Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Elevii din Cugir au sărbătorit „Ziua Pământului” prin ample acţiuni de ecologizare și activități de educație împotriva poluării

cugirinfo.ro

Publicat

în

ziua-pamantului-cugir-2016Ziua de 22 aprilie, „Ziua Planetei Pământ”, i-a reunit pe elevii Colegiului Național ƒ„David Prodan” si ai Școlii Gimnaziale „Singidava” din  Cugir, în activități care   au marcat acest  eveniment desfășurat în  cadrul unui proiect de parteneriat pe temă de educație ecologică „Eco Educația” încheiat între cele   două instituții locale de învățământ.

Elevii claselor a V-a B  și a VI-a A  îndrumați de  profesoarele Stela Predescu, Bogdana Sabău și   Dorina Rotar  de la Școala Gimnazială „Singidava”, precum și colegii din clasele IX-XI îndrumați de profesorii Alin Teodorescu, Cristina Pătroescu,  Marius Bonța și Călin Furdui de la Colegiul „David Prodan”,  au efectuat acțiuni practice de ecologizare desfășurate atât în  școlile amintite, cât și  la nivelul localității, respectiv parcuri precum Parcul Doina, zona Alexandru Sahia – Tineretului, zona Podul Cindeni – Podul Roșu sau pe lângă Râul Mare și Râul  Mic.

Pe lângă activitatea practică, elevii au fost informați   despre importanța ecologiei, a protecției mediului în  care trăim zilnic și a educației împotriva poluării, prin vizionarea de powerpointuri și documentare precum „Planeta albastră”, „Salvați Terra!” puse la dispoziție de prof. documentarist Tatiana Ungurianu în  cadrul Cabinetului Documentare Informare de la Colegiul „David Prodan”. „Ziua Mondială a planetei Pământ” este  sărbătorită din anul 1970,  când senatorul american Gaylord Nelson a semnalat pentru prima dată  dezinteresul pe care oamenii îl arată  față de mediu. În anul 2009, Consiliul Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca fiind sărbătoare oficială a Planetei  Albastre, de atunci milioane de oameni organizându-se în activități ecologice de amploare, expresie a dorinței tuturor  pentru un viitor mai bun, mai curat, mai sigur al planetei Pământ.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir