Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

După trei ani de așteptare, Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir își recapătă titulatura de Colegiu Național

cugirinfo.ro

Publicat

în

După lungi dezbateri, în anul 2018, la ISJ Alba a fost depus dosarul pentru menținerea titlului de Colegiu Național Cugir, însă evaluarea acestuia nu s-a făcut conform Metodologiei în vigoare la momentul respectiv – metodologie care presupunea întocmirea unui portofoliu cu rezultatele obținute de către elevi și profesori în ultimii 4 ani școlari. 

În ciuda faptului că s-a completat la acea vreme un dosar de peste 1000 de pagini prin care s-a demonstrat negru pe alb rezultatele deosebite ale elevilor și cadrelor didactice, în urma cărora ni se acordase acel titlu, procedura de reconfirmare a titlului de Colegiu Național la nivel de țară a fost modificată pe parcursul desfășurării acesteia.

Pe scurt, regulile au fost schimbate în timpul „jocului” – drept urmare, titlul a fost retras cu toate că se îndeplineau toate criteriile enunţate iniţial.

Considerându-se că s-a făcut o nedreptate, împreună cu Primăria Orașului Cugir s-a contestat în instanță decizia Ministerului Educației Naționale iar procesul a fost câștigat de instituția cugireană, în anul 2019, dar, ministerul a făcut recurs iar termenul de judecată a fost stabilit abia în 2022.

„În urmă cu trei zile, după trei ani de așteptare, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul Ministerului Educației și a hotărât anularea actului care a dus la schimbarea titlului din Colegiu Național în Liceu Teoretic, drept pentru care, ne putem numi din nou cu mândrie „Colegiul Național David Prodan” Cugir.

Am dori să le mulțumim pe această cale, tuturor celor care au crezut în noi, elevilor, părinților, persoanelor care ne-au susținut necondiționat și bineînțeles Primăriei Orașului Cugir, care a luptat cot la cot alături de noi. Reușita noastră de astăzi vă aparține în egală măsură. Suntem din nou Colegiul Național „David Prodan” Cugir!”, a consemnat pe pagina sa de facebook, conducerea unității școlare din Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir