cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Exercițiu pentru situații de urgență generate de un accident la Barajul Canciu din Cugir

Exercițiu pentru situații de urgență generate de un accident la Barajul Canciu din Cugir

Publicat în 19.10.2015 la ora 12:00

exerciutiu-isu-baraj-cugir-15-oct-2015Joi, 15 octombrie, în oraşul Cugir a avut loc, începând cu ora 11.00, o activitate cu tema „Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de accidente la construcţii hidrotehnice – Barajul Canciu”.

Evenimentul a debutat în prezenţa subprefectului de Alba, Cornel Murg şi a viceprimarului Cugirului, Horia Rotche, cu o şedinţă desfăşurată la sediul Primăriei Cugir, la care au luat parte: membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir; Hidroelectrica S.A; Serviciul de Gospodărire a Apelor Alba – Formaţiunea de intervenţie Vinţu de Jos; I.P.J. Alba – un echipaj; I.J.J. Alba – un echipaj de asigurare pază şi ordine. În  realizarea exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de fenomene meteorologice periculoase şi inundaţii, ca urmare a depăşirii cotei de inundaţii pe Râul Mare, a producerii de torenţi şi a breşei apărute în Barajul de acumulare Canciu. Acţiunea a cuprins gestionarea de către factorii responsabili locali şi judeţeni a trei situaţii, respectiv: „Podul Roşu” care traversează Râul Mare şi Râul Mic Cugir, prin degajarea albiei de apă, prin degajarea  de arbuşti şi resturi vegetale, care ar putea deveni obstacole în calea apelor, supraînălţarea cu nisip a malurilor Râului Cugir, în zona Halta „Ciocanul” Cugir; degajarea de viituri a parterului şi subsolului unui bloc situat în zona „Furnica”; pregătirea elevilor de la Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir, în condiţiile existenţei pericolului de inundaţii la respectiva instituţie de învăţământ.
După un exerciţiu care a durat  aproximativ două ore, a avut loc, tot la sediul primăriei, o şedinţă de analiză a modului în care a decurs acţiunea  de intervenţie în condiţiile arătate mai sus. Cei prezenţi au apreciat modul în care s-a desfăşurat exerciţiul, exemplificând dotarea tehnică şi pregătirea personalului de intervenţii din cadrul SVSU Cugir, dar au afirmat că mai există puncte care pot fi analizate cu responsabilitate şi rezolvate de aşa manieră încât să nu aibă efecte negative asupra populaţiei. La evenimentele desfăşurate au luat parte: prim – adjunctul şefului ISU Alba, colonelul Cornel Oprişa, adjunctul şefului SVSU Alba, col.Felix Pintea, col. Florin Zecheru – SVSU Alba, şeful şi adjunctul şefului Poliţiei Cugir – comisarul şef Milu Todea, respectiv comisar şef Călin Ioaneş, şeful Poliţiei Locale Cugir, Horaţiu Găldău, precum şi o grupă a Jandarmeriei din Cugir condusă de plutonierul adjutant de jandarmi Claudiu Moga.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 85 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.