin mijlocul localității Vinerea, aspect care îi nemutumește pe locuitori, atât datorită pericolului de accidente la care sunt expuşi, cât şi datorită poluării provocate de autocamioane, a trepidaţiilor care afectează structura de rezistenţă a caselor şi a deteriorării continue a carosabilului. Totodată, direcţionarea traficului greu prin afară localităţii va descongestiona traficul rutier și va reduce considerabil timpul de transport a mărfurilor.” a precizat edilul Cugirului.

La considerentele economice și de siguranţă,  se adaugă şi cele de ordin turistic: accesul rutier în arealul turistic din Munţii Şureanu se poate face din DN 7- Sibot, pe drumul judeţean 704, care traversează Vinerea şi apoi oraşul Cugir, urmărind cursul Râului Mare până la Poarta Raiului – domeniul schiabil Şureanu.

Deși contractul de finanțare a fost semnat, va mai dura până când administrația locală va putea demara lucrările. În momentul de față, Primăria Cugir derulează procesul de expropriere a proprietarilor care dețin terenuri pe amplasamentul viitoarei centuri ocolitoare, iar în perioada următoare va realiza proiectul tehnic și va demara  procedurile de licitație a lucrărilor. Ținând cont de toate demersurile care vor avea loc, administrația locală preconsizează că lucrările vor putea fi demarate abia anul viitor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir