cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Farmacia Farmex din Cugir continuă să organizeze campanii de educare si informare în vederea prevenirii bolilor cardiovasculare

Farmacia Farmex din Cugir continuă să organizeze campanii de educare si informare în vederea prevenirii bolilor cardiovasculare

Publicat în 10.12.2017 la ora 22:21

Astfel și anul acesta, cei care trec pragul Farmaciei „Farmex” între 6 și 22 decembrie beneficiază gratuit de măsurarea vârstei arteriale, un demers în premieră pentru sănătatea locuitorilor de la poalele Drăganei.

În plus, pacientii farmaciei vor afla ce trebuie să schimbe în stilul lor de viață și când trebuie sa se adreseze medicului. După cum susține farmacistul Bogdan Petric, de la farmacia „Farmex” Cugir, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate a populației atât în țările în curs de dezvoltare cât și în țările dezvoltate economic.

Deși la apariția bolilor cardiovasculare contribuie mai mulți factori de risc, la baza acestor afecțiuni se află fenomenul de îmbătrânire a vaselor de sânge, respectiv îmbătrânirea arterelor.

El susține că, rigiditatea arterială și ateroscleroza debutează cu 10-20 de ani înainte de apariția hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă, infarctului sau accidentului vascular cerebral.

Această măsurare este recomandată în special persoanelor cu antecedente (afecțiuni cardiace, hipertensiune, infarct) în familie, persoanele cu un stil de viață dezordonat, sedentare, supraponderale, ce consumă zahăr, sare, grăsimi sau alcool în exces, persoane stresate sau care obosesc frecvent și celor care suferă de boli de inimă, hipertensiune sau diabet.

Aceasta este una dintre multele campanii pe care le derulăm pentru cugireni și nu numai. Grija noastră pentru pacienții care ne trec pragul și pentru sănătatea orașului în general, este extrem de ridicată și o arătăm prin tot ceea ce facem în Cugir. Suntem recunoscuți ca farmacia unde primești mereu mai mult decât produse farmaceutice.  Cei care trec pragul Farmaciilor Farmex sunt întâmpinați cu o aromă unică dată de uleiurile naturale 100% pure cu efect de purificare a aerului ( distruge 99% din bacteriile din aer, in 20 minute) si crește imunitatea. De asemenea, pacienții noștri primesc gratuit un ghid al pacientului unic la nivel național, ghiduri de nutriție gratuit în funcție de afectiunile pe care le au, plus multe alte beneficii speciale pentru toti cei care ne aleg, aratandu-ne astfel grija si pretuirea pe care o avem pentru ei”, susține farmacistul. Totodată, derulam mai multe proiecte unice pentru orasul Cugir dintre care amintesc doar proiectul prin care formam tineri liceeni dornici sa invete tainele farmaciei sau proiectul Bac de 10 prin care am oferit 1000 ron unui elev ce a luat nota 10 la Bacalaureat la Chimie. Petric mai susține că derulează proiecte umanitare in colaborare cu Asociatia „Tine de Tine” si proiecte de educare a populatiei („Super Nany”, „Diabetul nu doare”, „Campania Anti Fumat”, „Un Crăciun altfel”). „Nu ne obligă nimeni sa facem aceste lucruri, însă vrem să arătăm că suntem diferiți, că ne pasă de Cugir, ne pasă de cugireni și vrem sa fim o farmacie așa cum era pe vremuri, o farmacie îndreptată 100% spre pacient și nevoile lui, o farmacie unde sănatatea pacientului este prioritară, nu un aprozar așa cum multe farmacii tind sa devină”, afirmă Petric.

Este și remarca noastră ca Farmacia „Farmex” este printre puținele companii care arată o grijă deosebită pentru locuitorii Cugirului privind creșterea educației și a gradului de sănătate în oraș, preocupări tot mai rare în ziua de astazi, atitudine pentru care merită felicitată!

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 172 ori

Farmacia Farmex din Cugir continuă să organizeze campanii de educare si informare în vederea prevenirii bolilor cardiovasculare
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.