cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Sâmbătă, 20 mai 2017: Colegiul „David Prodan” din Cugir este gazda unei noi ediții a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”

Sâmbătă, 20 mai 2017: Colegiul „David Prodan” din Cugir este gazda unei noi ediții a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”

Publicat în 25.04.2017 la ora 21:10

Sub genericul „M=T+E+E+E+…” (matematica=teorie+exercițiu+exercțiu+exercițiu+…), Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, în pateneriat cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora’’ organizează în data de 20 mai 2017, ora 10:00, cea de-a 8–a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”.

Concursul a fost inițiat în urmă cu 8 ani, de un grup de elevi, care a avut privilegiul să facă matematică cu regretatul professor, trecut prea devreme la cele veșnice. Potrivit organizatorilor, la concurs poate participa orice elev care se înscrie până la data de 19.05.2017 ora 14:00, la sediului Colegiului ,,David Prodan”,( zilnic între orele 07:00 – 15:00). Ficare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat.

Premiile vor fi următoarele: Premiul I – 300 Ron; Premiul II – 200 Ron; Premiul III – 100 Ron. Premiul I, I și III se acordă pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI).  Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv, în cursul lunii iunie a.c.

După cum ne relatau  organizatorii, scopul concursului, care a luat startul în 2010, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a dezvolta competiția.XII).  Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv, în cursul lunii iunie a.c. După cum ne relatau  organizatorii, scopul concursului, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a antrena competiția.

Acest articol a fost citit de 146 ori

Sâmbătă, 20 mai 2017: Colegiul „David Prodan” din Cugir este gazda unei noi ediții a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.