Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Modele de SUBIECTE la matematică | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Modele de subiecte la examenul de EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, la matematică pentru clasa a VIII-a | cugirinfo.ro

elevi bacalaureatUltima probă din cadrul Evaluării Naționale 2014 este la matematică, în 25 iunie, conform calendarului publicat de MEN. În județul Alba sunt înscriși pentru această probă 2.993 de absolvenți ne-a informat vicepreședintele Comisiei Județene de Evaluare Națională, Dan Cherecheș.

Examenele scrise pentru Evaluarea Naționala încep la ora 9:00, moment in care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se susține examenul. Accesul elevilor in săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfășoară probele scrise.

Citeşte aici: Modele de subiecte evaluarea nationala 2014 matematica clasa a VIII-a

In sălile de examen, elevii sunt așezați cate unul in banca, in ordine alfabetica. Pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișata lista cu numele elevilor repartizați in sala respectiva, precum si avertismentul ca intrarea in examen cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de frauda atrag eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Subiectele pentru Evaluarea Naționala sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in subordinea Ministerului Educației. Potrivit metodologiei, subiectele de examen trebuie “sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele pentru Evaluarea Naționala”, sa aibă un nivel mediu de dificultate si sa permită rezolvarea lor in 120 de minute.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenți, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

Fiecare elev primește o coala de hârtie tipizata, pe care își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completează lizibil celelalte date de pe coltul ce urmează a fi lipit. Coltul colii tipizate este lipit, după distribuirea subiectelor in săli, numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corecta a tuturor datelor prevăzute si după ce aceștia semnează in interiorul porțiunii care urmează a fi sigilata.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu poate părăsi sala, decât daca preda lucrarea scrisa si semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susține Evaluarea Naționala in sesiunea respectiva. In cazuri excepționale, daca un elev se simte rău si solicita părăsirea temporara a salii, el este însoțit de unul dintre asistenți, pana la înapoierea in sala de clasa. In aceasta situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Colturile lucrărilor sunt lipite numai după ce elevii au început sa scrie pe foaie rezolvarea subiectelor. Elevii primesc atâtea coli tipizate si ciorne marcate cu stampila scolii cate le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, in coltul care urmează sa fie lipit. Pentru lipirea coltului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante, pentru toți elevii din unitatea de învățământ.

Durata fiecărui examen este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorita la asezământul social „Sfântul Ierarh Nectarie”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 1 octombrie 2024, la sediul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nectarie” din orașul Cugir, protopopiatul Sebeș, beneficiarii Serviciului social de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități au sărbătorit Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

Începând cu ora 17:00, la sediul așezământului, aceștia au fost primiți cu mare căldură, participând la activitățile organizate cu prilejul acestei zile. Au avut parte de o masă festivă pe cinste, au socializat, au ascultat muzică și s-au bucurat nespus de acest eveniment.

La sfârșitul evenimentului, beneficiarii prezenți au primit în dar un tort gustos, cate un coș cu fructe și câte o iconiță. Ne bucurăm nespus de mult pentru că în cadrul acestui eveniment am putut aduce bucurie pe chipurile acestor persoane minunate de care zilnic ne îngrijim. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască tuturor vârstnicilor bătrâneți binecuvântate și multă sănătate. În același timp, aducem mulțumire tuturor oamenilor de bine care ne ajută în desfășurarea serviciilor sociale.

Așezământul social „Sfântul Ierarh Nectarie” din Cugir a fost înființat în anul 2022, în cadrul Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Cugir V, în parteneriat cu DGASPC Alba, Consiliul Județean Alba, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Primăria orașului Cugir. Așezământul social oferă îngrijire la domiciliu zilnic unui număr de 10 beneficiari de pe raza orașului Cugir, proiectul așezământului fiind „Îngrijirea la domiciliu a persoanelor adulte cu dizabilități”.

Pr. Bogdan Șalariu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 10 octombrie 2024: Ana-Maria Păunescu prezintă două volume de poezii la Centrul Cultural din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 10 octombrie 2024, pasionații de poezie sunt invitați la Centrul Cultural din Cugir, unde Ana-Maria Păunescu își va prezenta cele mai recente două volume de versuri, și anume „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris” și „Ai vreme să vorbim?”.

„Vă invităm alături de o prezență feminină a poeziei româneșt însoțită la Cugir de două volume proaspete. Așadar, faceți-vă vreme să vorbim despre poezia scrisă de Ana-Maria Păunescu și mai ales să ne reîntâlnim la un ceai aromatizat cu versuri.

Despre poezia Anei-Maria Păunescu ne va vorbi doamna profesor Luminița Radu Cebotari iar despre frumusețea versurilor pe strune de chitară ne va aminti Clasa de Chitară a Cercului de muzică, condusă de Attila Doszlop. Poezie, muzică, ceai, o rețetă minunată pentru o seară de octombrie!” au transmis reprezentanții Centrului Cultural din Cugir, pe rețelele de socializare.

Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București, într-o casă cu poezie și aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes din capitală, a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea București, terminând, în anul 2012, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză) și în anul 2014 masteratul în aceeași instituție.

În vara anului 2022, a publicat volumul „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, versuri prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr. Cartea a primit „Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta și „Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Dezbatere despre prevenirea agravării funcțiilor motrice, la Centrul „LOTUS” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice Lotus din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Cugir, preocuparea pentru starea de bine a seniorilor beneficiari ai Centrului, capătă valențe multiple.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Asistență Socială Cugir – economist Silviu Samoilescu, activitățile organizate în acest cadru, acoperă deopotrivă aspecte care țin de sănătatea fizică, emoțională, spirituală și relațională, grație invitaților pe care îi avem alături de noi. Astăzi, în cadrul unei dezbateri referitoare la stabilitatea mersului, doctorul Ludwig Karlheinz a adus în discuție importanța menținerii/ameliorarii capacităților fizice ale vârstnicilor, accentuând asupra modului în care se poate interveni pentru prevenirea apariției/agravării funcțiilor motrice. După cum se știe, unul dintre factorii care conduc la dependențele persoanelor vârstnice sunt accidentele casnice, care pot fi corelate cu o scădere a capacității de menținere a stabilității mersului.

„Din aceste considerente, educarea seniorilor cu privire la măsurile preventive este cu atât mai oportună, cu cât patologia geriatrică este mai complexă și variată”, a dorit să sublinieze dr-ul Ludwig Karlheinz.

Legat de realizarea unor astfel de activități medicale în cadrul Centrului „Lotus”, directorul Samoilescu a ținut să declare că: „ne-am propus să organizăm lunar asemenea evenimente, pe teme cât mai diverse, având în vedere că Centrul reprezintă o locație adecvată și tot mai frecventabilă de către seniori. Un loc potrivit, merit special în realizarea acestuia avându-l după cum se știe, Primăria și Consiliul Local Cugir”.

La eveniment au luat parte: Viorica Nedel – șef serviciu SPAS Cugir și Carmen Sulincean – șef Centru „Lotus”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir