cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Escrocii sunt tot mai inventivi: Bărbat de 84 de ani din Hunedoara înșelat prin metoda cadoului primit „de departe”

Escrocii sunt tot mai inventivi: Bărbat de 84 de ani din Hunedoara înșelat prin metoda cadoului primit „de departe”

Publicat în 17.02.2017 la ora 9:52

Ieri, 16 februarie 2017, în jurul orei 13:00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că în jurul orei 12:30, un bărbat în vârstă de 84 de ani, în timp ce se afla în zona unui complex comercial din municipiul Hunedoara, a fost acostat de un bărbat necunoscut, care i-a spus că a primit un cadou „de departe”, iar pentru transport trebuie să plătească 1.500 de lei.   

În aceste condiții, persoana vătămată,  însoțit de bărbatul necunoscut, s-au deplasat în locuința persoanei vătămate, din Hunedoara, unde hunedoreanul a scos dintr-un dulap un portmoneu pe care l-a dat persoanei necunoscute, care a început să numere banii și în același timp a prăsit locuința persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune, prejudiciul declarat fiind de 3.100 de lei. În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării făptuitorului şi a recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute care pretind că sunt reprezentanţii ai unor societăţi comerciale (furnizori de utilităţi: apă, gaze, cablu, electricitate, vânzări ambulanţi etc.), dacă nu aveţi garanţia identităţii acestora, verificată pe baza unui act de identitate (carte de identitate, legitimaţie etc.), cu sprijinul unor vecini de încredere ori al şefului de scară. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la posibile activităţi infracţionale ale unor persoane suspecte prezente în zona în care locuiţi, solicitaţi sprijinul Poliţiei prin apelarea numărului de urgenţă 112.

Acest articol a fost citit de 140 ori

Escrocii sunt tot mai inventivi: Bărbat de 84 de ani din Hunedoara înșelat prin metoda cadoului primit „de departe”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.